Rockets-Pacers rangadó Houstonban, Mike Conley visszatér Memphisbe

A Sacramentót fogadja a Lakers, a Warriorshoz látogat a Boston, Oklahoma Cityben meccsel a Philly - nyolc mérkőzés vár ránk hajnalban, mutatjuk a programot. 

 

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 01:00

Mindkét csapat gyenge formában van, a Pistons három, a Hornets négy vereséget szenvedett el zsinórban, úgyhogy mindkettejüknek nagyon kellene ez a győzelem. Mindkét oldalon a védekezéssel vannak komolyabb gondok, de a Detroitnál ott van az a tartalék, hogy ezen a meccsen most játszhat Blake Griffin és Derrick Rose is, közel teljes a fegyverzet, úgyhogy nincs nagyon mire várni - igaz, idegenben eddig 1-5-re állnak, de most jó esélyeik lehetnek a sikerre. A Charlotte csak a hazai pályába tud kapaszkodni, de Devonte' Grahamék zsinórban háromszor kaptak 110 pont felett és bár Nic Batum már teljes értékű edzésmunkát végzett, de a hírek szerint most még nem térhet vissza - nekik a jelenlegi keretükkel kell egyértelműen javulniuk, ha győzni akarnak. 

Orlando Magic - San Antonio Spurs 01:00

A Magic felvelé ível, a Spurs viszont egyre mélyebbre csúszik, így bár a kereteket tekintve azért még mindig a SAS tűnik jobbnak, jelen helyzetben egyáltalán nem lenne meglepő az Orlando győzelme, különösen otthon. A meccset színesíti a két csapatot érintő cserepletyka, a Magic éppen DeMar DeRozan iránt érdeklődik, de a fő kérdés most az, hogy a San Antonio képes-e értékelhető védekezést összehozni, mert egyelőre ez az, ami komoly károkat okoz nekik - az Orlando ugyan támadásban éppen a liga legaljához tartozik, de a Phillynek betett 112 pont már biztató, úgy fest, hogy ők kijöttek a gödörből ezen a téren. Érdekes lehet, hogy Aldridge mire megy Vucseviccsel és Gordonnal, illetve hogy a Spurs perimétere képes lesz-e kihívás elé állítani a Magic nem túl kreatív, nem túl ponterős kinti játékosait - említsük még meg, hogy az Orlando eddig minden győzelmét otthon aratta, a San Antonio pedig csak egyszer nyert idegenben. 

Houston Rockets - Indiana Pacers 02:00

Mindkét csapat kiváló formában van, úgyhogy igazi rangadóra van kilátás, ahol természetesen azért a Rockets tűnik esélyesebbnek, de a Pacerst sem lehet leírni. A Houston zsinórban ötöt nyert, legutóbb pedig a Clippers ellen azt is megmutatta, hogy ha igazán akar, akkor ligaelit védekezésre képes, kérdés, hogy most hasonló erőbedobással játszik-e hátul Mike D'Antoni csapata, vagy sem - a túloldalon az Indy sorozatban négy győzelemnél tart és ezek alatt 110 dobott pont felett átlagolt, ráadásul idegenben is tudott nyerni. Nyilván döntő lesz, hogy James Harden hogyan játszik, de a sérültlista is elég veretes mindkét oldalon: a hazaiaknál ugyanis Eric Gordon, Clint Capela és Danuel House Jr. sem fog játszani, sőt, lehet, hogy Russell Westbrookot is kiültetik, míg a Pacersnél Oladipo mellett Turner és Lamb is biztosan hiányozni fog, Bitadze visszatérése viszont valószínű. Mindezek után könnyen lehet, hogy tényleg Hardenen áll vagy bukik a meccs, a túloldalon azért Brogdon és Sabonis eddig is stabil alapot jelentett és a hiányzóik nélkül meneteltek az utóbbi mérkőzéseken. 

Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 02:00

Itt most nagyon kellene a győzelem a Sixersnek, idegenben zsinórban háromszor kapott ki a gárda, legutóbb Orlandóban 15 ponttal maradt alul, ez pedig nem így mehet tovább, sérülések ide vagy oda - most elvileg mindenki játszhat, Joel Embiid is visszatérhet, be kell bizonyítaniuk, hogy valóban élcsapatnak számítanak. A Thunder verhető ellenfél, az utóbbi négy meccséből hármat elbukott és bár a Milwaukee-t megszorongatta, de a Pacers ellen csak 85 pontra volt képes és idén már nem először fordult elő, hogy nagyon besült a támadójáték - a Philly elvileg tud kiemelkedően védekezni, itt a lehetőség, hogy megmutassa.

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 02:00

Jó formában van a Grizzlies, az utóbbi öt meccséből hármat, ebből zsinórban az utolsó kettőt megnyerte, Ja Morant dobott már győztes kosarat, jó a hangulat a csapatnál, ráadásul most otthon játszhatnak, aligha fognak feltartott kezekkel kimenni a pályára az egyébként természetesen jóval esélyesebb Jazz ellen. A vendégek is nagyon elkapták a fonalat, zsinórban négy mérkőzst nyertek, ebben pedig benne volt a Sixers és a Bucks is, a védekezésük továbbra is ligaelit és most már támadásban is magukra találtak, az előző két összecsapásukon 122 és 119 pontot szereztek - a Grizzlies védekezése nagyon messze van még a jótól, úgyhogy most is jó napjuk lehet Donovan Mitchelléknek. A találkozó nagy sztorija Mike Conley visszatérése, aki a Grizzlies egyik legnagyobb arcaként került át nyáron Salt Lake Citybe és most lép pályára először ellenfélként ebben a csarnokban - a köszöntése mellett izgalmas csatát vívhat az utódjának draftolt Morant ellen. 

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 02:00

A Minnesota nagyon megy az utóbbi meccseken, a Wiggins-Towns duó parádés formában van, támadásban szenzációs a csapat és bár voltak elég gyenge meccseik is, a 7-4-es mérlegük mégis kiváló eddig - most otthon, a jóval szerényebb Wizards ellen kötelező számukra a győzelem. A fővárosiak védekezése a liga leggyengébbjei közé tartozik, ezt minden meccsen bizonyítják, támadni ugyan ők is tudnak, de amíg hátul nem javulnak legalább elfogadható szintre, addig nem lesz sok esélyük mérkőzéseket nyerni, hacsak az ellenfél nem fog ki egy pocsék dobóformát - nem véletlenül állnak csak 2-7-vel, a jelenleg lendületben lévő Minny részéről most blama lenne a vereség.

Golden State Warriors - Boston Celtics 04:30

Országos kettes, hiszen a ligaelső találkozik a ligautolsóval, úgyhogy nincs is értelme túlragozni a meccset - a zsinórban kilenc győzelemnél tartó Boston újabb sikere ellen csak a "minden sorozat megszakad egyszer" és a "nagy számok törvénye", vagy a "túlságosan könnyedén veszik a meccset" közhelyek szólhatnak. A Warriors teljesen más kávéház jelenleg, D'Angelo Russell ide vagy oda, semmilyen szinten nem közelítik meg a Celticset és bár a Bostonnál nincs Gordon Hayward, Daniel Theis játéka pedig kérdéses, de így is óriási meglepetés lenne, ha pont most szakadna meg Walkerék szériája. 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

A nyugati listavezető eddig a remek védekezésére és mély kispadjára építve hasított egy 9-2-t és otthon most is egyértelmű esélyes, de azért tegyük hozzá, hogy a Kings is jó formában van, ötből négyet nyert és a gyenge rajt óta összeszedte magát - igaz, közben Bagley után Fox is kidőlt hetekre, úgyhogy nincs azért könnyű helyzetben a társaság. A Los Angelesnél Anthony Davis és Avery Bradley is pályára léphet ezen a találkozón, illetve valószínűleg az eddig csak egy meccset játszó Rajon Rondóra is számíthatnak Frank Vogelék, egyedül Kentavious Caldwell-Pope játéka kérdéses komolyabban, de őt azért tudja pótolni ez a keret. A Kings oldalán Dedmon és Ariza pályára lépése sem biztos, Fox és Bagley biztosan hiányozni fog, úgyhogy komoly bravúr lenne, ha a Hield-Bogdanovics-Barnes trió elégnek bizonyulna a Lakers otthonában - persze ki tudja, hogy az arany-liláktól menesztett Luke Walton kifőz-e valamit a vendégek kispadján...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus