Rangadón szedné össze magát a Jazz, a Miamit fogadja a Clippers

Dallasba látogat a Memphis, a Pacerst látja vendégül a Raptors, kötelező előtt a Boston, a Brooklyn és az OKC is

 

Detroit Pistons - Phoenix Suns 01:00

Egyik csapat sincs jó formában, bár egy-egy bravúrgyőzelem mindkettőnek összejött az utóbbi időben, meglátjuk, hogy melyik fél fog ki most jobb napot - a hazaiak dolgát jelentősen nehezíti, hogy sem Rose, sem Mykhailiuk nem léphet pályára, nélkülük kell megoldani a helyzetet. Így papíron jobb helyzetben van a Suns, ahol Deandre Ayton kifejezetten jó szezont fut a visszatérése óta, Devin Bookerben mindig benne van egy-egy nagy meccs, tűzerőben biztos, hogy jobban állnak még vendégként is. A hazaiaknál az a nagy kérdés, hogy kiben, miben bízhatnak, Reggie Jackson, vagy Andre Drummond jelenthet megoldást, de az biztos, hogy a kiegészítőktől is jó meccs kell az esetleges sikerhez, Rose nélkül csak kollektív csapatmunkával lehet komoly esélyük a győzelemre. 

Toronto Raptors - Indiana Pacers 01:30

Sorozatban tizenegy győzelem után, az új franchise-rekord felállításáért lép pályára a Toronto és előzetesen erre abszolút meg is van minden esélye, hiszen sokkal jobb passzban van, mint a Pacers. A kanadaiaknál a sérülések jelentenek gondot, Powell és Gasol biztosan nem játszhat, Hollis-Jefferson pályára lépése kérdéses, de így is hozták mostanában a meccseiket, a többiek jó formában vannak, otthon pedig különösen veszélyesek. Ezzel szemben az Indynél valami szétcsúszott, az előző négy meccsükből hármat elbuktak, valahogy nincs meg az egyensúly, sem elöl, sem hátul nem játszanak jól, Victor Oladipo visszatérése egyelőre nem hozott pozitívumokat - persze ennél azért jóval többre képesek, mindenesetre most bőven van min javítaniuk. Idegenben egyébként is csak nagyjából 50%-ra állnak, TJ Warrenre nem számíthatnak, úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben - ha most találnak vissza a jó útra, akkor lehet esélyük, de a mostanában látott játékukkal nem valószínű. 

Boston Celtics - Orlando Magic 01:30

Mindenképpen esélyesebb a remek formában lévő Boston, hiszen Brad Stevens csapata sorozatban négyszer, összességében nyolcból hétszer tudott nyerni annak ellenére, hogy a sérülések nem kímélték ebben az időszakban sem - nyertek rangadókat, hoztak kötelezőket, otthon pedig 20-5-re állnak, ez is masszívan mellettük szól. A Magic legutóbb megtörte a vereségszériáját Charlotte-ban, de ez azért nem ugyanaz a szint lesz, kérdés, hogy Vucsevicsék azzal kijöttek a hullámvölgyből, vagy csak egyszeri alkalom volt, mindenesetre még jó formában sem lennének esélyesek a jelenlegi Boston vendégeként - főleg úgy, hogy idegenben jóval gyengébbek, csak 9-16-ot hoztak eddig vendégként. Ami a sérülteket illeti: a hazaiaknál Walker és Smart játéka is kérdéses, Theis pedig biztosan nem fog pályára lépni.

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 01:30

Elvileg kötelező mérkőzés ez a Kyrie Irvinget továbbra is nélkülöző Brooklynnak, de azt tegyük hozzá, hogy a Warriors egyértelműen javult mostanában - egyre többször emlékeztet a játék a korábbi évek csapataira és bár a szereplők nyilván más szintet képviselnek, de az előző két meccsen aratott két győzelem is jelzi, hogy nem lehet félvállról venni a sereghajtót. A GSW oldalán D'Angelo Russell már nem szerepel a sérültjelentésben, a cserepletykákban viszont annál inkább, mindenesetre akár vele, akár nélküle is mutatott mostanában jó dolgokat a gárda, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e ezen az úton maradniuk Draymond Greenéknek - a hangulat a nyilatkozatok szerint most abszolút pozitív náluk. A Netsnél nem annyira, nekik viszont muszáj lenne hozniuk az ilyen hazai derbiket azért, hogy tartsák pozíciójukat a keleti playoff-térképen és mivel Irvingen kívül mindenki játszhat, így nagy kifogásuk otthon nem is nagyon lehet, ha ez nem sikerül...

Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 02:00

Abszolút kötelező mérkőzés ez az OKC számára, a Cavs a liga leggyengébbjei közé tartozik, míg a Thunder továbbra is támad a nyugati playoff-harcban és szeretne előzni - jó formában vannak Chris Paulék most már hosszú hetek óta és bár különösen idegenben élesek, azért egy ilyen meccs otthon sem okozhat nekik nagy dolgot. A cserehatáridő nyilván mindkét együttest érintheti, emiatt lehet, hogy valaki kihagyja a meccset, de előzetesen csak Tristan Thompson játéka kérdéses a fontosabb emberek közük, a többit majd meglátjuk. Akárhogy is, komoly blama lenne, ha a Thunder ezt nem nyerné meg...

Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks 02:00

Most már 12 mérkőzésre rúg a Minnesota vereségszériája, úgyhogy nem tudjuk azt írni róluk a keleti sereghajtó elleni hazai meccs előtt sem, hogy esélyesebbek lennének, sőt, a Hawks az utóbbi egy-két hétben abszolút meggyőzőbb volt náluk. Ezzel együtt azért az Atlanta is elvesztette az előző két találkozóját, mindkétszer kapott 123 pontot, védekezésben továbbra sem nagyon ütik meg az elégséges szintet, úgyhogy stabilnak őket sem nevezhetjük, de hát a Wolvesra ez pláne igaz - érdekesség egyébként, hogy a két vezér, Karl-Anthony Towns és Trae Young egyaránt a liga legrosszabb védői között van. A felek benne vannak egy komolyabb cserében is, az érintettek nem fognak játszani, jósolni mindenesetre így még nehezebb - amelyik csapat jobban akar, az nyerhet ezen az összecsapáson. 

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 02:30

A Mavs Luka Doncic nélkül is megnyerte az előző két mérkőzését, legutóbb Indianában kifejezetten fontos sikert aratott, úgyhogy most otthon sem lehet leírni, hiszen Kristaps Porzingis elkezdett úgy játszani, ahogy tavaly, a csere idején remélték tőle a klubnál. Doncic hiánya mellett Curry és Barea játéka is erősen kérdéses a hazaiaknál, úgyhogy a lett magasemberen most is nagyon sok múlhat majd, támadásban neki és Hardaway Jr.-nak kell vinnie a Dallast, meglátjuk, hogy ez mennyire sikerül. A vendégek a Pelicans elleni nagy vereségük ellenére bizony hetek óta jó csapatnak számítanak, tulajdonképpen hozzák is a Mavs szintjét és bár főleg otthon voltak eddig eredményesek, azért idegenben is megvillantak már - náluk Valanciunas térde fáj, az ő játéka kérdéses, pedig nagy szükségük lenne rá. Meglátjuk, előzetesen szoros meccsre van kilátás, elvileg több fegyvere van a Grizzliesnek, de a hazai pálya a Dallas mellett szól.

Utah Jazz - Denver Nuggets 03:00

Ez abszolút rangadó lesz, bár a Nuggets back-to-back érkezik meg, de egyrészt már Jamal Murray-t is visszakapta, másrészt nem kellett megszakadnia a gárdának előző este, mert nagyon simán elverte a Portlandet, így a b2b éle talán egy kicsit tompulhat. A Jazz teljesen váratlanul csúszott bele a mostani négymeccses vereségszériába, azóta viszont volt három teljes napjuk összeszedni magukat és rendezni a gondolataikat, úgyhogy most hazai pályán egy felfrissült, ismét koncentrált Utah-t várhatunk - ha nem így lesz, akkor egyértelműen baj van a csapatnál. Mitchellék frissebbek, otthon játszhatnak, sérültjeik sincsenek és az egy héttel ezelőtti denveri vereség is fűtheti őket, ráadásul a négy pofon után most borzasztóan kellene nekik a siker - jelenleg két meccsel vannak a Nuggets mögött, úgyhogy emiatt is rendkívül fontos lenne nyerniük. A vendégeken nagy teher nincs, abszolút jó formában vannak, térnek vissza a játékosaik és ha most a back-to-back második felén, idegenben kikapnak, igazából akkor sem történik semmi, meglátjuk, hogy a lendületük kitart-e ezen az estén is.

Los Angeles Clippers - Miami Heat 04:00

A Clippers abszolút meggyőző az elmúlt időszakban, tízből nyolcat nyert, otthon 21-5-re áll, nincs sérültje, úgyhogy kiváló passzban várhatja ezt a mérkőzést - a Miami eléggé ingadozó volt mostanában, az előző két meccsét viszont megnyerte, legutóbb pedig 31 ponttal megverte a Philadelphiát. A nyugati és a keleti top3-as csapatok találkozása mindenképpen rangadónak számít, idei első találkozásukat Floridában is nyerte a LAC, ennek még két hete sincs, idegenben pedig jóval gyengébb a Heat, mint otthon, meglátjuk, hogy mire mennek Jimmy Butlerék. A vendégeknél egyébként sérültek is vannak, Winslow mellett Herro és Meyers Leonard sem fog játszani, így azért eléggé beszűkül a rotáció és a Clippers aktuális formáját, valamint a hazai pályát nézve inkább Kawhi Leonardék felé billenhet a mérleg nyelve.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus