Rájátszásba jutott a 76ers, a Hawks idénye befejeződött

A Heat nem csupán a 76ers elleni meccset veszített el 12 pontos félidei előnyről, hanem Jimmy Butler is megsérült, míg a playin alsó ágán Coby White 42 pontjára építve a Bulls maradt életben, így ők készülhetnek a Heat ellen.

Philadelphia 76ers – Miami Heat 105-104

A második félidőre összeállt a 76ers. A szoros első negyedet követően a Heat talált először fogást ellenfelén, remek védekezésükre építve 28-17-re nyerték a második negyedet, így 12 pontos előnnyel mehettek el a nagyszünetre. Ekkor hallhatóan pfujolt a philadelphiai közönség, ugyanakkor Nick Nurse megtalálta a nyerőembereit, Nicolas Batum a harmadik negyedben 3/4 triplát a helyére küldött, majd a negyedik negyedben további 8 pontot szerzett, hatalmas szerepe volt a meccset 20 ponttal záró veterán wingnek abban, hogy a második félidőt 66-53-ra megnyerjék. A végjátékban mégsem ő, hanem az addig szenvedő Joel Embiid (23 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz) csinálta meg sorra a nagy játékokat, 11 pontot szerzett az utolsó játékrészben, illetve 36 másodperccel a vége előtt ő készítette elő Kelly Oubre Jr. 3+1-es játékát is, amivel 99-96-os előnybe kerültek. Tyler Herro ezt követően dobhatott az egyenlítésért, de Batum blokkolta a tripláját, és innentől kezdve Tyrese Maxey (19 pont, 6 gólpassz), valamint a második félidőre jelentősen feljavuló Oubre Jr. büntetőivel sikerült lezárniuk az összecsapást. A 76ers ezzel bejutott a rájátszásba, ott a Knicks lesz az ellenfelük.

Butler megsérült. A Heat ugyan jobban kezdte a meccset, de hamar nehéz helyzetbe kerültek, Jimmy Butler még az első negyedben térdsérülést szenvedett, és onnantól kezdve úgy maradt a pályán. Butler végül 40 percet játszott, de a 19 pontját 5/18-as mezőnymutatóval érte el, és hiába volt a 4 lepattanója mellett 5-5 gólpassza, illetve labdaszerzése is, a végén nem tudott segíteni a csapatán, és egyelőre bizonytalan, hogy képes-e játszani a Bulls elleni következő playin-meccsen – a mai nap folyamán MRI-re fog menni a jobb térdével. A Heat ugyan vezetett már 14 ponttal is, ugyanakkor támadásban ők is rendesen megszenvedtek, Herro 9/27-es mezőnymutatóval jutott 25 pontig és 9 gólpasszig, és hiába dobott 16 pontot a negyedik negyedben, a végére Embiid is elszabadult a túloldalon, miközben Bam Adebayo (10 pont, 12 lepattanó) nem tudott feljebb kapcsolni. Hiába működött jól a Heat kispadja is, és szereztek 40 pontot Jaime Jaquez Jr. (15 pont, 5 lepattanó) vezetésével, a végén Jaquez triplája is kimaradt, amivel lett volna még több idejük a mérkőzés elnyújtására, Herro pedig már úgy hozta fel őket -1-re, hogy azután már semmire sem maradt idő.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 23/6, Batum 20/18, Maxey 19/3
A Heat legjobb dobói: Herro 25/12, Butler 19/6, Jaquez Jr. 15/6

 

Chicago Bulls – Atlanta Hawks 131-116

White élete meccsét játszotta. A hazaiak rárúgták az ajtót ellenfelükre, 24-20 után bemutattak egy nagy futást, így 40-22-re nyerték meg az első negyedet, és az itt kialakított nagy előny elégnek bizonyult, bár a harmadik negyed derekán többször is visszajött -3-ig a Hawks. Coby White ugyanakkor tarthatatlannak bizonyult, a vezetésével sikerült 20 pont fölé növelniük az előnyüket, miközben szinte dobást sem rontott a hátvéd: úgy jutott el 42 pontig, 9 lepattanóig és 6 gólpasszig, hogy 15/21 dobását elsüllyesztette, illetve 9/10 büntetőt is a helyére küldött. Mellette DeMar DeRozan (22 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) és Nikola Vucevic (24 pont, 12 lepattanó) is agresszív volt, míg Ayo Dosunmu 8/12 jó dobással jutott 19 pontig, ellenállhatatlanul támadott a Bulls, 56,8 százalékkal dobtak csapatként. Ezzel a győzelemmel életben maradtak, készülhetnek a Heat elleni ki-ki meccsre, rossz hír viszont számukra, hogy Alex Caruso lábfejsérülést szenvedett, és kétséges a játéka azon az összecsapáson.

Young könnyűnek találtatott. A meccs előtt fogadkozott a sérüléséből közelmúltban felépülő Trae Young, hogy képes lesz már annyi időt a pályán tölteni, amennyit a sérülése előtt, és ezzel nem is volt gond, közel 43 percet töltött a parketten. Young ugyanakkor nem játszott jól, 22 pontig is csak a 11/13 bedobott büntetőjének köszönhetően jutott el, a 10 gólpasszára jutott 6 eladott labda, és vele a pályán -27-ben zárt a Hawks, vagyis a nélküle játszott bő 5 percet 12 ponttal nyerték meg. Young teljesítményét Dejounte Murray 30 pontos, 7 lepattanós, 6 gólpasszos estéje sem tudta ellensúlyozni, ahogyan az sem, hogy Clint Capela (22 pont, 17 lepattanó, 4 gólpassz) és Bogdan Bogdanovics (21 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) is termelte a pontokat, és védekezésben nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel, különösen éles volt a kontraszt Young és White teljesítménye között a pálya két oldalán. A Hawks szezonja ezzel befejeződött, és elképzelhető, hogy most láttuk őket utoljára ebben a formában, hónapok óta arról hallani, hogy megbonthatják a Young-Murray hátvédpárost.

A Bulls legjobb dobói: White 42/9, Vucevic 24/3, DeRozan 22/3
A Hawks legjobb dobói: Murray 30/9, Young 22/9, Capela 22

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus