Rangadót nyert a Lakers, magabiztos volt a Nuggets

Tovább robog a Lakers, magabiztosan játszva nyomta le a Denver az Atlantát, nem hibázott a Brooklyn,  és a Memphis sem fogott ki az Embiid visszatérése óta hibátlan Sixersen.

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 116-97

Nem lassít a Lakers. A kaliforniaiak úgy érkeztek a játéknap rangadójára, hogy tízből nyolc győzelemmel álltak és bár az első játékrészben fej-fej mellett haladt a két csapat, de a másodikban rákapcsolt a Lakers és tizenhat pontos előnyt alakított ki. A vendégek azonban egy 24-4-es futással visszajöttek a meccsbe, a vezérként játszó Darius Garland vezetésével (26 pont, 5 labdaszerzés) nagyon harapósan jött ki a harmadik negyedre a Cavaliers és egy 11-2-es rohammal kiegyenlített, sőt, kis időn belül át is vette a vezetést a vendégcsapat. Garland mellé azonban nem tudtak felnőni a társak - Mitchell borzasztóan dobott (10 pont, 13/4 mezőnyből), Mobley szinte teljesen eltűnt (8 pont, 3 lepattanó), Allen pedig bár igyekezett, de nem tudta felvenni a palánk alatt a versenyt Anthony Davisszel. A Lakers centere kilenc ponttal vette ki a részét a csapata harmadik negyedbéli 19-0-ás futásából, ennek ellenére a hazaiak vezére a hatékonyan 28 pontig jutó D'Angelo Russell volt (11/17 mezőny, 6/12 tripla), mellette Davis (22 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 6 blokk) és LeBron James (24 pont, 12 gólpassz) is tette a dolgát, de kulcsfontosságú volt Taurean Prince (18 pont, 7/9 mezőny, 4/5 tripla) ponterős meccse is a kispadról.  A kaliforniaiak az utolsó negyedben már nem néztek vissza és behúzták a meccset, a Lakers ezzel zsinórban négy győzelemnél tart és a Sacramentót megelőzve megszerezte a nyolcadik helyet és már ott liheg a New Orleans nyakában. Legközelebb a Minnesotát fogadják, ezzel a formával pedig reális esélyük lehet még akár a hatodik hely megszerzésére is.

Egyre mélyebb gödörben a Cavaliers. A Cleveland úgy érkezett meg erre a mérkőzésre, hogy az utóbbi időben borzasztó formában volt, hiszen az elmúlt tíz mecccséből csak háromszor hagyta el győztesen a pályát. A Cavaliersnél szinte mindenki bevethető volt erre a mérkőzésre, és azzal a céllal léptek pályára, hogy kikászálódjanak a gödörből. Azonban ez nem jött össze nekik, már az első félidőben atomjaira hullott a periméter védekezésük, Russell például hat triplával terhelte meg a clevelandi gyűrűt. Ezt követően Garlandnek (26 pont, 4/9 tripla), és a nagy energiával játszó Caris LeVertnek (21 pont, 7 lepattanó) köszönhetően még vissza tudtak jönni a meccsbe, azonban a kulcsemberek betliztek, és a sok eladott labda megpecsételte a sorsukat. Ezzel egy újabb nagy pofonba szaladtak bele,  hamar össze kell szedniük magukat, mert ott lohol a sarkukban az Orlando és a New York...

A Lakers legjobb dobói: Russell 28/18, James 24/3, Davis 22/3

A Cavaliers legjobb dobói: Garland 26/12, LeVert 21/3, Allen 12, Niang 12/6

 

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 113-103

A Nets nyerte a keleti alsóházi csatát. A jó formában lévő Brooklyn magabiztosan érkezett meg erre a mérkőzésre, hiszen legutóbbi öt mérkőzésükből háromszor is győztesen hagyta el a pályát, és egy back-to-backet játszó Detroit ellen ismét ők voltak az esélyesebbek. Azonban a Nets játékosai bent maradtak az öltözőben, és az agresszívan játszó autóvárosiak kihasználták ezt. - a Pistons játékosai 54%-kal dobtak mezőnyből az első félidőben és kihasználták azt, hogy a hazaiak pontatlanok voltak - a Nets 13 eladott labdájából 19 pontot szereztek a vendégek. A Detroit csapatként játszott nagyot, és 71-55-nél úgy tűnt, hogy a Metu-Sasser-Ivey trió vezetésével lenyomják a vendéglátókat, a Nets viszont a sokoldalú Cam Thomas vezetésével (32 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) összerakott egy 24-12-es futást, de így is nyolc pontos hátrányból várhatta az utolsó játékrészt. Az utolsó negyedben aztán újra robbantott a Brooklyn, Thomas mellé felnőtt Schröder is (24 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz), és a padról érkező Clowney (17 pont) is hasznos tudott lenni, végül a Nets az utolsó játékrészben 38 pontot szerzett, miközben 20 ponton tudta tartani ellenfelét, ezzel a nagy hajrával pedig behúzta a meccset.

A Nets legjobb dobói: Thomas 32/6, Schröder 24/3, Clowney 17/6

A Pistons legjobb dobói: Metu 20/6, Sasser 18/3, Ivey 16

 

Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 96-116

Visszavonultatták Marc Gasol mezét, nem kegyelmezett a Sixers. Úgy tűnt, hogy a philadelphiai gárda Embiid visszatérése óta kezd újra lendületbe kerülni, hiszen mindkét mérkőzését megnyerte mióta a center újra játékra jelentkezett, és a foghíjas Grizzlies otthonában is esélyesként lépett pályára Nick Nurse csapata. A Sixers ennek megfelelően ellentmondást nem tűrően kezdte a mérkőzést és rögtön rárúgta az ajtót a Memphisre, akik nem találták a dobásaikat, és kezdettől fogva egyáltalán nem tudták lelassítani Embiidet. A Philadelphia magasembere úgy nyilatkozott, hogy még mindig kicsit rozsdásnak érzi magát, azonban ez egyáltalán nem látszott rajta, hiszen már az első félidőben 22 pontot szerzett 10 lepattanó mellett és az ő vezetésével épített fel húsz pontos előnyt a vendégcsapat. Ezt követően a harmadik negyedben sem kellett sokat játszania Embiidnek, az utolsó játékrészt pedig teljességgel kiülhette,de így is 30 pontot szerzett 12 lepattanó mellett, a társak innentől kezdve már lehozták a meccset, sőt, még Tyrese Maxey gyengébb estéje (7 pont, 5 gólpassz) is belefért. A Grizzlies azzal, hogy hagyta az ellenfél szupersztárját lendületbe kerülni a saját sírját ásta meg, ebben a foghíjas keretben egyszerűen nem volt annyi tűzerő, hogy közel tudjanak kerülni az ellenfélhez. A Philadelphia ezzel a győzelmével hozta a kötelezőt, és továbbra is versenyben van a keleti hatodik helyért, jelenleg Maxeyéknek egy meccs a hátrányuk az Indianától, Memphisben pedig már csak azt várják, hogy minél hamarabb érjen véget a szezon - az idény során az egyik legemlékezetesebb estéje ez volt a csapatnak, bár ez sem a mutatott játék, hanem inkább Gasol mezvisszavonultatásáról marad emlékezetes...

A Sixers legjobb dobói: Embiid 30/6, Oubre Jr. 17/6, Martin 10

A Grizzlies legjobb dobói: Pippen Jr. 24/6, GG Jackson 17/3, Goodwin 15/3

 

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 142-110

Könnyedén hozta a kötelezőt a Denver. A Nuggets úgy érkezett erre a mérkőzésre, hogy váratlanul egy kisebb hullámvölgybe került, hiszen legutóbbi öt találkozójából csak kétszer hagyta el győztesen a parkettet, most pedig egy olyan Hawks ellen kellett pályára lépnie, amely lendületből érkezett. Ezen a meccsen azonban nem ismert kegyelmet a Denver, és az első perctől kezdve átrohant ellenfelén: a hazaiak 60%-kal dobtak mezőnyből, és 56%-kal süllyesztettek el 23 triplát, miközben 38 gólpasszt szétosztva alabda is jól járt náluk - szinte tökéletes támadójátékot láthattunk a címvédőtől. A Nuggets játékosain szemmel láthatóan nagyot dobott az, hogy visszatért a hét meccset kihagyó Jamal Murray, akin egyáltalán nem érződött a kihagyás, hiszen 21 perc alatt 16 pontot szerzett, és 6 gólpasszt osztott ki. Rajta kívül Nikola Jokics is fantasztikusan játszott, a szerb center megint tripla-duplával jelentkezett (19 pont, 14 lepattanó, 11 gólpassz), gólpasszaiból pedig elsősorban Kentavious Caldwell-Pope (24 pont, 9/12 mezőny, 6/19 tripla) és Michael Porter Jr. (20 pont, 7/12 mezőny, 4/8 tripla) profitált leginkább. A Hawksról nem sok pozitívumot lehet elmondani, hiszen védekezésben az első perctől kezdve nem tudtak semmilyen ellenállást kifejteni, így hiába jutott el náluk hat játékos is tíz pont fölé, nagyon enerváltnak tűntek és a jó egyéni teljesítményeket védekezés hiányában nem tudták győzelemre váltani.

A Nuggets legjobb dobói: Caldwell-Pope 24/18, Porter Jr. 20/12, Jokics 19/6

A Hawks legjobb dobói: Capela 19, Bogdanovics 18/9, Hunter 18/6

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus