Rangadó Sacramentóban, folytatná a zárkózást a Warriors

Kötelező előtt áll a Sixers és a Nuggets, jó esélyekkel indul a Houston a Dallas ellen, az Atlanta Miamiban meccsel, a Warriors zsinórban negyedik győzelmére hajt, míg a Suns a Kingshez utazik rangadóra. Íme az NBA hajnali játéknapjának programja.

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 01:00

Teljesen egyértelmű, hogy a Sixers komoly győzelmi reményekkel vág neki ennek a mérkőzésnek, a hazaiak most egy könnyebb naptárat teljesítenek és ki is tudták javítani az előző időszak botlásait, az utóbbi tíz meccsükből hetet is behúztak, legutóbb ráadásul a nyugati első Minnesota ellen is sikerült nyerniük. A Raptors szezonja eddig csalódás, a kanadaiak öt meccsel vannak 50% alatt, a társaság csak 3-7-et hozott az utóbbi időszakban, így nem meglepő, hogy egyelőre a keleti top 10-en kívül foglalnak helyet a tabellán. A Sixers bár néhány nappal ezelőtt kikapott a felemelkedő Chicagótól, de összességében remek formában van, Joel Embiid egyértelműen MVP-formát mutat, legutóbb 50 pont fölé is eljutott – a Raptorsnak fel van adva a lecke, hogy levédekezze a támadásban jelenleg ligaelső hazaiakat. A Philly-nél csak Batum maródi, egy kihagyott mérkőzés után visszatérhet Covington is, míg a vendégek soraiból csak Koloko hiányzik – kötelező győzelem előtt áll tehát a Sixers, a kulcsemberei mind egészségesek, jó formában is vannak és tudásban is a Raptors fölé kerekednek, nagy meglepetés lenne, ha a vendégek meg tudnák lepni az otthon 11-4-gyel teljesítő hazaiakat.

 

Brooklyn Nets – Denver Nuggets 01:30

A két csapat eléggé ellentétes időszakon van túl, a Nets egy sikeresebb periódust követően hatból ötször is kikapott, most pedig négy mérkőzés óta nyeretlen, komoly gödörbe kerültek tehát Dinwiddie-ék. A Nuggets sem a konzisztenciájáról híres az idei szezonban, többször is járt már fent és lent is, most éppen ismét felívelőben van a teljesítménye, Jokicsék az elmúlt hat meccsükön csak az OKC elleni rangadón kaptak ki, úgy tűnik tehát, hogy újra összeszedte magát a címvédő, ezzel pedig ott van a Nyugati Konferencia dobogóján. A Netsnél már egyre közelebb Lonnie Walker IV visszatérése, de még erre várni kell, mint ahogy Ben Simmons játékára is, a vendégek viszont úgy néz ki, hogy teljes aktív rotációval rendelkeznek, egy egészséges Denvert pedig ember legyen a talpán, aki megállítja. Bár a Nuggets „csak” 8-8-ra áll idegenben, de ezt a meccset illene behúznia a vendégcsapatnak, mivel a Nets láthatóan lépést tévesztett és megindult lefelé. A felek egy héttel ezelőtt már játszottak egymással, akkor magabiztos győzelmet aratott a bajnok, a papírforma alapján most is valami hasonlóra számíthatunk – bár nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt sem, hogy a Brooklyn-nál is vannak olyan játékosok, akik extrájukkal képesek meccseket eldönteni, elég csak Bridgesre, Thomasra vagy Dinwiddie-re gondolnunk, rájuk mindenképpen oda kell figyelniük a vendégeknek.

 

Houston Rockets – Dallas Mavericks 02:00

A Rockets hazai pályán a liga egyik legerősebb csapata, idegenben viszont nagyon szenved – most azonban hazai környezetben lépnek pályára Sengünék, ami az ő esetükben mindig megdobja az esélyeiket. A Houston az elmúlt mérkőzéseken nehéz ellenfelek ellen maradt alul, zsinórban három vereséget szedett össze a Cavs, a Bucks és a Hawks ellen – különösen utóbbi volt fájó, mivel az Atlanta nagyon halvány időszakban van, ráadásul Houstonban sikerült kikapni tőlük, most itt a lehetőség javítani. A vendégek az elmúlt négy meccsükből háromszor is kikaptak, de még mindig a nyugati felsőházhoz tartoznak, Kyrie Irving nélkül is hoztak győzelmeket, viszont a Minnesota-Portland-Denver-Clippers program már így soknak bizonyult számukra, csak a tankoló Blazers ellen sikerült nyerniük Doncicéknak. Sok jóra viszont elvileg ma sem számíthat a Dallas, a hírek szerint gyakorlatilag C csapattal állhat fel Jason Kidd csapata, amely Doncic és Irving mellett nem számíthat Josh Greenre, Maxi Kleberre, Dereck Lively II-re és az elmúlt meccseken meglepetésteljesítményeket nyújtó Dante Exumra sem – így azért a hazai pályán jóval erősebb Rockets jó esélyekkel várhatja a találkozót, minden esélye megvan arra, hogy továbbra is ott legyen a nyugati zsúfolt középmezőnyben és zárkózzon az előttük lévőkre.

 

Miami Heat – Atlanta Hawks 02:00

Mindkét csapat ötből három meccsét nyerte meg az utóbbi időszakban, sokan közel azonos szintre várták őket a szezont megelőzően, azonban a Hawks eddig masszívan alulteljesít, különösen az elmúlt hetek mélyrepülése miatt süllyedt le egészen a tizedik helyig. A Heat túl van egy rosszabb perióduson, most újra a győzelmek gyűjtögetése a cél, főleg úgy, hogy nem rég Herro és Adebayo is visszatérhetett a csapatba. Ezt azonban beárnyékolja, hogy Jimmy Butler vádliproblémák miatt már az előző mérkőzésen sem állt csapata rendelkezésére és most sem lehet ott a pályán – a Magic ellen elbírta a csapat a sztár hiányát, kérdés, hogy most az Atlanta valóban összeszedte-e magát vagy az elmúlt napok győzelmei csak egy rövid fellángolás voltak. A vendégek még november végén kerültek bele egy kifejezetten rossz formába, akkor nyolc meccsükből hetet is elbuktak, közte egy hatmeccses zakósorozattal, ezt sikerült most megszakítani, négyből három sikerrel javítottak Youngék – a Raptors és a Pistons azért a könnyebb ellenfelek közé tartoznak, de két napja Houstonban is nyert a Hawks, ami a Rockets erős hazai pályáját ismerve egy nagy fegyvertény. A Heatnek tehát ismét Butler nélkül kell bizonyítania, nagy szükség lesz Herro és Adebayo ponterős játéka mellett a kiegészítők hasznos meccsére is – a túloldalon Trae Young kimagasló formában van, de ha őt limitálni tudja a hazai csapat, akkor minden esélye meglesz a győzelemre.

 

Golden State Warriors – Washington Wizards 04:00

A Warriors egy pocsék időszakot szeretne végre maga mögött hagyni, eddig úgy néz ki, hogy jó úton jár a csapat, zsinórban három győzelemmel próbál kimászni az egyébként elég mély gödörből, amibe még az utóbbi hetekben került. A Brooklyn és a Portland elleni sikerek szinte kötelezőek voltak Curry-ék számára, legutóbb azonban a Boston legyőzése hatalmas eredmény volt számukra, ami akár egy új lendületet is adhat a hazaiaknak. Most a Wizards ellen abszolút esélyesként lépnek pályára, már csak azért is, mert a fővárosiak nagyon alacsony színvonalat képviselnek idén, most pedig egy komolyabb nyugati túrát teljesítenek Kuzmáék, ezúttal pihenőnap nélkül kell San Franciscóba utazniuk. Bár a vendégek tegnap a Portland ellen nyerni tudtak, de jól mutatja a teljesítményüket, hogy még ezen a meccsen is esélytelenebbként léptek pályára – most is komoly meglepetés lenne, ha valós esélyük nyílna egy újabb sikerre. A GSW-nek ez remek alkalom lehet arra, hogy folytassa felzárkózását és önbizalmat szerezzen a további meccsekre, Draymond Green és Gary Payton II hiányát egyszerűen el kell bírniuk ez ellen a nagyon halovány Wizards ellen. A meccs érdekessége lehet még az is, hogy Jordan Poole először tér vissza volt csapata otthonába, kérdés, hogy ő mennyire tud felpörögni korábbi csapattársai ellen – bár amilyen pocsék szezont fut a bedobó, jelenleg kevés esélyt látunk arra, hogy éppen ő jelentse a különbséget…

 

Sacramento Kings – Phoenix Suns 04:00

A forduló a játéknap kiemelt rangadójával zárul, ahol a nyugati negyedik Kings fogadja a kilencedik Sunst – bár első ránézésre nagy különbség van a felek között, de a szoros mezőnyben még bármi történhet a hosszú alapszakasz során. Kettejük közül viszont most a Kings van egyértelműen jobb formában, Sabonisék a közvetlen élbolyt üldözik, zsinórban három győzelemig is eljutottak, melynek során többek között legyőzték a közvetlen rivális OKC-t is, legutóbb azonban Bostonban szenvedtek egy nagyobb arányú vereséget, ezzel véget ért a sorozatuk. A Suns viszont kifejezetten rossz passzban van, az elmúlt tíz alkalomból hétszer is vereséget szenvedett a csapat, a Knicks mellett nem rég kikapott a Brooklyntól és a Portlandtől is – ezek nagyon kellemetlen vereségek voltak, különösen utóbbi botlás volt nagyon kínos a tankoló Blazers ellen. A vendégek helyzetét elsősorban a sérülések nehezítik, Bradley Beal visszatérésére még mindig várni kell, de ezúttal személyes okok miatt Jusuf Nurkic sem lesz ott a pályán, ez pedig egy olyan ellenfél ellen, ahol Domantas Sabonis van a palánk alatt, akár végzetes is lehet. Az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szólnak, a Suns most egyszerűen nem áll annyi lábon és nincs olyan formában, hogy reális esélye legyen a Kings ellen – persze Durant és Booker megőrülése mindig benne van a pakliban, ők bármikor képesek meccseket nyerni, ehhez viszont szükség lesz a többiekre is, főleg egy olyan sokoldalú és mély csapat ellen, mint amilyen ez a Sacramento.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus