Sabonis Jokics ellen, a Lakers a Pelicanst fogadja

A Sixers és a Bucks is javítaná az elmúlt hetek bolásait, kötelező előtt áll a Celtics, de a játéknap rangadóit Nyugaton rendezik. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló hat NBA mérkőzésről.

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 01:00

Nehéz megjósolni, hogy ezen a mérkőzésen mire számíthatunk, a Sixers jól láthatóan egy igen mély gödörben van, amiből Joel Embiid nélkül egyelőre nem tudott kimászni: a hazaiak csak három meccsüket nyerték meg az elmúlt tíz találkozójukból, most zsinórban három vereséget számlálnak, miután hazai pályán kikaptak a Netstől, a Maverickstől és a Warriorstól is. A Hawks az utóbbi hetekben életjeleket mutatott, ugyan Youngék legutóbb a Clipperstől és a Bostontól is kikaptak, de ezeket a nehéz meccseket négy győzelem előzte meg, többek között a Lakerst és a Sunst is két vállra fektette Quin Snyder csapata. A jelenlegi formákat elnézve talán az Atlanta van jobb passzban, ugyan a vendégek is kikaptak az utóbbi két alkalommal, de azok masszív bajnokesélyes csapatok elleni zakók voltak, ahol nem volt reálitás a Hawks sikere – a Sixers viszont alacsonyabban rangsorolt ellenfelek ellen is alulmaradt az elmúlt napokban. A hazaiak még jó pár hétig nem számíthatnak Joel Embiid játékára, de Melton, Covington és Batum sem lesz bevethető, a deadline napján érkező Buddy Hield és Cam Payne pedig lehet, hogy még nem fog készen állni a bemutatkozásra. A Hawksnál Capela hiányát kell megoldani, illetve egyelőre Dejounte Murray pályára lépése kérdéses – a Sixersnél most jóval több a kérdőjel a játékot és a bevethető játékosokat illetően is, így nem lepődnénk meg azon, ha esteleg tovább süllyednének Maxey-ék.

 

Boston Celtics – Washington Wizards 01:30

Teljesen egyoldalú meccsre számíthatunk, a Boston a liga legjobb mérlegével rendelkezik, tízből hét meccsét nyerte meg és otthon csak elvétve hibázik, ezzel szemben a Wizards a tankcsata egyik legfőbb résztvevője és az egyetlen csapat a Detroiton kívül, amely még nem érte el a tíz győzelmet a szezonban. A Celtics csak a Lakerstől kapott ki az utóbbi napokban, a Wizards viszont zsinórban négy zakónál jár – bár ez kevésbé meglepő, hiszen a papírforma szerint a Clippers, a Heat, a Suns és a Cavaliers ellen sem rúghattak labdába. A Boston talán még ezeknél a csapatoknál is erősebb, hiányzója pedig nincs, Springer és Tillman debütálása egyelőre még kérdéses, de ezektől függetlenül nehezen látjuk magunk előtt, hogy a játék szinte minden aspektusában a mezőny végén teljesítő fővárosiak meglepetést tudnának okozni a hazai pályán 24-3-mal repesztő kelták ellen.

 

Toronto Raptors – Houston Rockets 01:30

A Raptors valószínűleg végleg elengedte ezt a szezont, 18-33-as mérlege még ahhoz sem elég, hogy akár csak papíron a playinért tudjon küzdeni a kanadai csapat. Bár az elmúlt mérkőzésén a Hornets elleni alsóházi rangadót megnyerték Barrették, de így is csak ez volt a második győzelmük az elmúlt tíz meccsükön – abszolút lecsúsztak tehát a keleti mezőny sereghajtói közé. A Rockets még ugyan harcban van a nyugati tizedik helyért, de jelenleg másfél meccs a hátránya a Utah mögött – ráadásul Sengünék nincsenek éppen jó passzban, ugyanis az utolsó négy meccsükből háromszor is kikaptak, igaz, hogy ebben a periódusban éppen a Torontót sikerült legyőzniük. A csapatok tehát nem rég találkoztak már egymással, akkor nagyon magabiztosan nyertek a texasiak, most viszont idegenben kellene ezt a sikert megismételniük, ami az 5-18-as idegenbeli mérlegük alapján számukra nagy kihívást jelenthet. Nem könnyíti a Houston dolgát, hogy Fred VanVleet nem lép ma pályára, így az ő torontói hazatérése egyelőre várat magára, de a hazaiaknál sem biztos, hogy debütálhatnak az új érkezők.

 

Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 02:00

A Milwaukee paradox módon az edzőváltás óta gödörbe került, a csapat csak Dallasban tudott nyerni az utóbbi öt találkozóján, most pedig zsinórban három zakónál járnak Giannisék, legutóbb éppen tegnap a Minnesota elleni rangadón maradtak alul. A Hornets teljesítményét nem érdemes különösebben ragozni, Bridgesék egyértelműen a keleti alsóházban, annak is az alján helyezkednek el, gyakorlatilag a Washingtonnal és a Detroittal egy szinten mozognak a tankolást illetően, nemhogy győzelmeket, de szorosabb meccseket sem érdemes tőlük várnunk. A Milwaukee-nak valahogy muszáj lenne megoldást találnia a problémákra, a hazaiak vesszőfutása oda vezetett, hogy már holtversenyben a harmadik-negyedik helyen állnak, ez egyértelmű csalódást a céljaikat ismerve. A Bucksnál Middleton nem lesz bevethető, Damian Lillard játéka pedig most is csak kérdéses – Patrick Beverley viszont akár debütálhat is új csapatában. A Hornetsnél Seth Curry léphet először pályára, de elvileg most úgy állnak a dolgok, hogy talán van esély Kyle Lowry debütálására is – a többi új érkező viszont nem valószínű, hogy rögtön pályára is lép, így Bertanst, Mannt, Grant Williamst és Micicset sem biztos, hogy láthatjuk Hornets-mezben. Bár a Bucks komoly hullámvölgyben van, de a hazai gárda így is masszív favorit, ha itt sem sikerül győzelmet szerezni Doc Rivers csapatának, akkor már tényleg érdemes lesz komolyabban elgondolkodniuk azon, hogy hogyan tovább…

 

Sacramento Kings – Denver Nuggets 04:00

A Denver a Lakers elleni győzelem után back-to-back utazik Sacramentóba, ahol egy hasonlóan kiélezett meccs várhat rá, mint Los Angelesben. A címvédő egyébként remek formának örvend, jelenleg a Wolvesszal holtversenyben vezeti Nyugatot és 8-2-t hozott az utóbbi tíz pályára lépése alkalmával – mióta Oklahomában kikaptak, azóta zsinórban három győzelmet sikerült szerezniük Jokicséknak. A Kingsnél ennyire nem derűs a helyzet, a hazaiak ötből háromszor is kikaptak a napokban, különösen fájó volt a legutóbbi, Detroit elleni blama, ami talán a szezon egyik legnagyobb meglepetése is volt – a Kings kárára. A két csapat egyszer már játszott idén egymással, akkor egy szoros meccs után Sabonisék örülhettek, most viszont nincs olyan jó formában a Kings, hogy akár egy fáradtabb Nuggets ellen is egyértelmű esélyesként lépjen pályára. Érdemes lesz odafigyelni a felek meccseire, hiszen februárban háromszor fognak egymással játszani, valószínűleg ahogyan a mai is, úgy a másik két egymás elleni derbi is rangadó lesz. A formák alapján a Nuggets egyértelműen élesebb, a címvédő több lábon is áll, de nagy kérdés, hogy a tegnap esti Lakers elleni rangadó mennyit vett ki belőlük – a Kingstől mindenesetre egy nagyon koncentrált meccsre lesz szükség ahhoz, hogy esélyük nyíljon a győzelemre.

 

Los Angeles Lakers – New Orleans Pelicans 04:30

Ez szintén egy nyugati rangadó lesz, a Lakers ugyan ismét 50% fölött van, de még mindig nagyon kapar azért, hogy feljebb kapaszkodjon a tabellán – valószínűleg ezt éppen a Pelicans kárára tenné, a vendégek ugyanis a hatodik helyen állnak a konferenciában, a feleket pedig négy meccs választja el egymástól. A Los Angeles pihenőnap nélkül játszik újra, tegnap a Nuggets elleni rangadón buktak Jamesék, de a vereség ellenére sok pozitívum jellemezte a csapatot és végig partiban voltak a bajnokkal – most nagy kérdés, hogy fáradtabban képesek lesznek-e ugyanerre a közvetlen rivális New Orleansszal szemben. Ingramék remek formában vannak, zsinórban négy sikernél járnak, a Rockets, a Spurs és a Raptors mellett az elmúlt alkalommal hatalmas győzelmet arattak a Clippers ellen is – ha ma a másik Los Angeles-i csapatot is sikerül legyűrniük, akkor már egy komolyabb előnyt tudnának kiépíteni maguknak az üldözőkkel szemben (különösen a Lakersszel szemben). A hírek szerint az előző meccset kihagyó Russell és a tegnap megsérülő Christie is ott lehet a pályán a hazaiaknál, a túloldalon viszont egyelőre Williamson, Valanciunas és Marshall szereplése is kérdéses, bár valószínűleg ők ott lesznek majd a feldobásnál, hiszen ez a meccs nem csak a LAL-nak, de a Pelicansnak is legalább ugyanolyan fontos az előny kiépítése miatt – pihentebben valószínűleg jobb esélyekkel is indulnak a vendégek.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus