Rockets-Mavs a Sport TV-n, pályán a Clippers és a Nuggets

Jön az újabb városi derbi New Yorkban, hazai pályán játszik a Nuggets és a Clippers, este pedig egymásnak feszül Texas jelenlegi két legjobb csapata.

Houston Rockets - Dallas Mavericks 21:30 (00:00-tól Sport 1)

Jelenleg abszolút a Mavericks van jobb formában, zsinórban négy meccset nyert, az utolsó kettőt elképesztő gálaelőadással, Luka Doncic pedig reális MVP-esélyessé lépett elő ezekenaz összecsapásokon, egészen döbbenetes produkciókat tett le az asztalra. A Rockets ellen zsinórban nyolc győzelem után Denverben és Los Angelesben is könnyűnek találhatott, igaz, a Clippers ellen már-már a kezében volt a siker, most meglátjuk, hogy hogyan abszolválja a sorozatban harmadik rangadót, ezúttal otthon. A Harden-Doncic csata látványt és igazi presztízsharcot ígér, ha mindketten varázsolni fognak a szokásos módon, akkor a szórakozásra aligha lehet majd panaszunk - persze rajtuk kívül másokat is érdemes lesz még nézni, de a show-t elsősorban tőlük várhatjuk. A forma ellenére a Houston alapvetően jobb csapat és a hazai pálya is segíti, meglátjuk, hogy rendezni tudják-e a sorokat az elmúlt két összecsapás után Westbrookék.

New York Knicks - Brooklyn Nets 00:00

A Nets egymás után két mérkőzésen is jól védekezett, ez pedig abszolút kulcsfaktor lesz ezen a mérkőzésen és a folytatásban is - főleg úgy, hogy Kyrie Irving még egy ideig nem lesz bevethető és nélküle természetesen a támadójátékuk nem ugyanolyan, mint vele. Ha ezt a védekezést tudják művelni most is, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve, a Knicks back-to-backet játszik és bár az utóbbi időben jó formát mutatott, a fáradtság azért hazai pályán is fáradtság, főleg, hogy a Spurs ellen már kifejezetten gyengén játszottak. Kíváncsian várhatjuk a palánk alatti csatát Mitchell Robinson és Jarrett Allen között, illetve DeAndre Jordan is számíthat egy-két keményebb párharcra ezen a poszton - az első városi derbit egyébként a Nets nyerte otthon, most a szomszédban azért nem számíthat könnyű estére. 

Washington Wizards - Sacramento Kings 00:00

A Wizards felfelé ível, négyből három meccset nyert és idei legjobb formáját éli, ráadásul otthon különösen veszélyes, az extrán támadó, de pocsékul védekező csapatoknak a hazai közönség, a hazai gyűrű pláne sokat szokott jelenteni, márpedig náluk abszolút erről van szó. A Kings teljesen más stílusú csapat, a kemény védekezésével jött vissza a 0-5-ös rajt után, de Bagley és Fox kidőlését követően legutóbb már Bogdanovics sem tudott játszani, márpedig az ő teljesítménye abszolút kulcsfontosságú: nélküle nem volt sok esélyük Brooklynban és most is égető szükségük lenne rá. Márpedig a szerb dobógép játéka most is valószínűtlen, Trevor Ariza biztosan hiányozni fog, így pedig Buddy Hieldéken azért elég komoly teher lesz - alapvetően Washingtonban nyerniük kellene, de ennyi hiányzóval egyáltalán nem lenne meglepő, ha ez végül nem tudnák hozni. 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 02:00

A Suns back-to-backet játszik azok után, hogy előző este Minnesotában lépett pályára, ezt és a vendégek pocsék formáját tekintve pedig egyértelmű, hogy az esélyek a Nuggets mellett szólnak. Nikola Jokicsék eddig nagyjából azt hozzák, amit várhattunk tőlük, egy-két bökkenő már volt, de 11-3-mal állnak, ott toporognak a Lakers mögött, egymás után megverték a Houstont és a Bostont is, ráadásul mindkettőt száz pont alatt tartották, ha hasonló intenzitással és fegyelemmel védekeznek most is, akkor otthon, pihentebben az erősen megviselt Suns ellen nem lehet kérdés a győzelmük. A vendégek három vereség után nyerni tudtak a Wolves ellen, de támadásban továbbra is erősen limitáltak voltak és a Rubio-Baynes duó nélkül sokkal többet most sem várhatunk tőlük. 

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 03:00

A Clippers a kisebb döccenők óta megnyert sorozatban négy meccset, már elkezdett együtt játszani a Leonard-George duó, egyedül Landry Shamet sérült, a többiek bevethetőek, ráadásul otthon 10-1-re állnak - ehhez jön az, hogy a Pelicans back-to-backet játszik a Jazz elleni vereség után, úgyhogy elvileg kötelező nyernie a Los Angelesnek. Érdekesség, hogy a Pels idén egyszer már megverte Lou Williamséket, New Orleansban 132-127-re győzött a gárda alig másfél hete, amikor George visszatért - akkor Leonard nem játszott, most hazai pályán, vele megerősödve nem hibázhat Doc Rivers alakulata. A Pels nem volt rossz a Utah ellen, támadásban továbbra is borzasztó veszélyes a gárda, de védekezésben nem az, márpedig ez nem valószínű, hogy bele fog férni Los Angelesben. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus