Pistons-Hornets a Sport TV-n, majd Nuggets-Bucks és Blazers-Celtics

Hat találkozót rendeznek a ma este kezdődő NBA-játéknapon, nézzük, hogy mit érdemes tudni az összecsapások előtt. 

 

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 21:30 (Sport 1)

A komolyabb vereségszéria óta két idegenbeli győzelmet hozott a Pistons, így ismét felfelé ível a gárda, így fogadhatja a hasonló játékerőt képviselő, de legutóbb Philadelphiában hosszabbításban elbukó Charlotte-ot. A két csapat elég más szerkezetben játszik, a hazaiaknál a Drummond-Griffin kettős dominál magas posztokon, a Hornets viszont inkább akkor működik jól, ha négy kisember van fent, meglátjuk, hogy egymás ellen mire mennek majd. Különösebb sérülés egyik oldalon sincs, a hazaiaknál Luke Kennardot leszámítva mindenki bevethető, a vendégeknél pedig Jeremy Lamb nem 100%-os, de a hírek szerint ő is pályára léphet majd.

Houston Rockets - Indiana Pacers 1:00

Nincs változás Houstonban, a gárda talán minden eddigi teljesítményét, dobóformáját alulmúlta, most pedig egy back-to-back második felén, jó pár sérült játékos nélkül kellene javítania, iszonyatos nyomás alatt. A Pacers pihentebb és bár idegenben van, de ott eddig 5-2-t hozott, ez nem jelentett neki akadályt és ugyan támadásban Oladipóék sem villognak, ők jobban kontrollálni tudják a találkozókat. A jelenlegi formákat tekintve kevés pontra, agresszív védekezésre számíthatunk, amelyből akár a Rockets is kijöhet jobban, de jelen állás szerint nem lenne meglepetés az Indiana sikere.

New York Knicks - Orlando Magic 1:30

A Knicks 4-9-cel érkezik, a Magic 5-7-tel, a hazaiak ráadásul back-to-backet játszanak egy torontói vereség után, míg az Orlando az előző négy találkozójából hármat behúzott, egészen jó formában várhatja ezt az összecsapást. Jósolni nehéz, mert egyik csapat sem túl meggyőző és egyik sem túl kiegyensúlyozott, sok minden történhet, de az biztos, hogy a New York fáradtabb, Porzingist és Lee-t nélkülözi, így nagyon sok múlhat megint Tim Hardaway Jr. hatékonyságán - ha ő jó napot fog ki, akkor otthon azért jó esélyeik lehetnek. A Magicnél jobban megoszlanak a terhek támadásban, de ahhoz, hogy nyerni tudjanak, mindenképpen a San Antonióban és a Wizards ellen látott önmagukat kell hozniuk.

Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 2:00

Ez lesz a játéknap egyik rangadója, ahol a szenzációsan kezdő, a legutóbbi két meccsét viszont némi meglepetésre elvesztő Nuggets fogadja a szintén parádézó, de egy hosszabbításos meccs másnapján, elég fáradtan érkező Milwaukee-t. Döntő lehet, hogy a vendégekben mennyi energia maradt a Clippers elleni vereség után, mert nekik nagyon kellenek a friss lábak és kezek a gyors játékukhoz, illetve a dobásaikhoz, a Denver viszont szinte biztosan felszívja magát, hiszen az elmúlt két összecsapáson nagyon szűk vereségeket szenvedett. A védekezést tekintve alapvetően két ligaelit csapatról beszélünk, támadásban máshol vannak a hangsúlyok, a Nuggets lassabban kosárlabdázik és Nikola Jokics képes bárkit szétszedni a festékben, meglátjuk, hogy melyikük érvényesíti az akaratát. 

Portland Trail Blazers - Boston Celtics 3:00

Ez pedig a másik rangadó lesz ezen a játéknapon, mert a Portland most már konkrétan nyugati második 9-3-mal, míg a Boston természetesen élcsapatnak számít még akkor is, ha eddig azért akadozik a játék - az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezik a társaság és eddig csak 1-3-ra áll ezen, az egy győzelmet hosszabbításban, Phoenixben aratta. Az előző meccset kihagyó Kyrie Irving most játszani fog és a Blazersnél is csak Mo Harkless sérült, ez nem lesz befolyásoló tényező, a bostoni védekezés viszont az lehet, mert ez lenne a gárda egyik fő ereje, az idegenbeli túrán viszont nem nagyon akarnak összeállni. Papíron vannak jó védőik a Lillard-McCollum párosra, Horford limitálhatja Nurkicot, de ezt mind meg is kell valósítani úgy, hogy közben a támadásra is jusson erő - ebben sokkal előrébb tart a Blazers, olajozottabban működnek Lillardék elöl. Kiélezett találkozóra számíthatunk, az előjelek alapján talán valamivel esélyesebb a Portland.

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 3:30

Ez most kötelező meccs a Lakersnek annak ellenére, hogy back-to-backet játszik, az arany-lilák talán elindultak felfelé, előző este szétszedték az eddig remeklő Sacramentót és összességében is csak Torontóban kapott ki az elmúlt öt találkozó során. A Hawks más szint, az utóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg és mindegyiken 110 pont felett kapott, ezzel pedig nem nagyon lehet megverni a Lakerst még akkor sem, ha LeBron Jamesék fáradtabbak, úgyhogy ha nem javulnak fel jelentősen hátul és Trae Young nem fog ki extra napot, akkor nem ők az esélyesek.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus