Rockets-Clippers rangadó Houstonban, kötelező előtt áll a Boston

Back-to-backet játszik a Lakers, a Sixers és a Blazers is, mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali mérkőzések előtt. 

 

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers back-to-backet játszik, miután hazai pályán csak óriási csatában, 100 pont alatt maradva tudta megverni a Clevelandet, úgyhogy mindenképpen javulnia kell, ha Orlandóban is győzni akar - márpedig illene, a játékerőket tekintve blama lenne a vereség főleg úgy, hogy a legutóbbi három idegenbeli meccsüket elvesztették. A Magic viszont éppen most éledezik, az előző három találkozóján már elérte a száz pontot és bár ezekből csak egyet nyert meg, valamire mégis sikerült rátalálnia - ettől még persze nem lesznek esélyesek, de azért otthon, pihentebben lehet keresnivalójuk. A Phillynél Al Horfordot pihentették a Cavs ellen, ő most játszani fog, Ben Simmons visszatért és a hírek szerint a back-to-back második felén is játszhat, kérdés persze, hogy Joel Embiidre mennyire figyelnek, kiültetik-e, de akárhogy is, úgy kell menedzselniük a helyzetet, hogy még fáradtabban is kötelező lenne nyerniük. 

Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 01:00

A Charlotte-nak volt egy szebb időszaka, viszont az előző három meccsét mind elvesztette, mindannyiszor gondok voltak a védekezéssel, bár tegyük hozzá, hogy egyszer a Boston, egyszer pedig a Philadelphia verte meg őket, az azért bocsánatos bűn. A Memphis az elmúlt négy meccséből kettőt is megnyert, legutóbb komoly bravúrt mutatott be azzal, hogy San Antonióból távozott győztesen, úgyhogy a vendégeknél jobb lehet a hangulat, az első idegenbeli siker is megvan, Jaren Jackson Jr. is felpörgött, kíváncsian várjuk, hogy mire lesznek most képesek. A játékerőt tekintve nagy különbség nincs a csapatok között, mindkét oldalon a fiatalokra igyekeznek minél nagyobb terheket rakni, igazán fontos sérült pedig egyik oldalon sincs - Nic Batumra aligha várna most komoly szerep, Grayson Allent pedig valahogy azért pótolni tudják a Grizliesnél. 

Boston Celtics - Washington Wizards 01:30

Kötelező meccs a Boston számára, a ligaelső ellenállhatatlanul menetel, a szorosabb meccseket is megnyeri és egyelőre bármilyen gondja van, mindig előlép valaki, aki megoldja - legutóbb Kemba Walker volt ez az ember és arra azért ne fogadjunk, hogy Jayson Tatum hoz még egy 1/18-as estét mezőnyből. A Wizardsnak voltak biztató meccsei, egyes estéken felül is múlta a várakozásokat, de azért a Celtics egészen más tészta még Gordon Hayward nélkül is és amíg nem tanulnak meg védekezni Bradley Bealék, addig nem sok keresnivalójuk lesz - közel 120 pontot kapnak eddig átlagban, a Pacerstől 121-et, a Cavstől 113-at kaptak az előző két meccsen, ez eléggé árulkodó. Náluk nincs új sérült, a Bostonnál pedig elvileg nem komoly Kemba Walker nyakproblémája és játszhat, Daniel Theis viszont valószínűleg kihagyja ezt a mérkőzést. 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két olyan nyugati csapat találkozik, amely egyaránt a bajnoki címet célozta meg. A Rockets hozogatja a meccseit, sorozatban négy kötelezőt húzott be, James Harden megállíthatatlan és bár Russell Westbrook egyelőre nem illeszkedik tökéletesen a gépezetbe, azért amit kell, azt ő is hozzáteszi - a védekezésük még mindig messze van a jótól, de tény, hogy javultak a korábbiakhoz képest, ráadásul legutóbb már Eric Gordon is megtalálta a dobását. Komoly gond viszont, hogy éppen Gordon meg is sérült és műteni kell a térdét, most hosszú időre, várhatóan legalább hat hétre elveszítették, ami komoly csapás a gárdának, kérdés, hogy hogyan lehet őt pótolni ennyi ideig még akkor is, ha egyes-kettes poszton vannak azért sztárjaik. A Clippersnél már a küszöbön van Paul George visszatérése, de ezen a meccsen még nem léphet pályára, majd csak a back-to-back második felén, Kawhi Leonard viszont elvileg ott lesz a parketten, nem szerepel a sérültlistán - ott van viszont Landry Shamet, aki biztosan nem játszhat, sőt, a hírek szerint egy ideig nem számíthatnak rá. Érdekes meccs lehet, a kissé újratervezett és lassan "beinduló" Rocketsnek otthon bizonyítania kellene egy nagy riválissal szemben, azért ha George és Shamet nélkül nyerni tud idegenben a Clippers, az komoly fegyvertény lesz Leonardék számára - igaz, ezt Gordon kidőlése mindenképpen árnyalja. 

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 02:00

A Minnesota felemás formában van, legutóbb éppen egy back-to-back második felén tudott nyerni a Pistons ellen és a Wiggins-Towns duó azért egyelőre felnőtt a liga szupersztár-párosai közé, úgyhogy van mire építeni a csapatot - a 6-4-es mérlegük is rendben van, ráadásul az egy hete beteg Jeff Teague állapota kérdésesre "javult", meglátjuk, hogy végül ott lesz-e a pályán. A Spursnél viszont nem működik valami, az utóbbi öt meccsükből négyet is elbuktak, legutóbb a Memphistől kaptak ki hazai pályán, idegenben összesen egyet nyertek eddig idén, az akkor épp legmélyebben lévő Warriors ellen, úgyhogy valamin változtatniuk kell, mert ez egyelőre kevés. Náluk Derrick White játéka kérdéses, ő nem 100%-os, de egyébként sem ő a legfontosabb láncszemük, Aldridge-től és DeRozantól kellene sokkal több és stabilabb teljesítmény, illetve a csapatvédekezésüket is illene összerántani - meglátjuk, hogy mihez kezdenek Townsszal és Wigginsszel, akiknek azért a kinti dobásaikon nagyon sok múlik a Minny szemszögéből. 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 04:00

A Lakers back-to-backet játszik, miután fontos rangadót nyert meg Phoenixben, de a fáradtság ellenére a jelenlegi Warriors ellen abszolút kötelező a győzelem LeBron Jamesék számára - már Rajon Rondo is visszatért, Kyle Kuzma kezdi elkapni a fonalat, ugyan vannak kisebb sérüléseik, de a 8-2-es rajt önmagáért beszél. A GSW ellenben 2-9-re áll, hiába tért vissza Draymond Green, ő sem tudott segíteni, D'Angelo Russell ugyan szórja a 30 pont feletti meccseket, de azért meglepő lenne, ha ez bármire is elég lenne Los Angelesben - amennyiben Anthony Davisék komolyan veszik a meccset és a megszokott színvonalon védekeznek, akkor annak elégnek kell lennie a győzelmükhöz. 

Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 04:00

A Blazers back-to-backet játszik egy sacramentói vereség után és a csapatnál egyelőre egyértelműen probléma van, mert nem jönnek az eredmények és a győzelmeiket is úgy szedték össze, hogy Damian Lillard szenzációsat játszott akkor - clutch negyedik negyedek, gyilkos dobások jöttek tőle, ráadásul eddig 39 percet átlagol, ami szintén extra adat és még ez sem elég a sikerekhez. A Raptors jelenleg jobban egyben van annak ellenére, hogy Lowry és Ibaka is kidőlt, megverték idegenben a Lakerst, aztán másnap kiélezett meccsen kaptak ki a Clipperstől és bár a Portland back-to-backjét talán tompítja, hogy a kanadaiak is fáradtak már az idegenbeli túrájuk végén, ettől még ők egységesebbek és stabilabbak voltak eddig. Kérdés persze, hogy a sérüléseket meddig lehet ellensúlyozni, legutóbb OG Anunoby is kidőlt és most biztos, hogy ő sem fog játszani.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus