San Antonióba látogat a Denver, Miamiba a Toronto

Tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

 

Detroit Pistons - Washington Wizards 1:00

A Detroit továbbra is elég mélyen van, a hetes vereségszéria után volt egy 2-1-es periódusa a gárdának, de azóta megint kikapott zsinórban kétszer és most éppen nem a pocsék védekezés, hanem a botrányos támadójáték volt a fő gond - 86 és 95 dobott ponttal kaptak ki, legutóbb például otthon, az Atlanta ellen. A Wizardsnak jól jött a kétnapos szünet, mert egy brutális back-to-backet teljesített előtte a gárda, ha most sikerült felfrissülniük Bealéknek, akkor nem lesznek rossz esélyeik a győzelemre, igaz, a 4-15-ös mérleg továbbra is elég aggasztó náluk - Porterre és Howardra nem számíthatnak most sem, míg a Pistonsnál Smith, Ellenson és Robinson nem bevethető egyelőre. Mindkét csapatnak borzasztóan kellene a győzelem, nagy csatára lehet számítani. 

Orlando Magic - Phoenix Suns 1:00

Ez érdekes meccs lehet, mert másfél-két hete még tükörsima hazai lett volna, most viszont inkább a vendégek felé billenhet a mérleg nyelve. A Suns ugyanis nyert zsinórban négy meccset, majd három hosszabbítás után kikapott Washingtonban, ami hozta magával a másnapi brooklyni vereséget is, de ezzel együtt jó formában vannak és bár ez már az idegenbeli túra ötödik állomása lesz számukra, ha tudtak pihenni az elmúlt két napban, akkor győzelemmel zárhatják a kirándulást. A Magic borzasztóan mélyen van, a száz dobott pontot utoljára nyolc meccsel ezelőtt érte el, az előző három találkozóját nagyon gyenge játékkal, simán elbukta és bár nincsenek különösebb sérültjeik Vucsevicséknek, olyan mély gödörbe kerültek, amelyből nem igazán látni a kiutat. A fő kérdés tehát az, hogy támadásban képesek-e változtatni, felgyorsulni, vagy egyszerűen csak hatékonyabbá válni, mert amíg ennyire harmatosak elöl, addig egy Suns elleni hazai meccs sem nekik áll...

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 1:30

Ezt az összecsapást is érdeklődve várhatjuk, hiszen a Hawks teljesen váratlanul egy hármas győzelmi szériában van, elöl-hátul stabilizálta magát az együttes, legutóbb már John Collins hiányát is elbírta, úgyhogy most otthon újabb, ezúttal még komolyabb meglepetésre készül - a keleti harmadik Pacers legyőzése mindenképpen feltenné a koronát az elmúlt meccseikre. A vendégek ugyan belecsúsztak egy back-to-back vereségbe, de azóta megint volt két magabiztos győzelmük, összességében tizenegyből kilenc sikernél tartanak, idegenben is 10-7-re állnak, sérültjük nincs, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy megállítsa az Atlanta meglepetésszerű szériáját, főleg, hogy a hazaiaknál vannak gondok - a Prince-Plumlee-Spellman trió továbbra is hiányzik, Collins játéka megint kérdéses, de most a legutóbb a Pistons ellen remeklő Dedmon és Len sem teljesen egészséges. 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 1:30

A Pacers ellen ugyan megtört a Nets győzelmi szériája, de legutóbb már ki tudták használni a Suns fáradtságát Dinwiddie-ék, úgyhogy most otthon magabiztosan léphetnek pályára a Bostoni elleni sima vereség után érkező Charlotte ellen. Kemba Walkerékről továbbra is nagyon nehéz igazán biztató dolgokat írni, mert különösebb átütőerő nincs bennük, ha kifognak egy extra dobóformát, vagy elég tompa az ellenfél, akkor tudnak nyerni, egyébként azért gondjaik vannak - most is sok fog múlni azon, hogy a Brooklyn lendülete kitart-e, főleg a kinti dobásokat tekintve. A hazaiaknál Crabbe nem léphet pályára, míg a vendégeknél mindenki bevethető, a sérülések nem jelentenek igazán akadályt. 

Miami Heat - Toronto Raptors 1:30

Ez kiváló meccs lehet azoknak, akik szeretik a kőkemény védekezést, mert a Miami úgy tart zsinórban öt győzelemnél, hogy minden ellenfelének atomjaira bontja a játékát - ezt megtette legutóbb a Milwaukee-val is, most pedig még egy fokkal nehezebb feladat előtt állnak Dwyane Wade-ék. A Torontónál most már elvileg csak Valanciunas fog hiányozni, Ibaka is visszatérhet, mindenki játszhat, úgyhogy ez most már nem lehet érv, bár az utóbbi időben azért a sérülések miatt akadozott a gépezet, kérdés, hogy mennyire lesz most meg a ritmus - Philadelphiában 25 ponttal kaptak ki legutóbb, az azért semmiképp sem szép eredmény. Idén már játszottak egymással egyszer, akkor otthon 125-115-re nyert a Raptors, ha most is ennyi pont lesz, akkor borítékolható Leonardék sikere, de ha a Toronto gépezetét is széttördeli a Heat és egy 95-92-es meccset tud játszani, akkor bőven lehet keresnivalója. 

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 2:00

Mindkét csapat bizakodhat, a Bulls némileg meglepő módon back-to-back győzelmek után érkezik, a Wolves pedig legutóbb megtörte hosszú idegenbeli kálváriáját és megverte az OKC-t, úgyhogy most már talán vendégként is képes elfogadható teljesítményre. Wigginsék még azért mennének a playoffért, úgyhogy nekik fontosabb lenne a siker, a Chicago természetesen "csak" építkezik, de Lauri Markkanen remek teljesítményével és Kris Dunn formába lendülésével, plusz Ryan Arcidiacono jó játékával egészen pofás támadásokat vezetnek mostanában, erre építhetnek. Meglátjuk, a Wolvesnál Teague nem játszhat, Rose viszont már edzett, ő elvileg visszatérhet, de azért egyelőre kezeljük fenntartásokkal, hogy Townsék mire képesek vendégként...

Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 2:00

Ez kötelező meccs a Grizzlies számára, otthon a liga egyik leggyengébb csapata ellen muszáj lenne nyerniük Marc Gasoléknak, főleg hogy a matchupok is nekik kedveznek - a Cavs támadójátéka botrányosan gyenge, ötlettelen, míg a Memphis védekezése ennél sokkal jobb csapatokat is szét tudott már szedni. A hazaiaknak azért volt egy rossz szériájuk, de legutóbb megverték a Lakerst és ezzel talán maguk mögött tudhatják ezt az időszakot, a Cleveland ellen pedig mindenképpen egy önbizalomnövelő győzelemben reménykednek - Conley valószínűleg vállalja a játékot, a kulcsszereplők adottak a sikerhez. 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 2:30

Mindkét csapat erőteljesen zuhan lefelé, a Mavs hat, a Pelicans négy meccset bukott el zsinórban, mindkét oldalon komoly bajok vannak a védekezéssel, vannak sérültek is, úgyhogy nagyon kellene a győzelem mindkét félnek - ami viszont változás, hogy az otthon 13-3-ra álló Dallas játszhat hazai pályán a hosszú túra után, míg a Pels a saját kirándulása negyedik állomásához érkezik. Az első találkozásukat otthon simán nyerte a New Orleans, de ez most teljesen más helyzet, a vendégeknél Payton és Mirotic nem játszhat, míg a hazaiaknál Dennis Smith Jr. és JJ Barea játéka kérdéses, így érdemes számolni. Nagyon fontos lesz, hogy DeAndre Jordan mennyire tudja limitálni Anthony Davist, illetve hogy a Pels nagyon rövid rotációjában lesz-e elég energia a hajrában ahhoz, hogy a Mavs fölé kerekedjen. 

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 2:30

Ez komoly rangadó lesz, a Spurs hetek óta remek formában van és bár legutóbb kikapott Houstonban, ettől még most hazai pályán bármire képes lehet - a Nuggets szintén kiváló időszakát élte, mielőtt az előző meccsét simán elvesztette a Clippers vendégeként. Adva van tehát két nagyszerű csapat, amelyek egy-egy vereség után szeretnének javítani, mindketten képesek elit védekezésre és a Spurs ezt képes szenzációs támadójátékkal is párosítani, meglátjuk, hogy most érvényesíteni tudják-e ezt DeRozanék. Igazi csemegének ígérkezik az Aldridge-Jokics párharc, hiszen a Denvernél a Clippers ellen is láthattuk, hogy mennyit jelent a center jelenléte, de a fő kérdés most is az lesz, hogy hozza-e azt a borzasztóan agresszív, fizikális perimlter-védekezést a vendégcsapat, aminek a sikereit köszönhette. Ehhez tegyük hozzá, hogy főleg otthon volt képes erre, idegenben akadtak vele problémái, márpedig azzal a rengeteg hiányzóval, aminek nekik számolni kell, pontháborút nem nagyon tudnak nyerni. 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 4:30

Lou Williams visszatérése óta összeszedte a támadójátékát a Clippers, de legutóbb a GSW otthonában a 127 dobott pont is kevés volt a győzelemhez, úgyhogy egyelőre azért kérdéses, hogy vissza tudnak-e térni korábbi sikeres időszakukhoz - hátul nem az igaziak, márpedig a Kings az ilyen védekezést bőven képes megbüntetni. A Sacramento két szép győzelemből érkezik, idegenben is 9-8-ra áll, szóval ez sem akkora probléma, a Fox-Hield-Bogdanovic hátvédtrió remek formában és bár Bagley nem bevethető, attól még továbbra is élmény nézni a játékukat. Mindkét oldal elsősorban a gyors játékra és a pontzáporos meccsekre épít, egymás ellen is játszottak már egy 133-121-es derbit, most is valami hasonlóra számíthatunk - a hazai pálya azért segíti a Los Angelest, mert Gallinariék 11-4-et hoztak otthon, náluk sokat jelent, hogy hol lépnek parkettre. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus