Portlandben bizonyíthat tovább a Milwaukee

A Dallas is megállítani a zuhanást - Charlotte-ba látogat az Atlanta - a Brooklynt fogadja a Suns - Golomán György is pályára lép hajnalban.

 

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 1:00

A Hornets 5-5-tel, a Hawks 3-6-tal áll és összességében is egyértelműen jobb csapatot alkotnak a hazaiak, de továbbra sem tudnak kiegyensúlyozottak lenni és mivel legutóbb remekeltek, most papíron a gyengébb formájuk következik - persze ez ennyire nem egyszerű, de tényleg megtippelhetetlen, hogy mennyire lesznek egyben Kemba Walkerék. Az Atlanta már erősen elindult lefelé, erre legutóbb megverték a Miamit és jelezték, hogy nem szabad leírni őket, nyertek már meccset idegenben is és ha Trae Young megint nagy napot fog ki, akkor okozhatnak meglepetést - jelenleg azért az lenne, ha nyerni tudnának Charlotte-ban.

Dallas Mavericks - Washington Wizards 2:30

Hosszú, fájdalmas vereségsorozatot tört meg legutóbb a Wizards, hirtelen felkeményedett a gárda védekezése, Dwight Howard "kezeli" a lepattanógondokat, úgyhogy megverték a New Yorkot, a kérdés, hogy átszakít-e bennük valamit ez a győzelem, hiszen ennél nyilvánvalóan többre képes ez a csapat. A Mavs viszont még mindig nem zárta le a saját bukószériáját, zsinórban hatszor kaptak ki és ez most már kezd sok lenni, tanulás és fiatalok ide, sérülések oda, a védekezés továbbra sem állt össze és ha nem tudnak senkit 110 pont alá szorítani, akkor nem sok meccset fognak nyerni. Most ráadásul Dirk Nowitzki biztos hiányzása mellett Luka Doncic játéka is kérdéses, fáj a bokája, bár Devin Harris közben már teljes edzésmunkát végzett.

Phoenix Suns - Brooklyn Nets 3:00

Érdekes meccs lesz, mert a Suns Devin Booker visszatérése óta magához tért, rendezte a védekezését és a Memphist legutóbb meg is verte, javulni látszik a helyzete, viszont a Nets is behúzott az elmúlt három meccséből kettőt, közte a Houstontól szenvedett szorosabb vereséget, úgyhogy szintén nincs oka panaszra. Más kérdés, hogy Allenék azért elsősorban otthon villogtak eddig, idegenben 1-4-re állnak, míg a Phoenix mindkét győzelmét otthon aratta, ez tovább árnyalhatja a képet. Hogy mi történik majd, az jó kérdés, alapvetően mindkét gárdában bőven van tűzerő, Bookerék elbíbelődhetnek Russellel, Crabbe-bel, LeVert is jó formában van, a palánk alatt pedig Ayton életét keserítheti meg Allen - meglátjuk, hogy melyik fél tudja inkább érvényesíteni az akaratát.

Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 4:00

Ez lesz a játéknap kiemelt meccse, hiszen két remek csapat találkozik majd egymással: a Bucks 8-1-es mérleggel, elit támadójátékkal és hasonlóan elit védekezéssel, a Blazers pedig 7-3-mal és csak kicsit rosszabb számokkal érkezik - konkrétan mindketten top5-ben vannak mindkét szegmensben, de a Bucks hátul például ligaelső. Amit viszont nem hagyhatunk ki a számításból, az az, hogy a Portland már túl van egy idegenbeli túrán, míg a Milwaukee csak 2-1-et hozott vendégként, itt egyelőre nem nagyon tesztelték őket, ez viszont már igenis komoly feladat lesz számukra. Mindkét oldalon vannak szupersztár támadójátékosok, mindkét csapat szeret rohanni, szeret triplázni, meglátjuk, hogy ki jön ki ebből jobban - sérülések szerencsére előzetesen nem bonyolítják a helyzetet, Mo Harkless már jó ideje hiányzik és Nik Stauskas játéka is kérdéses a hazaiaknál, de jelen állás szerint itt meg is áll a sérültjelentés.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks hajnalban, 1:00-kor a Delaware Blue Coats ellen játszik az NBA G League-ben, ezt a találkozót a liga Facebook-oldalán is lehet majd követni, de a feljebb linkelt streamoldalakon is megtalálható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus