Rangadót rendeznek Los Angelesben, Phoenixben és Dallasban is

Izgalmas mérkőzésekkel folytatódik az NBA alapszakasza: a Boston a Cavst, a Dallas pedig a Lakerst fogadja, a Golden State ellen léphet pályára először együtt a Phoenix sztártriója, de fontos derbit játszik egymással a Clippers és a Kings is. Mutatjuk, hogy mit várhatunk a hajnali meccsektől.

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 01:30

A csapatok nevei alapján ez egy keleti rangadó lehet, de a Cleveland idén mutatott formaingadozása miatt jelenleg szintkülönbség van a felek között, a Boston remek formának örvend, idén még nem is került hullámvölgybe, és bár meglépni nem tud az üldözői elől, de továbbra is vezeti Keletet. A Celtics az utóbbi tíz meccséből hetet is behúzott, a Philly és a Knicks személyében keleti élcsapatokat is legyőzött, legutóbbi vereségét a Pacerstől szenvedte el a Szezonközi Torna kieséses szakaszában. A Cavaliers talán most van a legstabilabb formában a szezon során, zsinórban három győzelmet is szereztek, ez a futás azonban tegnap megszakadt, most back-to-back kell pályára lépniük Mitchelléknek, az előző fordulóban az Orlando ellen maradtak alul egy nagyon visszafogott támadójátékkal. A Cavs ellen tehát leginkább a fáradtság szól, a Boston viszont öt napja nem látott pályát, nagy kérdés, hogy mennyire zökkentette ki a társaságot a hosszabb pihenő. A vendégek kerete egyszerűen soha nem tud kiegészülni teljesen, korábban volt már sérült Jarrett Allen, Darius Garland és Donovan Mitchell is, most mire mindenki felépült volna, Evan Mobley dőlt ki a sorból, ráadásul Caris LeVert is maródi. A hazaiaknak nincsenek ilyen problémái, nemrég már Porzingis is visszatérhetett, így mindenki bevethető a zöldek részéről, ez és a pihentség is mellettük szól – valamint nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a mezőnyben már csak a kelták veretlenek hazai pályán, a Boston tízből tízet behúzott a TD Gardenben, ez pedig olyan előnyt adhat számukra, amellyel könnyen lehet, hogy nehezen birkózik majd meg az egyik kulcsemberét nélkülöző, és egyébként is vereségből érkező, fáradtabb Cavaliers.

 

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers 01:30

A Lakers mozgalmas hétvégén van túl, a csapat megnyerte az NBA első Szezonközi Tornáját, elképesztő csapatteljesítményeket láthattunk az arany-liláktól: a kieséses szakaszban egy szoros meccsen előbb a Phoenix Sunst győzték le Jamesék, majd az elődöntőben valósággal megsemmisítették a New Orleans Pelicanst, a döntőben pedig a várakozásoknak megfelelően egy látványos, izgalmas meccset húztak be az Indiana Pacers ellen – összességében a csapat remek formában van, zsinórban négy sikernél jár és magabiztosan készülhet a mai rangadóra. Ugyanis ez rangadó, a két csapat között mindössze fél meccs van a tabellán, Doncicék a harmadik helyen állnak, de az utóbbi időszak eredményei nem éppen ideálisan alakultak számukra: a remek szezonkezdet ellenére az utóbbi hetekben visszaesett a Mavs teljesítménye, Jason Kidd együttesének komolyabb csapatok ellen kellett pályára lépnie, volt, hogy a szlovén sztár is hiányzott, most pedig Kyrie Irving bajlódik sérüléssel, az irányító játéka egyelőre ma is bizonytalan. A hazaiaknak most pihenőnap nélkül kell meccset játszaniuk, alig egy nappal ezelőtt Memphisben aratott győzelmet a csapat, most viszont ismét egy nehezebb, erőtől duzzadó ellenfél következik. Hivatalosan a vendégeknél is sok a kérdőjel, James, Davis és Vanderbilt játéka sem biztos, bár meglepődnénk, ha a kulcsemberek éppen most ülnének ki fontos meccseket, amikor rátalált a helyes útra a csapat. A Dallasnál Irving szereplése bizonytalan, de hasonló státuszban van Tim Hardaway Jr., Maxi Kleber, Derrick Jones Jr. és Grant Williams is. A forma egyértelműen a Lakers mellett szól, most náluk van a momentum, de persze ha Luka Doncic az ellenfél játékosa, akkor sosem lehet tudni, hogy mire számítson az ember – ha Irving még ma sem lehet ott a pályán (a Lakers sztárjai viszont igen), akkor vendéggyőzelemre van nagyobb esély, de egészen biztosan nagy küzdelemre számíthatunk, hiszen a felek egymás közvetlen ellenfelei a konferenciában.

 

Chicago Bulls – Denver Nuggets 02:00

Mindkét csapat back-to-back meccset játszik, a Chicago zsinórban négy győzelem után szenvedett újra vereséget a Buckstól, bár érdemes hozzátenni, hogy ismét váratlanul jól helyt állt a csapat, Giannisék csak hosszabbításban tudták legyőzni a DeRozan által vezetett Bikákat. A hazaiak szezonján nehéz kiigazodni, az elmúlt öt meccs kivételével enerváltan lézeng a csapat, már a rebuildről is döntött a vezetőség, Zach LaVine is hosszú időre kidőlt, viszont érdekes módon éppen ezt követően kezdte el a győzelmeket gyűjtögetni a gárda, bár nem tudni, hogy ez a fellángolás meddig tart ki. A Denver szezonja sem alakul úgy, ahogyan azt egy címvédőtől elvártuk volna, a szezon során korábban volt már egy hullámvölgye Jokicséknak, abból zsinórban négy győzelemmel kimászott a csapat, ezt követően viszont megint jöttek a botlások, egymás után három vereség – tegnap azonban Atlantában tudta hozni Mike Malone csapata az elvárt győzelmet. Bár az elmúlt időszakban kettejük közül a Bulls van jobb formában, de ez torzít, a csapatok között hatalmas tudásbeli különbség van, ha ez a Denver egészséges, akkor bárki ellen esélyesként lép pályára, főleg egy szétesés szélén álló Bulls ellen. A Denvernek ezekre a győzelmekre nagy szüksége van ahhoz, hogy tudja a lépést tartani a nyugati élmezőnnyel, jelenleg a Dallasszal, a Lakersszel és a Kingsszel vannak egymás hegyén-hátán a tabellán, így minden siker számít. Akármilyen jó eredményeket is hoztak az elmúlt hetekben a hazaiak, ha a bajnoki címvédőnek nem sikerül győzelmet ünnepelnie Chicagóban, akkor az ismét aggodalomra adhat okot a csapaton belül.

 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 04:00

Ha a GSW nem lenne olyan formában amilyenben most van, akkor ez is egy kiemelt nyugati rangadó lehetne, bár a Warriors az utóbbi időszakban igyekezett összekapni magát, de a nehéz sorsolás miatt még így sem tudott 50% fölé kerülni, hiába verte meg nagy meccsen a Clipperst, a visszavágón rögtön kikaptak Curry-ék, legutóbb pedig ismét hosszabbításban maradtak alul az idén számukra mumussá váló OKC ellen. Most az embert próbáló menet a Phoenix ellen folytatódik, a hazaiak számára pedig pirosbetűs nap lehet ez a naptárban, hiszen Bradley Beal felépült, így valós esély nyílik arra, hogy a három sztár végre egyszerre pályára tudjon lépni a szezonban – bár a legfrissebb hírek szerint most Kevin Durant besorolása lett kérdéses, nagy pech lenne, ha most az ő sérülésével nem tudna egyesülni a trió. Ettől eltekintve viszont azt mondhatjuk, hogy előrébb jár a hazai csapat, bár az elmúlt időszak eredményei nem éppen ezt támasztják alá. A Suns csak egy meccsét tudta megnyerni az utóbbi öt találkozójából, kikapott a Denvertől, az IST-ben a Lakerstől, legutóbb pedig a Kingstől is, most nagy szükség lenne kihasználni a sztárok rendelkezésre állását és a GSW bizonytalanabb formáját. A csapatoknak ez lesz az idei harmadik egymás elleni mérkőzése, eddig mindkettőt a Suns nyerte meg és most is ők lesznek az esélyesebbek – bár a GSW-nek egyre sürgősebb lenne megtalálni a ritmust, mert ilyen kiegyenlítetlen és bizonytalan játékkal nem lehet felzárkózni a playoff-helyekre…

 

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 04:30

Ez is egy kifejezetten érdekes és izgalmas nyugati derbi lehet, a Clippers nagyon úgy néz ki, hogy megtalálta a megoldást a sztárjainak együttműködésére, sorban aratja a győzelmeket, most zsinórban négynél tart, összességében pedig tízből hetet húzott be Lue csapata. A Kings most egy haloványabb időszakból próbál kilábalni, azok után, hogy ötből két meccsét nyerte meg csak a csapat, most négyből háromnál jár, így ismét ott van az élmezőnyben vívott harcokban. A két csapat egyébként nem olyan régen játszott egymással, akkor Foxék gyengébb formában voltak, ezt a Clippers pedig jól ki tudta használni és George-ék megnyerték azt a derbit – hazai pályán a jelenlegi formájukban talán most is egy hajszállal ők az esélyesebbek. Mindkét csapat egészséges kerettel várhatja ezt a rangadót, az aktív rotációnak minden tagja bevethető mindkét oldalon, ha a Clippers fenn tudja tartani a sztárok hatékony labdaelosztásait és vállalásait, akkor nehéz lesz megfogni most őket, de ha valaki, akkor erre éppen a remek csapatkosárlabdát játszó Sacramento lehet képes, kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat számunkra a játéknap talán egyetlen olyan rangadója, ahol valóban azonos szintet képviselnek jelenleg a felek.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus