Raptors-Sixers Keleten, Rockets-Nuggets Nyugaton, bemutatkozik Zion

Játszik a Lakers, a Clippers, a Jazz, a Thunder, a Heat, vagy a Celtics is, a játéknap fő sztoriját mégis Zion Williamson bemutatkozása adja. 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:00

Kiemelt keleti rangadó két közvetlen rivális között, hiszen a jó formában lévő Raptors jelenleg egyetlen mérkőzéssel vezet a szintén győzelmi szériát produkáló Sixers előtt, ha nyerni tudnának a vendégek, akkor utolérnék ellenfelüket. Az esélyek viszont most inkább a kanadaiak mellett szólnak, egyrészt kiegészült a keretük és mindenki frissen, jó formában tért vissza (Gasol, VanVleet, vagy Powell is nagyot megy, Siakam mondjuk egyelőre kevésbé), meg is nyertek zsinórban négy meccset és egyszer sem fértek be 122 dobott pont alá, ráadásul a hazai pálya is mellettük szól, ami sokat ér, főleg ebben az összevetésben. A Philly is összekapta magát, Joel Embiid nélkül is megnyerte az utóbbi négy meccsét, de szinte mindegyiket szenvedve, izzadva, játékban most nincsenek a Raptors szintjén Tobias Harrisék - viszont most már idegenben is nyertek egymás után kettőt, ez adhat nekik némi önbizalmat. Ezzel együtt ha most Embiid nélkül nyernének Torontóban, az nagyon komoly fegyvertény lenne, a Raptors számára pedig kisebb betli az aktuális formákat, az egészségügyi helyzetet és a hazai-idegenbeli mérlegeket tekintve. 

Detroit Pistons - Sacramento Kings 01:00

A Pistons két szép idegenbeli győzelem után kikapott Washingtonban, a Kings pedig ugyan közel állt a bravúrhoz Miamiban, de a végét elrontotta, úgyhogy sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, így mindkét gárda javítási szándékkal érkezik meg erre a mérkőzésre. Nagyon hasonló játékerőt képviseltek eddig a szezonban és nagy különbség nincs a hazai, illetve idegenbeli eredményeik között, úgyhogy mindenképpen szoros csatára van kilátás. A Pistonsnál továbbra is bőven vannak sérültek, de Morris elvileg játszik, sőt, az október óta sérült Reggie Jackson állapota is kérdéses, meglátjuk, hogy mi lesz vele - közben a Kingsnél csak Holmes nem lesz, a nemrég megszerzett Kent Bazemore viszont elvileg már játszhat, ha gondolják, pályára küldhetik. 

Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 01:00

Ez jó meccs lehet, a Thunder legutóbb nagy győzelmet aratott Houstonban és szeretne a nyugati élmezőny után eredni, míg a Magic egy rendkívül hosszú idegenbeli túrát zárt le úgy, hogy meglepően simán verte a Charlotte-ot. A fő kérdés az, hogy Vucsevicsékben mennyi energia maradt, otthon azért általában jók (13-8-ra állnak ebben a csarnokban), de az biztos, hogy fáradtak lesznek, míg az OKC már idegenben is 50% felett áll, Chris Pauléknak ez sem okoz hatalmas gondot - ráadásul otthon egyszer már meg is verték idén az Orlandót. Jobb csapat a Thunder, de saját közönsége előtt sok mindenre képes lehet a Magic annak ellenére, hogy Isaac és Augustin biztosan nem játszhat még jó ideig - a vendégeknél Ferguson beteg, Adams és Noel pedig sérült, utóbbi kettő játéka kérdéses, előbbiről csak annyit tudunk, hogy mérkőzések óta hiányzik. 

New York Knicks - Los Angeles Lakers 01:30

Kötelező meccs a Lakers számára, a Bostonban kapott hatalmas verés után muszáj javítaniuk LeBron Jameséknek és egy keleti alsóházi csapat ellen idegenben sem hibázhatnak. Anthony Davist és Rajon Rondót is visszakapták már, de legutóbb ők sem tudtak segíteni, akkor szinte mindent rosszul csinált a csapat, kérdés, hogy össze tudják-e szedni magukat, de komoly blama lenne, ha ezt a New Yorkot most nem tudnák megverni. A hazaiak legutóbb éppen nyertek egy meccset a Cavs ellen, előtte pedig a Phillyt szorongatták, szóval persze teljesen nem lehet őket leírni, de ettől még óriási bravúrnak számítana, ha elkapnák a Los Angelest Randle-ék - idei első meccsükön egyébként harminc volt közte a LAL javára. A Knicksnél RJ Barrett nem fog játszani, a legutóbb bokasérülést szenvedő Marcus Morris állapota pedig kérdéses, valószínűleg csak a feldobás előtt derül ki, hogy mi a helyzet vele. 

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 01:30

A Celtics érdekes csapat mostanában, belenézett meglepő vereségekbe és összességében nem volt jó formában, de amikor összeállt a gépezet, akkor azon a napon foghatatlan volt, így történt ez éppen legutóbb is, amikor valósággal kiütötte a Lakerst. A Grizzlies kicsit más, hiszen a fiatal csapat sorozatban hét győzelem után kapott ki a New Orleanstól úgy, hogy igazából nem is volt komoly esélye a sikerre, úgyhogy ahhoz képest lenne min javítani, ráadásul most idegenben kell pályára lépnie, amelyre már régen, még a győzelmi széria elején volt utoljára példa. Persze van már nagy sikerük vendégként is, ha olyan napjuk van, akkor most is nyerhetnek, hiszen nagyon komoly tűzerővel bírnak, sérültjük sincs, de azért alapesetben otthon ezt hoznia kellene a Celticsnek - ott az a kérdés, hogy sikerül-e stabilizálni magukat Tatuméknek, vagy tovább folytatódik a hullámzás. Náluk Jaylen Brown ugyan legutóbb játszott, de most ismét kérdéses az állapota, újabb kisebb sérülést szenvedett, meglátjuk, hogy tudja-e vállalni a mérkőzést. 

Miami Heat - Washington Wizards 01:30

Ez kötelező meccs a Heat számára, a floridaiak nincsenek csúcsformában, az utóbbi hat meccsükből csak hármat nyertek, legutóbb pedig némi mázlival, hosszabbításban gyűrték le a Sacramentót, igaz, Erik Spoelstra szerint ez a szezonjuk egyik legfontosabb győzelme volt eddig - Jimmy Butler nem játszott, back-to-backet vívtak, a Kings pedig jó napot fogott ki. Butler most a hírek szerint visszatérhet, ezúttal Duncan Robinson játéka kérdéses náluk, Tyler Herro pedig ugyan már játszott, de még mindig nincs 100%-os állapotban, meglátjuk, hogy ezt hogyan oldják meg - akárhogy is, de a Washingtont verniük kell otthon, ahol 19-1-re állnak. A Wizards legutóbb javuló játékkal elkapta a Detroitot, de idegenben csak 5-17-re áll és nem kérdés, hogy a Heat szintjén van-e, ugyanakkor ne feledjük, hogy a fővárosiak Washingtonban idén egyszer már elkalapálták a Miamit - erre építhetnek, meg arra, hogy ők nagyon elszántak a rájátszással kapcsolatban, ahhoz pedig az ilyen bravúrok is kellenek...

Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 01:30

A Clippers back-to-backet játszik a dallasi győzelme után, úgyhogy Kawhi Leonard minden bizonnyal pihenőt kap, ahogy azt ilyen helyzetben már megszokhattuk - pedig most abszolút bombaformában van, tegnap is dobott 36 pontot, ráadásul Paul George sérült, úgyhogy két legjobbja nélkül kellene nyernie Doc Rivers csapatának. Az Atlanta persze verhető ellenfél, de mostanában kicsit azért javult, nyert kettőt, utána vesztett kettőt, legutóbb a Toronto ellen szoros meccsen maradt alul, most otthon lesz és pihentebb, ráadásul egészségesebb is - benne lehet a levegőben egy hazai győzelem. Ha a Hawks 100%-on pörög és Trae Young jól játszik, akkor bármit el tudunk képzelni annak ellenére, hogy a két csapat között teljes kerettel szakadéknyi a különbség, ráadásul Leonard és George mellett Pat Beverley is hiányozhat, aki előző este rásérült korábban is problémás vádlijára. 

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 02:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene ez a győzelem, ha bele akar kapaszkodni bármilyen playoff-esélybe, bár a Minnesota ezzel a mostani hatos vereségsorozatával elég messze került tőle - nagyon fontos lenne, hogy most már elinduljanak felfelé, de ugyanez igaz az éledező, ám igazán még nem belendülő Chicagóra is. Otthon azért jobb esélyei lehetnek a Bullsnak, amely nyert kettőt mostanában, helytállt Milwaukee-ban, Philadelphiában, vagy éppen Bostonban is, valamivel jobb formában van, mint ellenfele, meglátjuk, hogy ezt tudja-e érvényesíteni. Centerposzton viszont lehetnek gondjaik, hiszen Carter és Gafford is kidőlt hosszabb időre, úgyhogy nehéz lesz megfogniuk Townst...

Houston Rockets - Denver Nuggets 02:00

Nyugati rangadó, amely mindkét csapatnak rendkívül fontos és nemcsak a mérleg, de az önbizalom miatt is. A Rockets nagyon mélyen van jelenleg, elöl-hátul megborult a csapat mostanában, James Harden pocsék formában van és bár Russell Westbrookot egy rossz szó sem érheti, ez jelenleg így kevés, sorozatban négy mérkőzést vesztettek el, ebből az utolsó hármat otthon, úgyhogy nagyon komoly gödörbe kerültek - ezzel szemben a Nuggetsnél "csak" a sérülések jelentenek problémát, de Millsap, Harris és Murray nélkül nekik is szenvedős volt az előző három meccs, igaz, ebből kettőt végül így is be tudtak húzni. Azt kijelenthetjük, hogy a problémákkal együtt is jobb passzban van a Denver, de a három kezdőjátékos most sem fog játszani, ahogy Plumlee sem, úgyhogy erősen tartalékos felállásban érkeznek meg, ráadásul idegenben egyébként sem az igaziak, úgyhogy az is biztos, hogy a Houstonban több a potenciál - ha összeszedik magukat Hardenék, akkor nyerniük kellene az ezer sebből vérző riválissal szemben. 

Phoenix Suns - Indiana Pacers 03:00

Mindkét csapat vereségből érkezik, de mindkettő jó formában volt előtte, a Pacers négyből négyet, a Suns négyből hármat nyert, majd legutóbb az Indy egy harmincast kapott a Jazztől, a Phoenix pedig szoros meccsen maradt alul a Spursszel szemben. A vendégek nyilván jobb csapatot alkotnak jelenleg, de idegenben csak 50%-ra állnak, a Suns pedig jobb napjain bármire képes lehet és bár a Baynes-Kaminsky párosra nem számíthat, de ha Ayton jól játszik centerposzton, akkor ez nem lehet nagy gond - kérdés, hogy ő mire megy Turnerrel, illetve inkább Sabonisszal. A vendégek erőcsatára óriási szezont fut, Brogdon is jó formában van, a többiek is hozzá-hozzátesznek, ugyan Aaron Holiday játéka kérdéses, de ha a kulcsembereik hozzák magukat, akkor ők is nagy dolgokra képesek - elméletileg egy egészen kiváló meccs is kisülhet ebből. 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 03:30

A Pelicans megálíltotta a Memphist, így nagyon fontos győzelemmel ágyazott meg Zion Williamson bemutatkozásának - most minden az idei 1/1-esről szól, hiszen élete első NBA-mérkőzésére készül. Biztos, hogy az ő játéka el is viszi majd a figyelmet, kérdés, hogy ez hogyan hat a többiekre, hiszen a New Orleans egyébként kiváló formában van most már hetek óta, az első hetek gyengélkedése után összeállt a csapat játéka és harcban vannak a playoffért - ebben egyébként a Spurs közvetlen riválisuk, úgyhogy abszolút kellene nekik ez a siker is. A San Antonio két vereség után nyert két szoros meccset, az utolsót idegenben, továbbra is nehéz belőni, hogy éppen milyen napjuk lesz DeRozanéknek, ha ülni fognak a tripláik, a Pels pedig túlságosan is Williamsonra figyel, akkor nyerhetnek a vendégek. 

Golden State Warriors - Utah Jazz 04:00

A Jazz számára kötelező ez a mérkőzés, a nyugati második helyért támad a 13-ból 12 győzelemnél tartó gárda, úgyhogy a ligautolsót természetesen muszáj megvernie idegenben is - legutóbb 30-cal győzte le a Pacerst, ahhoz képest ez most pláne gyerekjáték lesz. A GSW továbbra is olyan csapat, amely meg tudja nehezíteni ellenfele dolgát, ha az nem hoz 100%-ot, de azért általában a végén vereséget szenved, bár az utóbbi három meccse nem sikerült rosszul: csak hosszabbításban maradt alul a Denver és a Portland ellen, az Orlandót pedig meg is verte. Ezzel együtt óriási blama lenne, ha nem hozná magabiztosan a meccset a Utah, hiszen Mitchellék remek formában vannak és nincsenek sérültjeik. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus