Pontzáporos Lakers-győzelem és Rockets-vereség

Pontzáporos meccsen, Brandon Ingram 31 pontjával nyert a Lakers - nagyon akadozott a Rockets gépezete, James Hardenék kikaptak a Pacerstől.

 

Visszajátszás: Brandon Ingram első lépései a Lakers Durantjeként - videók

 

Houston Rockets - Indiana Pacers 100-110

Melo érzi. Már az első felkészülési meccsen is meglepően jól illeszkedett a Rockets játékába Carmelo Anthony, most pedig szintén nagyon érezte, hogy mit kell csinálnia, legalábbis támadásban: 16 ponttal, közte 4/6 triplával jelentkezett és egy pick-and-roll utáni befelé leválást leszámítva ezúttal is a kiosztásokat lövöldözte a helyére, méghozzá nagyon hatékonyan. Mellette még a másik új igazolást, Michael Carter-Williamst (15 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) lehet dicsérni, nem volt rossz James Ennis sem, itt viszont véget is érhet ez a felsorolás, ugyanis a texasiak nem tudták tartani a lépést a Pacersszel annak ellenére, hogy csak nyolcan kaptak tíz percnél több játékidőt, Harden, Anthony, Paul és James Ennis pedig 29-32 percet töltött a parketten. Jó, hiányzott Clint Capela, PJ Tucker, Nené és Gerald Green, de ez még nem volt indok arra, amit Paul kirakott ma a pályára, vagy amit védekezett a gárda, vagy akár amit Harden mutatott energiában - persze az előszezon nem is erre való, hanem arra, hogy az olyan felállásokat próbálgassa Mike D'Antoni, amelyben Anthony játszik centert, vagy ahol Ennis mellett Marquese Chriss is a kezdőötös tagja. Előbbi egyébként meglepően jól nézett ki időnként...

Harcosabb volt az Indiana. A meccset (12-3) és a második félidőt (14-4) is jobban kezdte a Pacers, de azért nekik is voltak komolyabb hullámvölgyeik, amelyek miatt összességében szoros mérkőzést játszottak a Houstonnal - sokszor változott a vezető kiléte, ide-oda billegett a találkozó. A döntő ütést aztán a záró játékrész elején, egy újabb futással vitte be az Indiana, innentől már végig kétszámjegyű volt a különbség és Nate McMillan összességében elégedett lehet: Victor Oladipo ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta (24 pont, 9/18 mezőnyből, 4/10 tripla), a kezdő négyest játszó TJ Leaf (13 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz), valamint a padról érkező Domantas Sabonis (15 pont, 12 lepattanó) is keményen dolgozott a festékben, a sérült Tyreke Evans helyén 19 percet játszó Edmond Sumner (egy NBA-meccse van eddig) pedig 13 pontot tett hozzá 6/8-as mezőnymutatóval. A vendégek harcosabban, aktívabban mozogtak és pontosabban játszottak ellenfelüknél, megérdemelt győzelmet arattak az első előszezon-meccsükön, következőleg Memphisben lépnek pályára.

A Rockets legjobb dobói: Harden 17/9, Anthony 16/12, Carter-Williams 15
A Pacers legjobb dobói: Oladipo 24/12, Sabonis 15, Joseph 14

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 128-123

Brandon Ingram élvezte a helyzetet. Irányító nélkül kezdett a Lakers, hiszen Lonzo Ball mellett most Rajon Rondo sem lépett pályára, több lehetőség jutott így viszont Brandon Ingramnek, aki bőven élt is ezzel: 31 pontot szórva ő lett csapata legeredményesebb játékosa és a végjátékban is voltak clutch megmozdulásai, büntetői, labdaszerzése. A magasabb, irányító nélküli kezdő egyébként nem működött igazán jól, rengeteg volt az eladott labda és védekezésben sem állt még készen erre az együttes, de a 18 pontos (15 perc alatt) LeBron James és az említett, sokszor labdát kapó, szervező Ingram vezetésével tartották a lépést és bár a Walton által próbálgatott alacsony frontcourt hátul komoly problémákkal küzdött, végül meg tudták nyerni a meccset - Ingram mellett a 17 pontos Kyle Kuzmának is volt egy clutch kosara, amely végül elégnek bizonyult a sikerhez.

Nem volt rossz a Kings. Sőt, kifejezetten biztató dolgokat produkált Dave Joerger csapata, kezdve mindjárt a másodéves irányítóval, De'Aaron Foxszal: a karmester remekül diktálta a tempót és szabta meg csapata játékát, 17 perce alatt 18 pontot és 5 gólpasszt jegyzett, úgy tűnik, hogy fejlődött a nyár folyamán. Kiemelendő az idei 1/2-es Marvin Bagley, aki az első mecsen nem villogott, most viszont 19 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát szállított annak ellenére, hogy Fox mellett most sem volt sokat parketten, illetve említsük még meg Henry Gilest is, aki 14 pontal, 7 lepattanóval és 3 gólpasszal pontozódott ki, látványos és okos megoldásokat mutatott be. A hajrában nyernie nem sikerült a gárdának, a végjátékban gondjaik voltak a pontszerzéssel, ennek ellenére több olyan dolog is látszott náluk, amivel elégedettek lehetnek.

A Lakers legjobb dobói: Ingram 31, James 18, Kuzma 17/3, Hart 17/6
A Kings legjobb dobói: Bagley 19, Fox 18/12, Hield 16/12

Érdemes megemlíteni, hogy ma 13:30-tól a Dallas Mavericks és a Philadelphia 76ers találkozik egymással - a korai időpont oka az, hogy Sanghajban bemutatózik a két csapat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus