Portlandbe utazik a Bucks, a Thundert fogadja a GSW

Lesz Nets-Clippers, pályán a Celtics, a Cavs és a Mavericks is: ez vár ránk hajnalban. 

Detroit Pistons - Boston Celtics 01:00

Nagyon kellene most ez a győzelem a Bostonnak, a ligaelső megint lelassult, összességében hatból négyet bukott, legutóbb a Sunstól kapott ki hazai pályán 94 dobott ponttal, úgyhogy bőven lenne min javítania a társaságnak. A keleti sereghajtó ellen természetesen toronymagas favorit lesz a társaság, és mivel a konferenciában a Bucks, összességében pedig a Nuggets szorongatja, így ezúttal nem is teheti meg, hogy hibázik. A Detroit pár napja ugyan legyőzte a Charlotte-ot, de aztán a Sunstól már kikapott, otthon is csak 7-20-ra áll, kár ragozni: teljesen más kávéház, mint a Boston, így komoly bravúr lenne, ha győzni tudna. A vendégeknél Smart még mindig nem játszhat, rajta kívül viszont minden érdemi játékos bevethető. 

 

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 01:00

A Cavs back-to-backet játszik, előző este Indianában hozta a kötelezőt a gárda, és csak annyit adott ki magából, amennyit feltétlenül muszáj volt a győzelem megszerzéséhez - meglátjuk, hogy maradt-e elég energia a Washington ellen is. A Wizards a szép győzelmi szériája óta kettőt bukott, 124 és 125 pontot kapott ezeken a meccseken, így a kérdés most is az lesz, hogy mennyire tud majd javulni védekezésben a fővárosi alakulat. A Cavaliers összességében jó formában van, négyből hármat nyert, mindhárom győzelme során 120 pont felett dobott, és bár most a b2b miatt Rubio nem játszik, valamint LeVert pályára lépése is kérdéses, de elvileg így is mindene adott a sikerhez. A Wizardsnál Kuzma biztosan kihagyja a találkozót, és Beal pályára lépése is kérdéses, ha ő sem tudja vállalni a játékot, azkkor azért egyértelmű favorit lehet a Cleveland.

 

Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 01:30

A Netsnél már nincs ott Kyrie Irving, de még az új érkezők sem bevethetők, Kevin Durant is sérült, Ben Simmons játéka is kérdéses, finoman szólva sincs ideális helyzetben a társaság - bár legutóbb Cam Thomas 44 pontjával tartalékosan is nyert, de azért elvárni nem lehet tőle ezt a teljesítményt. A Clippers sokkal jobb passzban van, hetek óta egészséges a Leonard-George kettős, és bár kicsit ingadozó a játékuk, főleg a védekezésük, illetve továbbra is kellene egy jó irányító támadásban, de azért halad előre az együttes. Az aktuális forma és a rendelkezésre álló rotáció miatt is a LAC az esélyesebb, a kérdés az, hogy mennyi energia maradt Tyronn Lue alakulatában: ez már a keleti túra hatodik állomása lesz, eddig 3-2-re állnak, de legutóbb hosszabbítást vívtak New Yorkban, nincsenek tökéletes állapotban. 

 

Chicago Bulls - San Antonio Spurs 02:00

Kötelező meccs a Bulls számára, a Spurs zsinórban nyolc vereség után lép pályára, és szokás szerint könnyed támadójátékot, valamint ellenállás nélküli védekezést várhatunk tőle, mérkőzések óta ezt hozza a texasi csapat. A Chicago harcban van a playin-helyekért, otthon játszhat, és bár Caruso játéka kérdéses, de sorsdöntő sérültje így sincs a vendéglátónak, ráadásul a formája is rendben van, négyből hármat nyert. Ebben a helyzetben a San Antonio elleni győzelem nem lehet kérdéses, és ha a LaVine-DeRozan-Vucevic trió hozza az elvártat, akkor nem is lehet nagy gondja a gárdának - csak nyilván kérdés a hozzáállás, a védekezés, a dobóforma, ezeknek mind rendben kell lenniük...

 

Houston Rockets - Sacramento Kings 02:00

A Kings back-to-backet játszik egy borzasztó vereség után, amely során szörnyű játékkal kaptak ki tükörsimán a tartalékos Pelicanstől, Mike Brown vezetőedző pedig fel is kérdezte csapatát, hogy ez mégis mi volt, az a kérdés, hogy erre hogyan reagál a gárda. Azt Brown kimondta, hogy figyelni fogja a reakciókat, és jelenleg egyáltalán nem kezelik jól a problémákat, pedig az a feladat, hogy ezt megtegyék - Fox továbbra sem játszhat személyes okok miatt, de ez önmagában még nem indok arra a szétesett valamire, amit előző este előadtak, és ami egyébként kisebb-nagyobb mértékben most már mérkőzések óta jellemzi őket. A Rockets nyugati sereghajtóként fogadja ellenfelét, pihentebb, otthon játszhat, mostanában nyert is pár meccset, amikor jobb napot fogott ki, úgyhogy lesajnálni természetesen nem szabad, de ettől még nyernie kell a Sactónak, ha szeretné összekapni magát. 

 

Utah Jazz - Dallas Mavericks 03:00

A Dallasnál most sem lesz ott a pályán még Luka Doncic, de rajta kívül is több hiányzójuk lesz, Dinwiddie-t és Finney-Smith-t elcserélték, Irving még nem áll rendelkezésre - nehéz nem úgy látni a helyzetet, hogy a Mavs az elég játékos kiállításával, és nem a győzelemmel fog most törődni. A Jazz otthon egyébként is elég masszív, a hátvédpáros és a magasduó is jó formában van, a Hawks elleni hazai vereség előtt jó formában is volt, és bár ott belenézett egy pofonba, de akkor sem játszott kifejezetten rosszul - jelenleg jóval jobb helyzetben van, mint a Dallas. Ezzel a kerettel most szinte csoda lenne a vendégek sikere, kérdés, hogy ez a szituáció mit hoz majd ki a két csapatból. 

 

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 04:00

A Warriorsnál Steph Curry szenvedett súlyos sérülést legutóbb, a pontos kihagyást még nem tudjuk, de mivel Steve Kerr szerint az a jó hír, hogy nem ért véget a szezonja, így feltételezhetjük, hogy hosszabb távra dőlt ki - meglátjuk, hogy hogyan alkalmazkodik ehhez az egyébként nem túl jól álló címvédő. Otthon nyilván bármire képesek lehetnek a Poole-Thompson-Wiggins trióval, de utóbbi kifejezetten rossz formában van a sérülése óta, az OKC pedig pokoli veszélyes csapat most már hosszú hetek óta - legutóbb 150 pont fölé jutott a gárda, ugyan nem túl kiegyensúlyozott, de jobb napjain bármire képes jelenleg. A felek egyébként egy hete találkoztak Oklahoma Cityben és akkor nagy energiákat mozgósítva a Warriors nyert, de most Curry nélkül más lesz a helyzet, a kérdés az, hogy az ő hiányát hogyan menedzselik Poole-ék - szoros találkozóra van kilátás, nincs igazi esélyes.

 

Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 04:00

A Milwaukee jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata, zsinórban hét meccset nyert, Giannis Antetokounmpo estéről estére remekel, múlt héten back-to-back megvertek két jó csapatot is, úgyhogy magabiztosan utazhatnak el Portlandbe - főleg, hogy mintha Khris Middleton is éledezne mostanában. A Blazers sincs rossz formában, de három győzelem után legutóbb elvesztette a dobópárbajt Chicagóban, így a kérdés most leginkább az, hogy mennyire lesz foghatatlan Lillard és Simons - védekezni nem igazán tud/szeret ez a keret, de dobni halálosan jól tud, bárki ellen bármilyen helyzetből képes nyerni, fordítani. A Milwaukee összességében előrébb jár, stabilabb, sokoldalúbb, jobban védekezik, de azért a sok győzelem ellenére ott is vannak gondok és hiányosságok akár egyénileg, akár szerkezetileg, és olyan tűzerővel biztosan nem rendelkezik Mike Budenholzer csapata, mint az elmúlt időszakban látott Blazers. Itt is szoros mérkőzést várhatunk, a hazaiaknál Nurkic, a vendégeknél Portis írható fel a fontosabb sérültek listájára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus