Portlandben játszik a Boston, Phoenixben a Miami

Este tíztől megrendezik a tegnapról elhalasztott Minnesota-Brooklynt, javíthat a Jazz és a Lakers is.

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 22:00

A mérkőzést előző napról halasztották el a minnesotai lövöldözés miatt, úgyhogy igazából annyi változott csak, hogy a Wolves már nem back-to-backet játszik, hanem pihenhetett egy napot, de állítólag más minden maradt, nincs Irving, nincs Harden és nincs Aldridge a Netsnél, így nem lesz könnyű dolguk, míg a Wolvest lehet, hogy a tragédia is tüzeli egy kicsit. Otthon lehet keresnivalójuk Townséknak, ha a Brooklyn nem pörög fel 100%-osan ebben a tartalékos összeállításban.

Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 01:30

A Clippers öt, a Pacers pedig három meccset nyert meg zsinórban, mindkét együttes remek formában érkezik meg, de összességében azért nyilván a vendégek tűnnek jobbnak, ők előrébb tartanak, mint a keleti playoffba jutásért kapaszkodó Indy. A hazaiaknál Myles Turner még mindig nem bevethető és bár a Brogdon-LeVert-Sabonis trió legutóbb remekelt, de ha a megszokott szinten védekeznek Paul George-ék, akkor pokoli nehéz dolga lesz a Pacersnek - annyi, hogy Kawhi Leonard állítólag most sem játszik, de legutóbb is elbírták a hiányát, meglátjuk, hogy Marcus Morrisék most is megoldják-e a feladatot. Az előző meccsüket 129-96-ra nyerte a Los Angeles, most azért ilyen különbség meglepő lenne és persze ha az Indy említett három kulcsembere egyszerre játszik jól, akkor lehet esélyük, de ahhoz tényleg mindenkire szükségük lesz, különösen úgy, hogy Turner nélkül Sabonisnak centerként kell bizonyítania Zubacék ellen. 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:30

Az Atlanta remek formában van, a Toronto kevésbé, a kanadaiak a clevelandi siker után New Yorkban megint kikaptak, ráadásul VanVleet mellett ismét nem számíthatnak Lowryra sem, aki pihentetés miatt kiüli a mérkőzést. A Hawks oldalán Gallinari az, aki valószínűleg még nem játszhat, de Young visszatérhet és Snell is bevethető állapotban van, az ő keretük javul a legutóbbihoz képest és mostanában amúgy is nagyon egyben voltak - kíváncsian várjuk, hogy mondjuk Boucher mihez kezd Capelával, de az is érdekes lesz, hogy Lowryék nélkül meg tudják-e állítani a hazaiak Youngot, vagy Bogdanovicsot. Az Atlanta amúgy is 2-0-ra vezet ebben a párharcban idén és most még idegenben is jobb esélyei lesznek a sikerre. 

Charlotte Hornets - Los Angeles Lakers 02:00

A Lakers back-to-backet játszik a New York-i vereség után, az idegenbeli túra hetedik állomásához érkezett a gárda, kellően fáradt lehet és bár voltak jó meccsei mostanában, de összességében nagyon azért nem tudta borítani a papírformát - James és Davis most sem lesz, a  többiekre számíthatnak, meglátjuk, hogy ez fáradtabban mire lesz elég. A Charlotte nincs rossz passzban, legutóbb a Hawks ellen ugyan elszenvedett egy szoros vereséget, de összességében jól játszik annak ellenére, hogy Ball, Hayward és Monk sem bevethető - most pihentebbek, otthon játszhatnak, úgyhogy bőven lehet esélyük nyerni. A fő kérdés azért a Lakers energiája, ha a b2b nem vett ki túl sokat Schröderékből, akkor a szintén tartalékos Hornets nem biztos, hogy annyival jobb náluk, de ez csak akkor lesz így, ha lesz erő védekezni...

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

A Jazz back-to-backet játszik és kötelező számára a javítás, a Wizards elleni hazai betli után a liga egyik leggyengébb csapatával szemben nem "duplázhatnak" Donovan Mitchellék. Conley és Clarkson játékára állítólag most már van esély, ha ők lesznek, akkor pláne nem lehet kérdés, de amúgy sem szabadna billegnie a dolognak, simán nyernie kell a Jazznek - a Thunder tényleg nagyon más szint, sem a kerete, sem a céljai, sem a formája nem az a kategória, amit a Utah képvisel. 

Phoenix Suns - Miami Heat 04:00

A Suns előző este még a Rockets ellen aratott győzelmet úgy, hogy nagyon azért nem kellett megszakadnia, de a Booker-Bridges páros így is lejátszotta a szokásos perceit, míg a Heat egy nappal többet pihenhetett és legutóbb Portlandben aratott győzelmet. A vendégeknél Victor Oladipo egyelőre nem bevethető, de a többiekre elvileg számíthat Erik Spoelstra, a Phoenixnél pedig még ennyi sérült sincs, igazából minden rendben van a csapatnál, a b2b okozta fáradtság lehet csak negatív tényező. Érdekes lesz, hogy a két veterán, Paul és Butler mire megy egymással, hogy lesz-e bármilyen válaszuk Herróéknak Bookerre, hogy Adebayo és Ayton csatája hogyan alakul, illetve hogy a Miami ligaelit védekezése képes lesz-e kordában tartani az előző este például 25 triplát bebombázó arizonai támadójátékot. 

Portland Trail Blazers - Boston Celtics 04:00

A Portland mostanában elvesztette a fonalat, az utóbbi négy meccséből hármat is elbukott, valahogy hiányzik az erő és a lendület a csapatból, a húzóemberek is fáradtnak tűnnek, nem megy nekik a dobás, így a fő kérdés az, hogy ezen sikerül-e most változtatniuk a két nappal ezelőtti vereség után. A Boston éppen ellenkezőleg, pont most lendült bele, sorozatban hármat nyert, legutóbb Denverben bravúrgyőzelmet aratott, Evan Fournier-t leszámítva mindenki bevethető, úgyhogy abszolút bizakodva léphetnek pályára Tatumék. Papíron a Blazersben minden megvan ahhoz, hogy nyerjen, de csak akkor, ha mindenki újra felszívja magát - a Lillard-McCollum párostól sokkal több kell, de mondjuk Covingtonnak is nagyot kell védekeznie Tatumon, vagy Brownon, illetve centerposzton is nekik állhatna a zászló Kanterrel és Nurkiccsal. Kérdés, hogy ismét önmaguk lesznek-e, vagy folytatódik a mélyrepülés...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus