Rangadók a Sport Tv-n, a Clippers a Minnesotát fogadja

Több rangadó is megrendezésre kerül az NBA soron következő játéknapján, a Sixers dallasi vendégjátéka és a Boston-Warriors derbi mellett megnézhetjük a Wolves-Clippers és a Cleveland-New York párharcokat is, de érdekesnek ígérkezik a Suns-Thunder rangadó is.

Dallas Mavericks – Philadelphia 76ers 19:00 (ÉLŐ - Sport 2)

A Dallas ugyan csak egy meccsét nyerte meg az utóbbi négy alkalomból, de ezt megelőzően olyan formába lendült, amivel biztonságban érezheti magát a nyugati 5-8. helyek között – az utóbbi napok gyengébb eredményei után most éppen nyolcadik a csapat, a négymeccses keleti túrán a gárda kikapott Indianában, Clevelandben és Bostonban is, most viszont ismét hazatér a csapat és folytathatja a menetelést. A Sixers ugyanis nem éppen az a csapat, amely az utóbbi hetekben komolyabb ellenállást tanúsít, a Cavsen kívül csak a Charlotte-ot tudták megverni az All-Star szünet óta Maxey-ék, egyelőre még így is ötödik helyen állnak Keleten, de már csak egy hajszállal vannak a playin-vonal fölött. A hírek szerint a hazaiaknál minden játékos egészséges, a Sixersnél viszont Embiid mellett Melton és Covington sem lesz ott a pályán, de többek között Kelly Oubre Jr. szereplése is kérdéses. Alapvetően a Dallas jóval előrébb jár most, mint mai ellenfele, hiába a kevésbé sikeres idegenbeli túra, most hazai pályán abszolút nyerhető meccs előtt áll egy gyengélkedő Philly ellen, ha Doncic és Irving úgy tudja magát hozni, mint az elmúlt időszakban, akkor hatalmas meglepetés lenne a vendégek győzelme.

 

Boston Celtics – Golden State Warriors 21:30 (ÉLŐ - Sport 2)

A Warriors talpra állása után ez már-már rangadónak számít, Curry-ék ugyanis zsinórban három győzelemnél és egyébként is tízből nyolc sikernél járnak, ezzel már övék a kilencedik helyen Nyugaton – viszont a Boston a mezőny legfélelmetesebb csapata, a kelták elképesztő magabiztossággal és dominanciával vezetik az egész ligát és nem mellesleg egy tízmeccses győzelmi sorozat áll Tatumék neve mellett, hazai pályán pedig szinte legyőzhetetlen a csapat. A GSW-nek minden erejére szüksége lesz ahhoz, hogy esélye nyíljon egy nagy bravúrral, viszont egyelőre Curry és Podziemski játéka sem biztos, illetve családi okok miatt Wiggins is távol van a csapattól. A hazaiaknál egyedül Porzingis szereplése bizonytalan, a Celticsnek nagy szüksége lenne a lett magasemberre, hogy még inkább sebezni tudja a Warriors festékét. Decemberben hosszabbítás után nagy meglepetésre a Warriors tudott győzni, összességében viszont azért akármilyen nagy lendületben is van most a GSW, Bostonba azért a legjobb csapatok sem nyerni járnak, inkább Steve Kerr csapatának sikere lenne meglepőbb. Persze ha Steph Curry mégsem tudja vállalni a játékot, akkor még egyértelműbb lehet a hazaiak esélye.

 

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 21:30

Ez egy komoly nyugati rangadónak néz ki, a Minnesota az első, a Clippers a negyedik helyen áll a konferenciában és egyelőre úgy tűnik, hogy egyik csapatnak sem kell nagyon izgulnia amiatt, hogy ne jutna egyenes ágon a rájátszásba. A felek közül viszont most inkább a Wolves van jobb passzban, hiszen bár az elmúlt alkalommal hosszabbításban a Kingstől kikapott (Anthony Edwards személyes okok miatt a félidőben távozott), de ezt megelőzően a Nets, a Spurs és a Grizzlies ellen is hozta a kötelezőket a csapat, összességében pedig az elmúlt tíz mérkőzésében hetet is megnyert. A Clippersnél egy kicsit árnyaltabb a kép, a Los Angeles-iek csak 50%-kal hozták le az utóbbi tíz meccsüket, ötből pedig csak kettőt nyertek meg a közelmúltban – ebben az időszakban a papírforma meccseket hozni tudták, viszont a Thundertől, a Kingstől és a Lakerstől is rangadón veszített a csapat, így már három meccs a lemaradása az első helytől. Russell Westbrook a legutóbbi alkalommal kéztörést szenvedett, így rá egy ideig biztosan nem számíthat Tyronn Lue, viszont még Ivica Zubac visszatérésére is lehet, hogy várni kell, bár egy kis esély már lehet arra, hogy a horvát center ismét pályára lépjen. A hazaiaknál Edwards szerepe bizonytalan, ő az előző meccsről gyermeke születése miatt csekkolt ki idő előtt, kérdés, hogy emiatt hagy-e ki meccseket a következő napokban. Alapvetően a Minny most jobb passzban van, 22-7-es hazai mérlege pedig tekintélyt parancsoló, így talán egy hajszállal KAT-ékat érezzük esélyesebbnek, de abban biztosak lehetünk, hogy egy kiélezett, playoff-hangulatú mérkőzés vár ránk – ahol nem mellesleg a legjobb védekezés és a negyedik legjobb támadójáték találkozik egymással.

 

Orlando Magic – Detroit Pistons 00:00

A Magic ismét tündököl, már-már ismét ott tart, ahogyan ősszel menetelt a csapat, a floridaiak 7-3-mal teljesítették az elmúlt időszakot és jelenleg csak egymás elleni eredménye miatt áll a hatodik helyen a Heat, de azonos mérleggel követi őt az Orlando. A Pistons a Washingtonnak köszönhetően szokatlan módon nem ligautolsó, a vendégeknek 9 győzelmük mellett „csak” 50 zakójuk van a fővárosiak 9-51-es mérlegével szemben, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne abszolút kilátástalan a csapat helyzete és játékának minősége. A vendégek természetesen alig tudnak meccseket nyerni, legutóbb a Bulls ellen sikerült Cunninghaméknek meglepetést okozni, de néhány nappal korábban egyszer már játszottak az Orlandóval is, ahol váratlanul szoros meccsre késztették a Magicet – csak Banchero utolsó másodperces triplájával sikerült hozniuk a papírformát a floridaiaknak, a realitás viszont megint azt mondatja velünk, hogy ma is egy simább hazai győzelemnek kellene születnie.

Toronto Raptors – Charlotte Hornets 00:00

A Raptors és a Hornets is a keleti alsóház oszlopos tagja, bár a kanadaiak azért egy fokkal magasabb színvonalat képviselnek, még ha az ő játékuktól sem esik le az ember álla, és akkor még finoman fogalmaztunk. A Raptors az All-Star szünet után meglepően jó eredményeket hozott, a Nets-Hawks-Pacers trió ellen az idei szezon során először szerzett zsinórban három győzelmet a csapat, ezt követően viszont megint visszahuppantak a realitás talajára, hiszen a Dallas és a Warriors ellen is papírforma vereséget szenvedtek. A Hornetsnek is nemrég egy jobb időszaka, az elmúlt hetekben viszont ott folytatta, ahol tőle elvárjuk: Bridgesék ötből egy győzelmet szereztek, a legutóbbi három meccsen a Bucks-Bucks-Sixers programban pedig esélyük sem lehetett a meglepetésre. A hazaiaknál Scottie Barnes kéztörés miatt lesz, az ő hiánya azért nagyon fájó lehet a Raptorsnak, a helyzet viszont talán még súlyosabb a túloldalon, ahol Ball, Curry, Martin és Williams is részese a hosszú sérültlistának – hazai pályán talán még legjobbja nélkül is a kanadaiaknak áll a zászló.

 

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 01:00

A két csapat rivalizálása az utóbbi években bontakozott ki jobban, a jobb napjain mindkét csapat képes a legmagasabb szinten kosárlabdázni és reálisan a Cavsnek és a Knicksnek is a keleti top 6-ban lenne a helye a szezon végén – az ingadozás viszont mindkét gárdára jellemző, bár a hazaiak a második, a vendégek pedig a negyedik helyen állnak a tabellán, amivel mindketten elégedettek lehetnek. A Cavs az AS-szünet után tévesztett lépést, a korábbi makulátlan menetelésnek vége szakadt és csúsztak be kellemetlenebb vereségek, most azonban megint négyből három győzelemnél jár a csapat – az utóbbi meccseken ráadásul Donocan Mitchell nem is állt rendelkezésre. A Knicksnél a sérülések határozzák meg ezt az időszakot, Randle és Anunoby továbbra sem játszik, így pedig azért nincs egyszerű helyzetben a vendégcsapat: Jalen Brunson ugyan minden tőle telhetőt megtesz, hogy felszín fölött tartsa a csapatot, de ez komolyabb csapatok ellen kevés, így a NYK csak egy meccsét nyerte meg az elmúlt négy találkozójából. A hazaiaknál Mitchell és LeVert játéka most is csak kérdéses, ha előbbi visszatér, akkor megint kevés lehet ez egyszemélyes Brunson-show, főleg úgy, hogy az Allen-Mobley magasemberpáros remek meccsekkel jelentkezik, rájuk pedig most nem nagyon van embere a Knicksnek, ez lehet a derbi egyik döntő tényezője. A felek eddig 1-1-re állnak egymás ellen a szezonban és érdekes módon a Cavs egyszer sem tudta átlépni a százpontos határt – igaz, hogy a csapatok két novemberi mérkőzésén még ott volt a New Yorkban Mitchell Robinson, vele pedig elit védekezése volt a csapatnak.

 

San Antonio Spurs – Indiana Pacers 01:00

A Pacers továbbra is harcban van a keleti hatodik hely megszerzéséért, egyelőre fél meccs a csapat hátránya az utolsó stabil rájátszást érő helytől, ez után a meccs után viszont könnyen lehet, hogy ismét a top 6-ban találja magát a vendégcsapat. Haliburtonék ugyan az utóbbi három meccsükből kétszer is kikaptak, de nem mondhatjuk, hogy rossz formában lennének, a Raptors elleni botlás nem nézett ki jól, de aztán a Pelicans ellen tudott javítani a társaság, a visszavágón pedig egy egészséges New Orleanstől is belefér a vereség. Most viszont biztos, hogy nem fér bele a botlás, a Spurs ugyan az OKC elleni győzelmével az egész ligát meglepte, de így is abszolút a legerőteljesebben tankoló csapatok egyike, a nyugati mezőny messze sereghajtója. A Pacers most kötelező győzelem előtt áll, egy sikerrel a vendégek ismét odaérhetnek a keleti playoff-mezőnybe, egy ennyire nyerhető meccsen a botlás még idegenben sem férhet bele.

 

Phoenix Suns – Oklahoma City Thunder 03:30

Ez is egy komoly nyugati rangadó lesz, a Thunder továbbra is szorosan követi a listavezető Minnesotát és folyamatosan nyomást helyez az éllovasra, a Suns pedig egy ideje már stabil rájátszást érő helyek egyikén van, bár az 5-10. helyek között annyira szoros a verseny, hogy ez napról napra változhat. A Phoenix viszont most back-to-back lép pályára egy kellemetlen vereség után a Houston ellen, az a mérkőzés elég eseménydúsan alakult az arizonaiak számára, hiszen bár visszatérhetett a pályára Bradley Beal, de őt idő előtt kiállították, Jusuf Nurkic imegsérült, majd egy szerencsétlen jelenetsorban Devin Booker és Royce O’Neale is kidőlt – erre jött rá még a vereség ténye, ami egy idegenben kifejezetten enervált Rockets ellen nagyon kellemetlen volt. O’Neale sérülése elvileg nem komoly, ő nincs is sérültlistán, Booker szereplése viszont egyelőre a levegőben lóg, ő a bokáját nagyon fájlalta tegnap és azonnal az öltözőbe vonult, meglátjuk, hogy ma ott lesz-e a csapat mérkőzésén. A hazaiaknál azért azt is érdemes kiemelni, hogy ötből csak két meccsüket nyerték meg, ráadásul nem csak tegnap, de egy hete is kikaptak a gyengélkedő Houstontól – talán egy kicsit lépést tévesztette Duranték, de nagy baj talán még így sincs. Az OKC ugyan két napja szintén egy nagyon váratlan pofonba nézett bele a nyugati utolsó Spurs ellen, de ezt leszámítva egészen elképesztő formát fut a csapat, SGA-ék tízből hét győzelemnek tartanak és ma is esélyesebbnek számítanak a fáradtabb Suns ellen – főleg úgy, hogy a hazaiaknál Booker mellett Nurkic és Gordon pályára lépése sem biztos.  

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus