Rockets-Lakers ütközet a Sport TV-n

James Hardenék megállítanák LeBron Jameséket - a Spurs is átgázol a Clippersen? - képes hozni a kötelezőt a Mavs és a Magic?

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 2:00 (Sport 1)

Ez tavaly (sőt, két, talán másfél hónapja is) elképzelhetetlen lett volna, de eljutottunk oda, hogy jelenleg a Los Angeles Lakers szinte mindenben a Houston Rockets felett áll, pedig az arany-liláknak vannak fontos sérültjeik, míg a texasiak kerete többé-kevésbé egyben van. Márpedig a LAL Tyson Chandler megérkezése óta jobban védekezik és a szezon eleje óta jobban támad, mint a tavalyi nyugati döntős és erre a meccsre is jobb formában érkezik: az utóbbi hét meccsből hatot megnyert, egy nappal többet pihenhetett, ráadásul idegenben is bizonyított már, legutóbb Memphisben. A Rockets ezzel szemben három vereség után kiszenvedte a győzelmet otthon a Portland ellen, de ettől még kár örömtáncot lejteni Houstonban, ugyan James Harden továbbra is ligaelit támadóteljesítményt nyújt, de mellette annyira szétesett a csapat elöl-hátul, hogy képtelenek stabilan jól játszani. Meglátjuk, hogy mi lesz ebből, a Rockets idén már nyert egyszer Los Angelesben, de az még teljesen más helyzet volt, ami pedig a sérülteket illeti, a hazaiaknál James Ennis maródi a fontosabb emberek közül, a vendégeknél pedig Rajon Rondo és Brandon Ingram nem utazott el.

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 2:30

Ez egy-másfél hete még sima vendég lett volna, azóta viszont fordult a kocka, a Spurs magára talált, zsinórban három meccset nyert meggyőző játékkal, jó védekezéssel, míg a Clippers a szezon eddigi legsötétebb időszakát éli: négyből háromszor kikapott, a Sunst csak hosszabbításban verte meg, legutóbb 24 ponttal maradt alul otthon és Lou Williamsre sem számíthat. Érdeklődve várhatjuk, hogy Doc Rivers össze tudja-e kaparni csapatát, amely főleg támadásban zuhant szét mostanában, megborult a rendszer és egyénileg sem jönnek a megszokott jó teljesítmények, visszaesett például Montrezl Harrell játéka, de legutóbb Gallinari és Harris is nagyon gyenge volt - a Spursnél viszont minden rendben, ha hátul hozzák az elmúlt két meccsen látott önmagukat, akkor esélyesebbek ezen a találkozón.

Orlando Magic - Chicago Bulls 3:30

Nem ez lesz a játéknap legjobban várt összecsapása, a Bullsnál továbbra is áll a bál a játékosok és az edző között, legutóbb egy jó félidő után darabokra estek a másodikban és bár visszatért Dunn, visszatért Portis, korábban visszatért Markkanen, nagy kérdés, hogy milyen munka folyik most náluk, vagy hogy hogyan állnak hozzá a játékosok. A Magic sincs most jó formában, a legutóbb dobott 76 pontnál nem nagyon lehet lejjebb, de összességében is kikaptak zsinórban háromszor, úgyhogy a korábbi jó helyzetük már a múlté - igaz, most Mo Bamba visszatérhet és a hírek szerint Evan Fournier is pályára lép ismét. A meccset egyébként Mexikóban rendezik, úgyhogy az Orlando csak hivatalosan pályaválasztó. 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 4:30

A Mavericks back-to-backet játszik és továbbra is Dennis Smith Jr. nélkül kell megoldania a feladatot, ráadásul azért az előző két mérkőzésen a győzelem ellenére nem brillírozott a társaság, de mindezzel együtt természetesen kötelező lenne nyernie Phoenixben. A Suns legnagyobb érdeme, hogy a zsinórban beszedett tíz vereségben volt egy olyan, ahol csak hosszabbításban kapott ki, most pedig az lehet az előnye, hogy frissebb és hogy hazai pályán játszik - nagyjából ebben bízhatnak Devin Booker nélkül Deandre Aytonék. A Mavsnél Smith mellett Barea is megsérült és valószínűleg ő sem játszhat most, úgyhogy egyes poszton lehetnek gondjaik, fáradtabbak, idegenben pedig csak 2-9-re állnak, ami azért nem véletlen - meglátjuk, hogy le tudják-e küzdeni ezt az akadályt. Plusz infó, hogy a hírek szerint Dirk Nowitzki ezen a találkozón megkezdheti a szezont!

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus