Portlandben meccsel a veretlen Sixers, a Raptorst fogadja a Bucks

Este tíztől a Sport TV is közvetít, pályára lép a Denver és a Brooklyn, Joel Embiid nélkül nyerne rangadót a Philly, de jön a tavalyi keleti döntő visszavágója is.

A budapesti KDM Barban közös meccsnézést szerveznek ma, részletek ezen a linken!

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 22:00 (Sport 1 - ÉLŐ)

Mindkét csapat 1-4-gyel áll, úgyhogy nem ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, de ettől még izgalmas és érdekes találkozó lehet belőle. A Pelicans legutóbb összeszedte a védekezését és megszerezte az első győzelmét, ha hasonló fegyelmezettséggel kosárlabdáznak most is Jrue Holidayék, akkor bőven megvannak a fegyvereik ahhoz, hogy nyerni tudjanak Oklahoma Cityben - Brandon Ingram kiemelkedő formában kezdte a szezont, de támadásban egyébként is 19 ponttal átlagoltak eddig többet, mint a Thunder. A hazaiaknál éppen ez a probléma, nagyon nehézkesen megy a kosárszerzés, Steven Adams játéka megint kérdéses és ha továbbra is ennyire akadozik a gépezet elöl, akkor nehéz dolguk lesz a pontgyártásban kiváló New Orleansszal szemben. Persze a négy vereségükből három is szoros végjátékban született, nem nagyon játszották le őket, a hazai pálya mellettük szól, úgyhogy egy jobb dobóformával, kicsit több lendülettel a maguk javára is billenthetik a küzdelmet. 

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 00:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, a Detroit kikapott Chicagóban, a Brooklyn viszont értékes hazai győzelmet aratott a Houstonnal szemben és talán elindult a jó irányba - jobban védekeztek Kyrie Irvingék és támadásban is tudatosabban kosárlabdáztak, ha ezen az úton haladnak tovább, akkor lehet keresnivalójuk. A Pistonsnál továbbra is elég szűkös a helyzet Blake Griffin és Reggie Jackson nélkül, még mindig Andre Drummondon és Derrick Rose-on áll vagy bukik a meccsük, míg a Netsben ennél jóval több potenciál van, több lábon is állnak, így talán a back-to-back is kevésbé foghatja meg őket - inkább nekik áll a zászló, de ehhez az előző esti hozzáállásuk és játékuk kell. 

Orlando Magic - Denver Nuggets 00:00

Itt a Magic játszik back-to-backet, amely egyébként is a liga leggyengébb támadójátékát produkálja eddig, úgyhogy nem sok jóra számíthatnak a Denver ellen, amelyet ráadásul Mike Malone minden bizonnyal megpróbál felrázni - zsinórban két vereség után javítaniuk kell Nikola Jokicséknak és eddig főleg az energia, az akarat hiányzott náluk. Ha ezt helyrebillentik, akkor nem lehet sok kérdés, sokkal jobb csapat a Nuggets, amelyben csak Will Barton játéka kérdéses, míg az Orlandónál ugyan játszhat a b2b első felét kihagyó Mo Bamba, de tőle azért ne várjunk csodákat és a csapat problémáinak megoldását. Ha felszívja magát a Nuggets, akkor sima vendég, ha nem, akkor persze bármi lehet... 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 01:00

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt mérkőzése, a tavalyi keleti döntő visszavágója, a back-to-back érkező, eddig kissé botladozó Bucks és a pihentebb, 4-1-gyel álló, de a keleti döntőhöz képest természetesen meggyengült Raptors csatája. A hazaiak nagyon mélyek, ezt a Magic ellen is láthattuk, úgyhogy talán kezelni tudják a back-to-backet, főleg otthon és főleg ilyen motivációval szolgáló meccsen, de a Toronto nagyon jól kezdett, Pascal Siakam remekel és a többiek is hozzák, amit kell, egyelőre nagyon egyben vannak a kanadaiak. A Milwaukee-nál a kezdőktől kellene kicsit több, Bledsoe vagy Brook Lopez pozitív értelemben nem volt még faktor és azért a jó box score-számok ellenére Giannis Antetokounmpo is messze van az MVP-szinttől - most bevethetik plusz opcióként Kyle Korvert is, míg a pihentebb Raptorsnál mindenki játszhat, nincsenek sérültek. 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 01:00

A szezon eddigi talán legnagyobb pozitív meglepetése a Phoenix játéka, a társaság úgy áll 3-2-re, hogy két egypontos veresége van, ebből az egyik hosszabbítás Denverben, egy pedig a Jazz ellen - mindezt az eltiltott Deandre Ayton nélkül. Rejtély, hogy mitől működik ennyire a csapat és hogy meddig viszi őket a lendület, mindenesetre ezek után Memphisben abszolút favoritként kell kezelnünk őket, hiszen bár tavaly tavasszal mindketten tankoló csapatként fejezték be a szezont, jelenleg csak a Grizzlies tartozik ebbe a kategóriába. Ja Morantnak voltak már jó meccsei, de legutóbb kisebb bokasérülést szenvedett, Brandon Clarke játéka is kérdéses, úgyhogy bár hazai pályán játszhatnak, jelen helyzetükben meglepetés lenne, ha meg tudnák fogni a Sunst - egyelőre egy darab hosszabbításos győzelmük van, ezen felül négy egyértelmű vereségük, ebből kettő kiütéses és átlagosan eddig 120 pontot engedtek ellenfeleiknek. 

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 01:00

A Minnesota nehéz helyzetbe került, ugyanis a Philly elleni vereség során balhéba keveredő Karl-Anthony Towns kétmeccses eltiltást kapott, ez pedig azt jelenti, hogy most nem játszhat, márpedig a csapat alapját ő jelenti - nélküle egész mást kellene csinálni, de köré van építve minden, így a többiek sem a saját szerepüknek megfelelően fognak játszani. A Wizards is meglepően jól kezdte egyébként a szezont, a Spurstől és a Houstontól is egy-egy dobással kapott ki, úgyhogy a vezére nélkül érkező Wolves ellen, otthon abszolút meglehet a gárda esélye a győzelemre - új sérültjük nincs, Bradley Beal mellett a fiatalok jó teljesítményével komoly gondokat okozhatnak a vendégeknek. A Minnynél a Teague-Wiggins párosnak kell előlépni, de a kiegészítők jó dobóformájára és magabiztos játékára is szükségük lesz, ha nyerni akarnak - márpedig a 3-0-s rajt után miért ne akarnának...

Golden State Warriors - Charlotte Hornets 01:30

A Warriors back-to-backet játszik és odáig jutott, hogy valószínűleg Draymond Green sem játszik, ezzel olyan csapatot fog pályára küldeni Steve Kerr, amelyben gyakorlatilag senki sem maradt az utóbbi években a ligát uraló társaságból. Emiatt nem is lehet mást mondani, mint hogy a frissebb Charlotte-nak meg kell ragadnia a lehetőséget és behúzni az idegenbeli győzelmet, náluk is sok a fiatal, de ők azért meg-megvillantak már, mentálisan és fizikálisan is valószínűleg jobb állapotban vannak ellenfelüknél és bár az idegenbeli túrájuk negyedik állomásához érkeztek, de a sacramentói győzelmük és a Warriors gondjai miatt megérezhetik a vérszagot. Persze a GSW-t ne írjuk le, D'Angelo Russell megőrülhet, a Hornets pedig kifoghat egy rossz napot, de a realitás nem azt diktálja, hogy túl sok sikerélmény jut idén a hazaiaknak a Chase Centerben. 

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 03:00

A Philadelphia jelenleg ligaelső, hiszen az NBA-ben egyedüliként veretlen, 4-0-s mérleggel utazhat el Portlandbe - most viszont nagyon komoly tett lenne, ha sikerülne megőriznie hibátlan mutatóját a társaságnak. Joel Embiid ugyanis eltiltás miatt nem lehet ott a pályán, a Blazers pedig elég komoly játékerőt képvisel, remekül, 3-1-gyel vívta meg idegenbeli túráját, most otthon, kipihenten, éhesen várja ellenfelét, ráadásul Damian Lillard már több meccsen is parádés clutch teljesítményt hozott le és többször is pillanatok alatt feledtette, hogy addig mennyire megfogták. Magas poszton azért náluk is vannak kérdőjelek, Zach Collins nem játszhat és Hassan Whiteside sem edzett, az ő játéka kérdéses, míg a Phillynél ez ismét egy olyan meccs lesz, ahol Al Horford bizonyíthatja az értékét és hogy jó döntés volt komoly pénzért leigazolni. Papíron persze Embiid nélkül is van elég fegyvere a Sixersnek ahhoz, hogy rangadót nyerjen idegenben, de csak jó triplaszázalékkal és kiemelkedő periméter-védekezéssel lehet keresnivalója - ha Lillard megőrül, akkor bárki jön szembe, nincs kérdés...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus