"Playoff-előjáték" Indianában, kiemelt rangadó Denverben

Most már nagyon közelít az alapszakasz vége, élesedik a helyzet, ennek örömére 13 találkozót rendeznek hajnalban - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 1:00

A Hornets számára már csak matematikailag él a playoff-esély és bár legutóbb nyerni tudott a társaság New Orleansban, nagyon halovány reményei lehetnek a folytatásra. A Raptors ellenállhatatlan formában van, pihentetve, visszafogottan tart zsinórban öt győzelemnél és bár minimális tét sincs már a gárda számára (elkelt az első hely és hátrébb sem csúszhat), úgy fest, hogy igyekszik ráhangolódni a dologra a playoff előtt. Az esélyek abszolút a vendégek mellett szólnak, a Charlotte a hazai pályában bízhat és abban, hogy Kemba Walker megint megőrül a negyedik negyedben, vagy hogy a Raptors valamiért pont ezt a találkozót engedi el.

Orlando Magic - Atlanta Hawks 1:00

Itt a Magic számára komoly a tét, a gárda óriási formában van hosszú hetek óta és bár voltak betlijei, így is felzárkózott a keleti nyolcadik helyre, innentől pedig ha hozza a papírformát, akkor bizony ott lesz a playoffban. A Hawks elleni hazai meccs márpedig papírformának számít, de azért kezeljük ezt óvatosan, az Atlanta mostanában komoly csapatok ellen is bizonyított és képes volt nyerni, Trae Young parádézik és körülötte az egész csapat jól néz ki, a motivációjuk pedig a tét nélküliség ellenére abszolút megvan. Vucsevicséknek tehát nem lesz könnyű dolguk, de otthon nem hibázhatnak és az elmúlt időszakban nagyrészt hozták az ilyen meccseiket, főleg otthon - sérültjük most sincs, ha kicsit megnehezítik Young dolgát, akkor a sokkal jobb védekezés miatt mindenképpen nekik áll a zászló. Vagy megközelíthetjük úgy is, hogy a vendégek teher nélkül játszhatnak, és...

Washington Wizards - San Antonio Spurs 1:00

Ez a Spurs számára kötelező, a Washingtonnál Scott Brooks megmondta, hogy pihenteti a sztárjait a szezon végén, mert nagyon sokat játszottak komoly terhelés alatt, legutóbb is végigültette a negyedik negyedet Bradley Beallel és a többieket is nagyon limitáltan használta - ha most is így tesz, akkor még nagyobb kötelezőről beszélünk a vendégek szemszögéből. A San Antonio nincs jó formában, az idegenben hozott 14-25-ös mérleg sem túl szép, de most a gyengébb védekezésnek is bele kell férnie, sérültjük nincs és ebben a csarnokban legutóbb a B csapattal érkező Chicago is nyerni tudott, nagy blama lenne, ha a nyugati hetedik helyért hajtó SAS nem tudna. 

Indiana Pacers - Boston Celtics 2:00

Kiemelt rangadó, amelynek nagyon komoly tétje van: a két csapat azonos mérleggel áll, gyakorlatilag biztos, hogy egymás ellen kezdi a rájátszást, de az még nem dőlt el, hogy kié lesz a pályaelőny. A tiebraker jelenleg a Bostoné, de ha nyer a Pacers, akkor ezt kiegyenlíti és egy meccs előnybe kerül, ha viszont a Celticsé lesz az előny és az egymás elleni is, akkor minden bizonnyal eldől a küzdelem. A felek egyébként pont egy hete találkoztak Bostonban, akkor szoros meccsen, Kyrie Irving dobásával nyert a Celtics, de azóta az Indy összeszedte magát, aratott két győzelmet, megtörte idegenbeli rossz sorozatát, most pedig otthon valószínűleg 100%-ot fog kiadni magából és igazi playoff-hangulatot fog teremteni. Collison és Matthews kihagyta a legutóbbi meccset és most sem teljesen egészséges, de jó eséllyel mindkettőt összedrótozzák, a vendégeknél viszont Morris és Brown nem lesz majd ott a parketten. 

Houston Rockets - New York Knicks 2:00

Ez országos egyes, a Rockets jelenleg a liga egyik legjobb csapata, amelynek van célja is, hiszen a nyugati harmadik helyen áll, közvetlen riválisai pedig egymás ellen játszanak - vagy megszilárdíthatja a harmadik helyét egy győzelemmel, vagy elérhető közelségbe kerülhet a második pozíció is. A Knicksről nem érdemes sokat beszélni, nem tudnak és nem is akarnak meccseket nyerni egy-egy "véletlent" leszámítva, míg a Houstonnál a hírek szerint mindenkivel számolhat Mike D'Antoni, óriási égés lenne, ha ezt nem hozná tükörsimán a hazai alakulat. 

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 2:00

Itt a Heat küzd az életéért, a gárda a Boston elleni oda-vissza vereséget követően kicsúszott a playoff-helyekről, de még mindig minden esélye megvan arra, hogy bejusson, csak éppen ehhez idegenben kell hoznia a győzelmeket, kezdetnek Minnesotában. A Wolves otthon elég masszív még mindig, Karl-Anthony Towns teljességgel foghatatlan és ha jó napot fognak ki a társak, akkor képesek győzni, míg a Miami oldalán a támadójátékkal azért gyakran van gond, ráadásul a sérültek továbbra is hiányoznak - Josh Richardsonra sem számíthatnak már, szűkebb lett a rotáció. Döntő lehet, hogy Adebayóék lassítani tudják-e valahogy Townst, illetve hogy a Dragic-Wade páros mennyire pörög fel - a Minnynél igazából nincs tét, de ettől függetlenül nem nagyon engedik el a mérkőzéseiket, nem könnyítik meg a Heat dolgát. 

Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 2:00

Mindkét félnek eléggé kellene a győzelem, a nagyobb nyomás talán a Detroiton van, de otthon az OKC sem nagyon engedheti meg magának, hogy újra kikapjon - a gyenge szériájuk után a Lakerst ugyan megverték Westbrookék, de ez önmagában még nem fegyvertény. A Detroitot Blake Griffin kidőlése fogta meg, fontos meccseket buktak el, így veszélybe került a rájátszásuk és minden győzelemre iszonyatosan nagy szükségük lenne most már - Griffin még mindig nem 100%-os, de Dwane Casey szerint elképzelhető, hogy most már visszatér, nagyon kellene nekik az ő játéka, főleg támadásban. Nehéz jósolni, a Thunder alapvetően jobb csapat és otthon játszhat, de hetek óta annyira leeresztettek George-ék, hogy nem könnyű rájuk tippelni...

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 2:30

Tét nélküli derbi, pontosabban tétként a tankolást fogalmazhatjuk meg és ebből a szempontból közvetlen riválisokról beszélünk, hiszen pontosan egyforma mérleggel állnak a felek a nyugati tabella végén. Hogy ebből mi sül ki, az jó kérdés, a Dallas mostanában váratlanul jó formában van és most már jó pár meccsről beszélhetünk ebben a tekintetben, úgy fest, hogy a texasiak szeretnének nyerni, márpedig a mostani Memphis ellen erre alighanem jó esélyük lesz - Valanciunas már nincs, illetve Mike Conley sem fog játszani, így nem sok mindenre jók a vendégek. Benne van, hogy a Mavs se akar megszakadni, de ha el akarja veszteni ez a mérkőzést a társaság, azért küzdeni kell...

Utah Jazz - Sacramento Kings 3:00

A Sacramento back-to-backet játszik, az előző játéknapon a Cavs ellen tudott nyerni otthon és bár fáradtabb, illetve idegenben játszik, valószínűleg ezt a mérkőzést sem fogja feladni - Hieldék érezhetően a "nagyobb képet" látják maguk előtt és kihasználják a lehetőségeket arra, hogy fejlődjenek. Ezzel együtt a liga legjobb formában lévő csapatáról beszélünk a Jazz révén, amely a kedvező sorsolás előnyeit élvezi az utóbbi időben, pihentebb, legutóbb is tartalékolt már, de így is hozta a kötelezőt, most is hasonlóra számíthatunk - Korver és Favors biztosan nem lesz, de többek játéka is kérdéses a hazaiaknál. 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 4:00

Újabb lényegtelen meccs, mindkét csapat csak a szezon végét várja már, a Sunsnál Devin Booker is kidőlt, így most már tényleg két B keret feszül majd egymásnak, méghozzá totálisan tét nélkül - a Phoenixnél még a tankolásnak sincs sok értelme, olyan helyzetben van. A New Orleans oldalán azért talán több a tehetség és az akarat, náluk többen is kaparnak a kispadról, ez és Julius Randle játéka éppen elég is lehet a győzelmükhöz.

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 4:30

Ez a Pacers-Celticshez hasonlóan kimelt rangadó, még ha egymással szemben nem is bír olyan jelentős téttel, bár ha nyerni tudna a Portland, akkor egyetlen meccsre megközelítené a Denvert. Az esélyek viszont a hazaiak mellett szólnak, a Nuggets pokoli erős hazai pályán és bár voltak kissé érthetetlen betlijei is, de legutóbb már például gálázott, mindenki egészséges és a győzelem kell is az együttesnek ahhoz, hogy biztosan megőrizze a második kiemelését. A Blazers is szeretne nyerni, mert vereség esetén lépéshátrányba kerül a Houstonnal szemben a harmadik kiemelésért zajló csatában, de egyrészt idegenben azért nehezebb, másrészt a McCollum-Nurkic páros hiánya ilyen minőségű ellenfelekkel szemben kijöhet - az utóbbi időben főleg kötelező meccseket nyertek Lillardék, igaz, azokat zsákszámra.

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 4:30

Mindkét együttes back-to-backet vív, de az esélyes természetesen a Warriors, amely élvezi a hazai pálya előnyét és amely más súlycsoportba tartozik, mint az idei Cleveland. A vendégek pláne fáradtak lehetnek, mert hosszú idegenbeli túrát teljesítenek, a hírek szerint ismét nélkülözni fogják Kevin Love-ot, ráadásul nem véletlen a zsinórban elszenvedett hét vereség sem - ezzel szemben a GSW mostanában összeállt és bár a Cousins-Iguodala párost biztosan nélkülözi, ezt is el kell bírnia. 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 4:30

A városi derbi elég egyoldalúnak tűnik, egyébként is "osztálykülönbség" van a csapatok között játékerő, motiváció és egészség szempontjából is, ezt pedig most tetézi az, hogy a Lakers back-to-backet játszik - a GSW elleni 12-39-es első negyed sokat elárult a társaságról, sokkal több esélye pedig most sincs, legalábbis előzetesen. A Clippers nagy pofont kapott a Houstontól, de ez most egy egészen más feladat lesz, az egyetlen kérdés az, hogy Doc Rivers kiülteti-e a kezdőit, vagy nem foglalkozik ilyennel - Patrick Beverley aligha fog játszani, mert van egy kisebb sérülése, de egyébként ez az utolsó könnyűnek tűnő meccsük idén, a GSW és a Jazz elleni már nem lesz az.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus