Phoenixben kezdene új szériába a Lakers

Kiemelt rangadót játszik a Suns és a Lakers - pályán a Sixers, a Heat, a Nuggets és a Jazz is - nyolc mérkőzést rendeznek, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

 

Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 01:00

Az utóbbi hét meccséből hatot megnyert és remek formában van a Pacers annak ellenére, hogy a sérülések finoman szólva sem kímélik, úgyhogy otthon most is jó esélyei lehetnek annak ellenére, hogy Oladipo mellett Turner, Lamb és Bitadze ezúttal sem fog játszani. Az OKC négyből három győzelem után egy kosárral, kiélezett meccsen kapott ki a Buckstól, szintén előrébb tart a szezonkezdethez képest, Paul, Gilgeous-Alexander és Schröder jól mozgatja a társaságot, Gallinari is besegít, a csapatvédkezésük pedig még mindig top10-es, úgyhogy rájuk is érdemes figyelni. Hogy melyik csapat tudja érvényesíteni az akaratát, az jó kérdés, az Indynél biztos, hogy minden kiegészítőnek elő kell lépni most is, a Brogdon-Warren-Sabonis triónak pedig nem szabad rossz napot kifognia - a vendégeknél Steven Adams játéka kérdéses, ha ő nincs, akkor valószínűleg megint sokat fognak small-ballozni.

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 01:00

Muszáj lenne nyernie a Sixersnek, a nagyon rosszul sikerült idegenbeli túra és Ben Simmons sérülése után legutóbb otthon hoztak egy kötelezőt, de most megint ez lesz a feladat, ha hazai pályán kikapnak a Cavstől, az akkor is blama, ha a Cleveland most remek formában van. Joel Embiid fizikai állapota nem az igazi a Phillynél, de most biztos, hogy komoly szerep hárul rá, hiszen a hírek szerint Al Horfordot pihentetik, ő nem fog játszani, Simmons pályára lépése viszont hivatalosan kérdéses, de azért most még az a valószínűbb, hogy rá sem számíthatnak. Borzasztó sok fog múlni Embiiden, már csak azért is, mert a túloldalon Kevin Love és Tristan Thompson is jó formában van, a hazaiak centerének nem lesz könnyű dolga - a vendégek egyébként sorozatban két győzelemmel 4-5-re javultak, ráadásul mindkettőt idegenben húzták be és a szervezett csapatkosárlabdájuk eddig korrekt eredményeket hozott. Ettől függetlenül favorit az otthon még hibátlan Sixers, de könnyű estére nem számíthatnak Richardsonék.

Miami Heat - Detroit Pistons 01:30

A Detroit back-to-backet játszik a Minnesota elleni hazai vereség után, úgyhogy nincs egyszerű helyzetben annak ellenére, hogy Blake Griffin végre megkezdte a szezont és Derrick Rose is visszatérhetett - arra azért jó esély van, hogy egyiküket sem erőltetik most, ha esetleg pályára is lépnek, biztos, hogy keveset játszanak, előző este is nagyon vigyáztak rájuk. A pihentebb, eddig jobb formában lévő Heat így egyértelműen esélyes, a floridaiak ugyan 1-2-vel hozták le nehéz nyugati túrájukat, de azóta volt három teljes napjuk pihenni, otthon játszhatnak és egyébként is az energiájuk volt eddig a fő fegyverük - most is az lehet a kulcs, hogy tudják-e ezt érvényesíteni, tudnak-e elöl-hátul agresszíven, dinamikusan kosárlabdázni. Sérültből azért nekik is bőven van, Winslow és Jones biztosan nem játszik, Herro és Olynyk kérdéses, Waitersszel pedig már nem is érdemes számolni. 

Chicago Bulls - New York Knicks 02:00

A New York több vereség után teljesen váratlanul nyert Dallasban, majd reménytelen játékkal tükörsimán kikapott a Cavstől és ezt követően a vezetőség jelezte, hogy ez így nem lesz jó, sokkal többet várnak a társaságtól - kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a játékosokra, hogyan állnak hozzá ehhez a mérkőzéshez. A Bulls győzött ugyan Atlantában, de aztán a Houston ellen megint nem ment a játék, összességében csak egy meccsel áll jobban, mint a Knicks, otthon összesen egy győzelme van, úgyhogy Lauri Markkanenék sem lehetnek elégedettek. Érdekesség, hogy a Knicks két győzelme közül az egyik éppen a Chicago ellen született New Yorkban, a Bullsnak ezért is vissza kéne vágni és otthon egyébként is illene hoznia egy ilyen meccset, ha tényleg playoffba vágyik, ahogy a játékosok egyszer-egyszer már elmondták.

Utah Jazz - Brooklyn Nets 03:00

A Jazz back-to-backet játszik és bár a Warriors vendégeként nem kellett megszakadnia a csapatnak, ez akkor is fárasztó program, igaz, ha a Brooklyn nem javul fel jelentősen védekezésben, akkor most is "szabadon" mozoghatnak Donovan Mitchellék. A Nets egyelőre képtelen stabilizálni magát, négyből három győzelem után legutóbb agyonverte Kyrie Irvingéket a Phoenix, ez pedig már a nyugati túra harmadik állomása lesz, ha papíron pihentebbek is, nagyon frissek azért ők sem lesznek. A Utah jelenleg jobb csapat, amely sorozatban három győzelemből érkezik, top3-as védekezést tud, otthon játszhat, ahol eddig 5-0-ra áll, míg a Nets egyelőre csak keresi önmagát - ezek alapján még fáradtabban is jó esélyeik lehetnek Rudy Gobert-éknek. 

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 03:00

A Nuggetsnek egymás után két győzelmet szállított Nikola Jokics az utolsó pillanatban, de azért a csapatnál remélik, hogy nem lesz szükség erre mindig és lassan összeáll a támadójáték is - az még nagyon akadozik, de a ligaelit védekezés és Jokics két dobása miatt így is ott vannak Nyugat elejében 7-2-vel. Ez a meccs papíron kötelező nekik, a Hawks hétből hatszor kikapott, ebből háromszor zsinórban, 113, 121 és 124 kapott pontokkal, ami egyáltalán nem szép, viszont legutóbb a Portland ellen csak hosszabbításban maradt alul, meglátjuk, hogy lehet-e erre építeni. A Denvernél Murray bokája nem egészséges, kérdéses a játéka, illetve Beasley beteg, míg az Atlantánál az eltiltott Collins mellett Carter, Parsons és Turner biztosan, Crabbe pedig lehet, hogy hiányozni fog.

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 03:00

Ez kiemelt rangadó lesz, hiszen a szezon meglepetéscsapatának számító Phoenix továbbra sem lassít, legutóbb a Brooklynt oktatta le és a Miami elleni vereséget leszámítva ellenállhatatlan formában van - a Lakers hasonlóan kezdett, 7-1-re állt, majd legutóbb elöl-hátul gyengébb teljesítménnyel kikapott otthon a Torontótól. Ahhoz képest javulnia kell a gárdának, LeBron James sem volt túl éles, Anthony Davisnek fáj a válla, Troy Daniels megsérült, kérdéses a játéka, Rajon Rondo pedig még mindig nem kezdhette meg az idényt - az ő erejüket eddig a nagyon fizikális, ligaelső védekezés adja, ha ezt sikerül érvényesíteniük a labdát jól járató, szépen kosárlabdázó Phoenix ellen, akkor győzhetnek. Ha nem, akkor viszont a Suns őket is szét fogja szedni: a Rubio-Booker páros tökéletesen kiegészíti egymást és mindig van valaki, aki fellép melléjük, nincs mitől tartaniuk. 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 04:00

Négyből három győzelmével "feljött a víz alól" a Sacramento, ám a már régen kidőlő Marvin Bagley után most De'Aaron Foxot is elvesztették hetekre, alaposan rájuk jár a rúd. Közben a Portland sincs egyszerű helyzetben, egy komolyabb vereségsorozatot sikerült megtörniük Lillardéknak legutóbb, de a Hawks elleni hosszabbításos siker azért még nem az a teljesítmény, amitől hanyatt kell esni - náluk is sok a sérült, a Nurkic-Collins-Gasol trió biztosan nem lesz most sem, de Rodney Hood játéka is kérdéses. Érdekes meccs lehet, kíváncsian várjuk, hogy a Kingsnél milyen lesz a támadójáték Fox nélkül, a Hield-Bogdanovics duó mennyire tudja pótolni az irányítót, illetve hogy a Lillard-McCollum-Whiteside tengely elég lesz-e a Blazersnek az idegenbeli sikerhez - ha nem, akkor továbbra is bajban vannak...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus