Remekelt és túldobta a Portlandet a Suns

Három alapembere nélkül is meggyőző volt a Phoenix, mérsékelt erőbedobással tudta le a kötelezőt a Lakers és a Nets.

 

Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 91-77

Ez most nem volt komoly a Lakerstől. Nagyon gyengén játszott a Los Angeles, minimális átütőerő sem volt a csapatban, de a Brooklynt is idevéve az egész meccsnek olyan hangulata volt, hogy legyünk túl rajta, menjünk haza. A Lakersnél LeBron James, Rajon Rondo és Anthony Davis sem játszott jól (és sokat sem), utóbbi ráadásul ujjsérülést szenvedett, kérdés, hogy mennyire komoly - az első hírek szerint nem annyira, de pontosat még nem tudunk. Frank Vogel csapata mindenesetre végül 33%-os mezőnymutatóval, 15%-os triplázással, 14 gólpasszra jutó 20 eladott labdával, 77 dobott ponttal kapott ki, ennek most nem sok köze volt a valós potenciálhoz - maximum annyi pozitívumot lehet kiemelni náluk, hogy a korábbi meccseken szinte értékelhetetlen Avery Bradley dobott 14 pontot, de ehhez is kellett neki 13 mezőnykísérlet, illetve a 0/4 tripla sem túl biztató.

LeVert játszhatott, ki is használta. Kyrie Irving és Caris LeVert is megsérült a két csapat két nappal ezelőtti meccsén, utóbbi viszont szerencsére már most is pályára tudott lépni és ha már ott járt, akkor ő próbálta kihozni magából, amit lehetett - ő volt a mérkőzés legjobbja, 22 pontot szórt 8/11 jó dobással, 4 lepattanóval, 5 gólpasszal, 3 labdaszerzéssel, alig 23 perc alatt. Mellette Taurean Prince-t érdemes még kiemelni, aki most a padról jött (14 pont, 4/5 tripla), a többiek "lakerses" teljesítményt nyújtottak - ez, valamint a 26 eladott labda és a 91 dobott pont is elég volt ahhoz, hogy megnyerjék a találkozót, a tíz ponttal lehozott második negyeddel megalapozták, utána egy 8-0-lal növelték, végül pedig beosztották az előnyüket.

A Nets legjobb dobói: LeVert 22/9, Prince 14/12, Allen 8, Claxton 8/3
A Lakers legjobb dobói: Bradley 14, Caldwell-Pope 11/3, Antetokounmpo 9/3, McGee 9

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 118-134

Tartalékosan volt jó a Suns. Az előszezon eddigi részében nem villogott igazán a Phoenix, ezen a találkozón viszont annak ellenére játszott remekül a társaság, hogy Ricky Rubio, Devin Booker és Deandre Ayton személyében talán a három legjobb játékosát nélkülözte. A többiek viszont nagyon jól mozogtak, Kelly Oubre Jr. 18 perc alatt 19 pontot rakott fel a táblára, Dario Saric 13 egysége mellé 8 lepattanót és 2 blokkot is jegyzett, Mikal Bridges és Aron Baynes szintén elöl-hátul jó volt, a padról pedig nagyon komoly extrák érkeztek: Cameron Johnson és Tyler Johnson egyaránt 18-18 pontot és összesen 8/12 triplát hozott, Frank Kaminsky pedig 16 ponttal, 6 lepattanóval és 8 gólpasszal jelentkezett. Összességében olyan jó támadójátékot produkáltak, hogy végig jobbak voltak a Portlandnél, folyamatosan növelték az előnyüket és végül 50%-os mezőnymutatóval, valamint 53%-kal bevert 24 (22 a franchise-rekord) triplával arattak győzelmet.

Nem védekezett a Portland. Elöl a Blazers sem volt rossz, különösen CJ McCollum élt, aki 27 pontot rámolt be 10/16-os mezőnymutatóval, 4/7 triplával, Damian Lillard 18 pontot szórt, Hassan Whiteside nem hibázott dobást, a padról pedig Zach Collins (16 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) tett hozzá egy nagyszerű teljesítményt. Azonban annyira erőtlenül védekeztek és annyi labdát adtak el (22-t, a Lillard-McCollum-Whiteside trió 17-et vállalt ebből), hogy az a támadásbeli potenciált elhomályosította - hiába céloztak ők is 53%-kal, ez egyszerűen nem volt elég, túldobta őket a Phoenix. Ebben egy kicsit az lehet aggasztó számukra, hogy Lillard és McCollum 30-31 percet játszott és összesen tíz olyan játékos lépett pályára, aki két percnél többet töltött ott - ebből illett volna kicsit többet kihozni a három legjobbját nélkülöző Suns ellen...

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 27/12, Lillard 18/6, Collins 16
A Suns legjobb dobói: Oubre Jr. 19/9, C. Johnson 18/12, T. Johnson 18/12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus