San Antonióba látogat a Lakers, visszavághat a Jazznek a Clippers

Lesz Heat-Rockets derbi, Clevelandben játszik a Dallas, New Yorkban a Sacramento, a Sport TV pedig az Indiana-Chicagót közvetíti.

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 23:00 (00:15-től Sport 1)

Több gyenge meccs után a Chicago legutóbb győzni tudott a Pistons ellen és bár Lauri Markkanen megsérült, de úgy fest, hogy ezt rendbe tudták tenni, mert már nem szerepel a sérültjelentésben, ott lesz a parketten - egy hasonlóan jó játékkal és Zach LaVine vezérségével most is lehet keresnivalójuk. A Pacers a 0-3-as rajt után nyert kettőt, de Myles Turner hiánya továbbra is gond, ráadásul Domantas Sabonis is sérült, nem edzett, elvileg csak a feldobás előtt dől el, hogy tud-e játszani - ha nem, akkor azért elég komoly bajban lehetnek a hazaiak. Egyébként otthon jobb esélyeik lennének, ha a magasember pályára tud lépni, meglátjuk, hogy így lesz-e - egyik csapat sem villogott eddig igazán, de az utolsó meccsük jól sikerült, kíváncsian várhatjuk, hogy mire mennek egymással. 

Miami Heat - Houston Rockets 00:00

A Rockets szezonkezdete nem az igazi, a texasiak botrányosan gyenge védekezéssel és "csúnya" támadójátékkal operáltak eddig, James Harden és Eric Gordon is pocsékul dob, ez a teljesítmény pedig biztosan nem lesz elég a jelenlegi Miamival szemben - vagy elöl kell javulniuk, vagy még inkább a védekezésüket összerakni, ha nyerni akarnak. A Heat 4-1-gyel, otthon pedig 2-0-val rajtolt, igaz, egyelőre csak a Bucks és a Wolves volt komoly ellenfél, de azt is tegyük hozzá, hogy Jimmy Butler nélkül kezdtek - a játékuk eddig jól nézett ki, sok lábon álltak, villogtak a fiatalok, megvolt az egyensúly. Ha így folytatják, most is jó esélyeik lesznek, ami gondot okozhat nekik, az a továbbra is tartó sérüléshullám, Jones mellett Butler és Winslow játéka sem biztos, Waiters pedig ugyan bevethető lesz, de kérdés, hogy Erik Spoelstra pályára küldi-e problémás pontgyárosát. A Rocketsnél nincsenek új sérültek, az eddigi rotációnak kell nagyobb akarattal és koncentráltabban kosárlabdázni - persze alapvetően azért a vendégek alkotnak jobb csapatot, de ha nem szedik össze a védekezésüket, akkor nem lenne meglepetés egy hazai győzelem. 

New York Knicks - Sacramento Kings 00:00

A Sacramento legutóbb megtörte a jeget és megszerezte idei első győzelmét, a játékerőt tekintve pedig New Yorkban is esélyesebbnek számít, kérdés, hogy sikerül-e fenntartani a Jazz ellen látott szintet - támadásban nem brillíroztak, de végre egyértelműek voltak a szerepek, mindenki hozta, amit kellett, a védekezést pedig szépen megoldották. A Knicks ellen mindez megint elég lehet a sikerhez, bár RJ Barrették azért a Boston elleni utolsó másodperces vereséggel is jelezték, hogy bárkit képesek megszorítani, egyáltalán nem lehet őket leírni - ráadásul akkor irányító nélkül hozták mindezt, ez sem jelentett nekik akadályt. Elfrid Payton most sem fog játszani, Dennis Smith Jr. visszatérése kérdéses, mindenesetre egy jó dobóformával és az utóbbi három meccsen mutatott védekezésükkel (98, 95 és 104 kapott pont) most is lehet keresnivalójuk. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 01:00

Ez rangadó lesz, mindkét csapat 4-1-gyel áll, a Spurs otthon 3-0-t hozott eddig, míg a Lakers a Dallasban aratott győzelmével bizonyította, hogy komoly csapatokkal is felveszi a kesztyűt már így a szezon elején is. A Los Angeles eddig védekezésben mindenképpen a San Antonio előtt járt, de az utóbbi három meccsen 120, 120 és 119 pontot tudott dobni, úgyhogy a támadójáték is összeállni látszik - Anthony Davis belendült, LeBron James is felpörgött legutóbb, Kyle Kuzma elkezdhette az idényt, Danny Green pedig már ennyi idő alatt is bizonyított. Érdekes meccs lehet, a Davis-Aldridge csata jónak ígérkezik, nagy kérdés, hogy Jamest ki tudja majd lelassítani a hazaiaknál, illetve hogy a "sokfejű" Spurs-periméter mennyire fog jól dobni kintről - náluk Dejounte Murray a legutóbbi pihenő után játszhat, a Lakersnél viszont Rajon Rondo továbbra sem bevethető.

Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 01:30

A Mavericks a Lakers ellen is bizonyította, hogy bármire képes, Luka Doncic fenomenális és a többiek is ki tudják segíteni, egy centire voltak attól, hogy megverjék a Los Angelest azt követően, hogy előtte nyertek Denverben és egylabdás vereséget szenvedtek a Portlandtől. A keleti alsóházi Cavs otthonában természetesen favoritnak számítanak, bár a Clevelandnél Kevin Love és Tristan Thompson is jó formában van, nekik még hazai pályán sincs olyan tűzerejük és annyi tehetségük, hogy tartani tudják a lépést egy jól játszó Dallasszal - persze ha a vendégek lazábbra veszik a figurát, nem játszanak kellő energiával, akkor bajba kerülhetnek, a Cavs azt már megmutatta, hogy küzdeni nagyon tud, főleg otthon. 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 03:00

Ez is rangadó lesz, főleg azok után, hogy a Jazz nemrég elkapta a Clipperst, igaz, akkor Kawhi Leonard nem lépett pályára - most viszont elvileg ott lesz, úgyhogy otthon nem is lehet más célja Doc Rivers együttesének, mint a visszavágás. Ők azóta egyébként Leonard vezetésével megverték a Spurst, míg a Jazz kikapott Sacramentóban, ez is inkább a LAC mellett szól, a vendégeknél egyelőre nagy a hullámzás meccsről meccsre, de akár mérkőzésen belül is - nem tudnak stabilan támadni, vannak kihagyásaik védekezésben is (annak ellenére, hogy átlagban 94 pontot kaptak csak eddig), még nem álltak össze igazán. A Clippers sem mindig remekel, de Leonard sok mindent el tud fedni, a Spurs ellen is az ő extrája döntött, most is leginkább azért esélyesebbek a hazaiak, mert ő játszani fog. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus