Simán nyerte a rangadót a Warriors, 24-gyel verte a Lakerst a Wolves

Steph Curry 40 pontot dobott, a listavezető GSW nem adott sok esélyt a Chicagónak, míg a Minnesota átgázolt a teljesen széteső Lakersen. Folytatta jó szériáját a Suns, a Nets és a Nuggets, remekelt a Dallas, tovább robog az OKC, a Boston hosszabbításban verte a Milwaukee-t - ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában. 

 

Charlotte Hornets - New York Knicks 104-96

Így kell ezt. Sorozatban második győzelmét aratta a Charlotte a hosszú vereségszériája után és régóta látott jó védekezést mutatott be az első negyedet követően - ott még kapott 34 pontot és 16-tal is égett villámgyorsan, a hazaiak számára elég ijesztően indult a derbi. A második játékrészre azonban rendezték a soraikat, átvették az irányítást, a védekezésük összeállt és ezen már nem is lazítottak a végéig, a harmadik negyedet nagyon megnyerték, a záró etapban pedig elvitték a szoros végjátékot - öt percnél még a New York vezetett 93-91-re, onnantől azonban 13-3-ra nyertek, gyakorlatilag leradírozták ellenfelüket a legfontosabb időszakban. Ez pedig fontos sikert ért, ami visszaadott némi önbizalmat a csapatnak - egyénileg ismét Miles Bridges (24 pont, 4 gólpassz, 2 blokk, sok látványos megoldás) és LaMelo Ball (12 pont, karriercsúcsot jelentő 17 lepattanó, 9 gólpassz, 5 labdaszerzés) volt a vezér, de ezúttal a Hayward-Rozier páros is dobott 40 pontot 10 gólpasszal, úgyhogy az ő gépezetük végül működött. Ezzel már visszajöttek a víz alól a korábban rosszabbra forduló szezonjukban és ismét 7-7-re állnak, most pedig a ligaelső Warriors ellen bizonyíthatnak otthon.

Csak Walker nosztalgiázott. A Charlotte korábbi vezére és ikonja, Kemba Walker volt az egyetlen, aki a vendégek oldalán igazán motiváltan és energikusan játszott, ő 26 pontot dobott 4/9 triplával, messze kilógott a csapatából felfelé. Evan Fournier és RJ Barrett teljességgel értékelhetetlen produkciót nyújtott és most Julius Randle is csak a téglákat dobálta, 15 kísérletből 10 pontot kapart össze, ráadásul még büntetőből is elrontott négyből hármat, semmi sem akart neki sikerülni. Így végül mezőnyből 40% alá csúsztak, kikaptak a festékben és a 19 eladott labdájuk sem segített - hiába kezdtek parádésan, a második negyedtől kezdve csak szenvedtek, a végére pedig már nem is volt reális esélyük a sikerre. Tom Thibodeau a labdaeladásokat emelte ki fő problémaként, mindenesetre az utóbbi meccseken botrányosan játszó Walker feljavulásán kívül nincs miért örülniük.

A Hornets legjobb dobói: Bridges 24/9, Hayward 22, Rozier 18/6
A Knicks legjobb dobói: Walker 26/12, Burks 15/9, Robinson 11

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 122-113 - hosszabbítás után

Hosszabbításban nyert a Boston. Ime Udoka, a hazaiak vezetőedzője aggódott, hogy játékosai majd túlságosan lelazulnak attól, hogy a túloldalon ennyi a hiányzó és hogy Giannis Antetokounmpo sem játszik, ez pedig itt-ott valóban tetten érhető volt a pályán, de végül megoldották a feladatot és újabb győzelmet zsebeltek be. A fordulatos rendes játékidő végén ők álltak közel a sikerhez, de kulcspillanatban adtak el labdát, engedtek támadópattanót, a Bucks részéről pedig Grayson Allen az utolsó percben két triplát is bebombázott, ezzel túlórára mentette az estét, a Celtics nem tudta lezárni a küzdelmeket. A ráadásban azonban már nem lehetett ellenszer az amúgy is nagyot játszó Dennis Schröderre, aki egymaga nyolc pontot dobott ebben a periódusban, ami több, mint amennyit a teljes Milwaukee elért ekkor, így ő szállította a győzelmet a Boston számára. Schröder végül 38 pontos szezoncsúcsot dobott 16/27-es mezőnymutatóval, tökéletesen helyettesítette a sérült Jaylen Brownt, mellette pedig Jayson Tatum (27 pont, 11 lepattanó, 2 blokk) is eredményesnek bizonyult, de a 19-6-6-tal záró Marcus Smart is említést érdemel. Brown sérülése ellenére sorozatban másodszor nyertek, 6-6-ra javultak, most pedig Clevelandbe utaznak át.

Giannis sem játszott. Kilencven perccel a feldobás előtt jelentette be a Milwaukee, hogy a tavalyi döntő MVP-je pihenőt kap erre az estére, így a csapat eredeti kezdőjéből csak Jrue Holiday állt rendelkezésre, aki ráadásul 6/25-öt dobott mezőnyből. Ezt nézve bravúr, hogy egyáltalán ilyen szorossá tudták tenni a meccset, ugyan korábban voltak már nagyobb hátrányban is, de a negyedik negyedet megnyerték, az utolsó percben Grayson Allen clutch tripláival meg is menekültek, de a hosszabbításra nem maradt erő - az öt perc alatt dobott öt pont nem lehetett elég az üdvösséghez. Allen (21 pont, 5/9 tripla) és Bobby Portis (22 pont, 10/15 pont) volt a fő pontszerző, de a Hill-Connaughton páros is dobott 31 pontot, a padról Jordan Nwora szórt be 3/5 triplát, úgyhogy senkire nem lehetett panasz, csak Holiday dobóformájára, ha ő átlagosan céloz, könnyen lehet, hogy nyerni tudnak Bostonban. Ezzel a vereséggel ismét 50% alá csúszott a mérlegük, most pedig back-to-back mennek Atlantába, ahol borzasztó fáradtak lesznek...

A Celtics legjobb dobói: Schröder 38/9, Tatum 27/15, Smart 19/6
A Bucks legjobb dobói: Portis 22/3, Allen 21/15, Holiday 17/3

 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 98-78

Simán nyert a Cavs. Esélyeshez méltó módon, könnyedén hozta ezt a kötelezőt a Cleveland, amely ezzel egy olyan feladatot oldott meg, amellyel ez a garnitúra még nem igazán szembesült. A sérültjeik, hiányzóik nélkül is ők diktáltak, végig sakkban tartották a Detroitot, ők szabták meg a játék ritmusát és a védekezésük nagyon szigorúan zárt, így igazából nem is forgott komoly veszélyben a sikerük - a nagyszünetben 11 ponttal vezettek, majd a harmadik negyedben léptek meg igazán, azt 22-11-re nyerték meg és volt már közte 27 is, mielőtt a végén kicsit kozmetikázott a Detroit. Támadásban nem brillíroztak, de most nem is  volt erre szükségük, Darius Garland azért 21 ponttal beállította szezoncsúcsát és kiosztott 7 gólpasszt is, a Mobley-Allen centerpáros ezúttal is nagyon hatékonyan dolgozott, úgyhogy összességében abszolút elégedettek lehetnek a napjukkal - 8-5-tel állnak, most pedig a Bostont fogadják. 

Támadásban nem NBA-szint a Detroit. Ez többször is látszott már a szezon eddigi részében, a Pistonsban egyszerűen nincs elég pont és nincs elég playmaker ahhoz, hogy komoly védekezés ellen eredményes legyen, a mostani 78 pont is jól mutatja mindezt. Ugyan az 1/1-es Cade Cunninghamnek ezt a problémát kellene megoldania, de a fiatal hátvéd egyelőre nem találja a ritmust, az utóbbi meccsek javuló formája után most 9 ponttal, 3 gólpasszal és 7 eladott labdával zárt, egyáltalán nem tudott érvényesülni, úgyhogy csapata is csak erőlködött - a 36,7%-os mezőnymutató és a 23 eladott labda általában így együtt nem a siker receptje. A 78 pont egyébként még náluk is negatív szezoncsúcsnak számít, úgyhogy 2-9-re romlott a mérlegük, következőleg pedig Torontóban lépnek pályára. 

A Cavaliers legjobb dobói: Garland 21/12, Osman 17/3, Mobley 16/6
A Pistons legjobb dobói: Grant 16/6, F. Jackson 12/6, J. Jackson 11/6

 

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 92-104

Ezt nem rontotta el a Portland. Az idei gyenge teljesítmény és az eddigi 0-6-os idegenbeli mérleg miatt természetesen muszáj volt nyernie ezen a mérkőzésen a Portlandnek, a liga egyik leggyengébb csapata ellen kötelező volt megtörni a jeget és ezt végül nem is hibázta el Chauncey Billups legénysége - igaz, most is csak 39%-kal céloztak mezőnyből. A védekezésük azonban elégnek bizonyult ahhoz, hogy kontrollálják az eseményeket, Damian Lillard (20 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és CJ McCollum (17 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) a minimumszintet megütötte azért támadásban, Nassir Little 13 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplázott, Jusuf Nurkic 10/10 büntetővel segített be és igazából végig vezettek, ha nagyon meglógni nem is tudtak. A nagyszünetben kereken tíz pont volt közte a javukra, aztán elmentek egészen 17-ig is és bár ennél tovább nem jutottak, de a negyedik negyedben már nem kellett aggódniuk és összességében egyértelműen hozták a győzelmet - ami vendégként az első volt számukra a szezon során.

Gyenge volt a Houston. Nem tudtak meglepetést okozni a hazaiak, akik főleg távolról dobtak pocsékul, Jalen Green és Christian Wood is gyengén játszott, így bár Kevin Porter Jr. 18 ponttal és 5 gólpasszal jeleskedett, sőt, vele a pályán +5-ben volt a társaság, nagyon azért nem tudták megkeseríteni a Portland életét. Persze azért az első félidőben még akadtak olyan periódusok, amikor beletaláltak, sőt, volt olyan pillanat, amikor ők vezettek nyolc ponttal, de ezek mögött nem nagyon volt tartalom, nem tudták megtartani a lendületüket. Azt azért emeljük ki, hogy a festékben ők nyertek, de összességében megint nem volt bennük elég pont ahhoz, hogy győzelmet ünnepelhessenek, úgyhogy zsinórban tizedszer is vereséget szenvedtek.

A Rockets legjobb dobói: Porter Jr. 18/3, Tate 14/3, Sengün 12/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 20/12, McCollum 17/3, Little 13/3

 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 94-119

Könnyebb volt a vártnál. Remek formában érkezett meg erre a meccsre a Phoenix, de idegenben azért eddig kevés sikernek örülhetett és azt nem sokan gondolták, hogy ennyire könnyedén játssza le a pályáról ellenfelét a tavalyi nyugati bajnok. Márpedig Monty Williams legénysége gyakorlatilag esélyt sem adott a Memphisnek, óriási elánnal, pontosan, koncentráltan játszott a társaság, az első negyedet rögtön 13 ponttal nyerte meg, a nagyszünetben 19 volt közte, a fordulás után pedig tovább nyílt az olló, olyannyira, hogy a 30 pontot ostromolta a különbség, sőt, egyszer annyira szétnyílt, hogy 38 egység is volt a távolság. A Suns elöl-hátul leoktatta ellenfelét, tökéletesen lebontotta a Memphis játékát Ja Morant körül, elöl pedig úgy járatta a labdát, ahogy azt a tavalyi playoffban sokszor láttuk - heten is kétszámjegyűt dobtak a csapatban, egyáltalán nem hiányzott Deandre Ayton. A kiütés azt is eredményezte, hogy igazából megszakadniuk sem kellett, senki nem érte el a 30 perces határt, illetve egyénileg sem alakultak ki őrült statisztikák - Chris Paul (15 pont, 12 gólpassz, 5 labdaszerzés), Devin Booker (17 pont, 7 gólpassz) és Jae Crowder (17 pont, 5/8 tripla) lehet leginkább elégedett a számaival. Sorozatban hetedik győzelmükkel már tényleg ott vannak a nyugati elitben, konkrétan a második helyen, következőleg pedig Houstonba látogatnak, ahol természetesen toronymagas favoritok lesznek.

Ez most a rosszabbik Memphis volt. Taylor Jenkins, a hazaiak vezetőedzője szerint idén eddig kétféle Grizzilies létezik, az egyik nagyon elkötelezetten védekezik, amivel ritmusba hozza saját magát és bedobja a helyzeteit, míg a másik figyelmetlen hátul, nem tesz bele elég energiát, emiatt pedig elöl is szétesik és rengeteg jó dobást ront el - nos, most a másodikat láttuk. Védekezésben nem voltak elég kemények és a Suns remek labdajáratása általában megtalálta a réseket, míg a túloldalon Crowderék rendszeresen ott maradtak az embereik előtt, a hazaiak pedig nem feltétlenül a legjobb dobásokat vállalták el a legjobb ritmusban - erre az egész meccs során nen találtak megoldást. Ja Morant egyénileg ugyan jó volt (26 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz), de működő csapatjáték nélkül ez most nagyon kevésnek bizonyult, így óriási pofont kaptak hazai pályán - már csak 6-6-ra állnak, nincsenek jó helyzetben.

A Grizzlies legjobb dobói: Morant 26, Jackson Jr. 19/6, Bane 9/3
A Suns legjobb dobói: Crowder 17/15, Booker 17/3, Paul 15

 

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 112-120

Nem jött könnyen a Nets-győzelem. Itt előzetesen óriási különbségek voltak a csapatok között, ez viszont a pályán annyira nem látszott és a Brooklyn nem pihenhetett, a végéig küzdenie kellett a kötelező győzelemért. Kevin Durant (28 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 3/3 tripla) szokásos klasszisteljesítménye mellett most James Harden is parádézott, aki idei legjobb produkcióját nyújtotta: 39 pontot dobott 6/10 triplával és 11/15 büntetővel, kiosztott 12 gólpasszt is, azt csinált, amit csak akart. Mellettük ne felejtsük el a 24 pontos, 6/8 triplás Joe Harrist és a támadójáték már készen is volt, 50%-kal dobtak mezőnyből és 53%-kal tripláztak, de valóban túl kellett dobniuk a New Orleanst, pedig a hazaiak nem adták olcsón magukat. Volt azért közte 21 is a Brooklyn javára, de 104-101-nél mégis a Pels vezetett és nagyon meg kellett dolgozni azért a sikerért, ám a hajrában azért Durant és Harden keze sem remegett meg és clutch dobásokkal csak hozták a kötelezőt a Netsnek - 29 másodpercnél Harden nagy triplája jelentette a végszót, onnan már nem volt visszaút. A Nash-legénység így bár a vártnál nehezebben, de ismét nyert, immár nyolcból hetedszer, úgyhogy keleti másodikként várhatja a folytatást. 

Most volt tartása a Pelsnek. A liga legrosszabb mérlegével, pocsék formában, két legjobb játékosa nélkül, feszült helyzetben lépett pályára a hazai alakulat, de ezen a mérkőzésen érezhetően volt tartása, volt benne akarat - hiába csúszott bele akár nagyobb hátrányba is, egészen a hajráig mindenből vissza tudott jönni. Különösen dicséretes a 101-93-as hátrány után futott 11-0, amivel kicsit ráijesztettek még a végén a Netsre, de a Harden-Durant párossal egyszerűen nem tudtak mit kezdeni, az ő tudásuk soknak bizonyult számukra az utolsó pár percben. Ezzel a vereséggel ebben a formában nincs semmi gond, ez a realitás, sőt, azt talán felül is teljesítették, a probléma azzal van, hogy 1-12-vel állnak és ez már zsinórban a kilencedik vereségük volt...

A Pelicans legjobb dobói: Valanciunas 20, Temple 17/12, Alexander-Walker 16/9
A Nets legjobb dobói: Harden 39/18, Durant 28/9, Harris 24/18

 

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 105-103

Dort kosarával nyert a Thunder. Nagy formában érkezett meg erre a meccsre az OKC, de az első félidő nagyon nem úgy alakult, hogy a sikerszéria folytatódni fog: 14 ponttal égtek a nagyszünetben, de volt közte 18 is a Kings javára. A fordulás után innen kezdék meg a felzárkózást, a harmadik negyedben közelítettek, de az üvegplafont még nem ütötték át, arra a záró etapban került sor: azt 28-17-re nyerték meg és a legjobb pillanatban fordítottak. A játékrész közepén egyszer ugyan már átvették az irányítást és a vezetést, de a Sacto erre még válaszolt, sőt, az utolsó percben ismét egál lett az állás és az utolsó támadást a Kings vezethette - volna. Luguentz Dort azonban másképp gondolta: ellopta a labdát De'Aaron Foxtól, majd dobott belőle egy zicert 1,7 másodperccel a vége előtt - 105-103, drámai körülmények között nyert a csarnokot robbantó OKC. Dort egyébként is remekelt és 22 ponttal zárt, Shai Gilgeous-Alexander is ennyit dobott, a csapat pedig teljesen váratlanul sorozatban negyedik győzelmét húzta be, így valószerűtlen sikerszériában van - igaz, következőleg a Nets ellen azért vélhetően nehezebb dolga lesz.

Nem kritizálta csapatát Luke Walton. A Kings általában kritikus vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy most egyszerűen ilyen időszakukat élik, nem jönnek össze a dolgaik, fontos hibákat követnek el, gödörben vannak, de ez is egy teszt a csapat számára - meg kell oldaniuk a gondjaikat és együtt kell kimászniuk ebből a hullámvölgyből. Az, hogy leadták a 18 pontos előnyüket és a végén egy ilyen hibával kaptak ki, fájdalmas, Harrison Barnes nem is találta a szavakat a találkozó után, csak annyit mondott, hogy a játék túl sok területén gyengék jelenleg - Tyrese Haliburton visszatérése sem segített, immár zsinórban negyedszer kaptak ki, van min javítaniuk.

A Thunder legjobb dobói: Dort 22/6, Gilgeous-Alexander 22/6, Bazley 15/6
A Kings legjobb dobói: Barnes 21/3, Holmes 16, Fox 16/6

 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 109-123

Valami ilyesmit várnának a Doncic-Porzingis párostól. Szökőévente látunk olyan Dallas-meccset, amikor egyszerre játszik igazán jól és a képességeinek megfelelően Luka Doncic, valamint Kristaps Porzingis, ez viszont most ezen ritka alkalmak egyike volt. A szlovén zseni 32 ponttal, 12 lepattanóval és 15 gólpasszal tripla-duplázott, 6/13 triplát a gyűrűbe küldött, míg a lett magasember szintén 32 pontot dobott, 12/22-vel mezőnyözött, leszedett 7 lepattanót, védekezésben pedig kiosztott 3 blokkot. Kettejük együttes remeklése meg is alapozta a Mavs magabiztos sikerét, a vendégek kilenc ponttal nyerték az első negyedet, a nagyszünet után pedig eldöntötték a küzdelmet, amikor 27 egységnyi fórt építettek fel maguknak - ebből jött vissza a végén a Spurs, de Doncicék győzelme nem forgott veszélyben. Jason Kidd csapata most megmutatta, hogy mi is lehetne az elvárt szint a két sztártól, a kédés már csak az, hogy Porzingis mit tud ebből állandósítani...

Nem volt válasza a Spursnek. Jakob Pöltl révén kezdő centerét nélkülözte a San Antonio az egészségügyi protokoll miatt, de a fő problémát igazából egyszerűen az okozta, hogy nem volt fegyverük a Doncic-Porzingis párosra - nekik nincsenek ilyen játékosaik és védekezésben nem tudtak mit kezdeni ezzel a duóval. Összességében 49%-kal dobtak mezőnyből, 43%-kal tripláztak és 30 gólpasszt osztottak szét, nagyjából megcsinálták azt, amit Gregg Popovich kért, úgyhogy a tréner nem is kritizálta csapatát, most egyszerűen jobb volt az ellenfél - a Mavs alig hatszor adta el a labdát és lepattanózásban is a Spurs fölé nőtt. A felek idén már harmadszor találkoztak és mindháromszor a Dallas nyert, ráadásul mind közül ez volt messze a legsimább mérkőzés, úgyhogy most már szeretnék elfelejteni Doncicékat Vassellék - áprilisban találkoznak velük még egyszer, de addig megszabadultak tőlük.

A Spurs legjobb dobói: Vassell 20/9, Johnson 15/9, Murray 15
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 32/18, Porzingis 32/9, Brunson 17/6

 

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 105-96

Jokics tripla-duplával tért vissza. A regnáló MVP eltiltás miatt kihagyta az előző mérkőzést, most  viszont nagy kedvvel lépett pályára újra: 22 ponttal, 19 lepattanóval és 10 gólpasszal rögtön tripla-duplázott és újabb győzelemre vezetett csapatát. A center az 1/8-as triplázása ellenére végig megkerülhetetlen volt és kulcsfaktornak bizonyult, de a sikerhez azért kellettek a társak is: előbb a harmadik negyedben futott 13-2-es roham során vert be két hármast PJ Dozier, majd amikor a záró etapban próbálkozott az Atlanta, akkor az újonc Bones Hyland köszönt be kétszer távolról, ezzel stabilizálta a társaságot. Aaron Gordon (23 pont, 3/5 tripla, 3 blokk) és Jeff Green (16 pont, 5/6 mezőnyből) is jól mozgott, az említett 13-2 után pedig már kontrollálták az eseményeket, a negyedik negyedben nem engedték közel magukhoz ellenfelüket, így sorozatban negyedszer is nyertek és a holtversenyes 3-5. helyen állnak Nyugaton.

Nem talál ki a gödörből az Atlanta. Már sorozatban hatodik vereségét könyvelhette el a Hawks és bár Denverben ki lehet kapni, de ez a széria most már egyre nyomasztóbbá válik a McMillan-legénység számára. Az első félidőben ők futottak egy 13-2-t, amellyel átvették a vezetést, de a nagyszünetben már ismét hátrányban voltak, majd a harmadik negyedben jött a Nuggets 13-2-je és onnantól végig tíz pont körüli hátrányban figyelték az eseményeket. Trae Young (30 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz) és John Collins (26 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) egyéni remeklése ezúttal sem ért győzelmet, a 40%-os mezőnymutató mellett főleg a botrányos, csapatszinten 5/28-as (17,9%) triplázás ezt nem tette lehetővé. Keleten már csak a Magicet és a Pistonst előzik meg, de ugyanannyi vereségük van, mint a említetteknek, úgyhogy óriási javulásra van szükségük ahhoz, hogy elérjék a céljaikat. 

A Nuggets legjobb dobói: Gordon 23/9, Jokics 22/3, Green 16/3
A Hawks legjobb dobói: Young 30/9, Collins 26/3, Capela 14

 

Golden State Warriors - Chicago Bulls 119-93

Vucevic nélkül ennyire tellett. A szezont parádésan kezdő Bullst elsősorban a hátvédjei hajtják, az All-Star magasember inkább meghúzódik a háttérben, ma viszont látszott, hogy mennyire fontos láncszeme a csapatnak. A koronavírus miatt hiányzó montenegrói center helyére Tony Bradley került, és a rendszer működött is első negyedben, sorra szerezték a kosarakat, utána viszont nagyon hamar bedőlt mind a támadójátékuk, mind a védekezésük - a két középső negyedet 63-33-ra vesztették el, nem volt közük a meccshez. Egyénileg Zach LaVine jól dobott, de cserébe nulla gólpasszra eladott 7 labdát, míg a DeRozan-Ball duó egy 6/24-es mezőnymutatót szenvedett össze, amivel nyilvánvalóan esélyük sem volt a liga éllovasa ellen.

Steph Curryék lerendezték. Az MVP-formában kosarazó Curry 52. alkalommal ért el legalább 40 pontot, beszórt 9 hármast, a rendre elcsúszó chicagói védekezés ellen is lubickolt, de természetesen most is remekelt mellette a kisegítő személyzet. A lábsérülését gyorsan kihordó Draymond Green mindenben benne volt (9 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz), de Wiggins, Poole és Looney is sokat tudott hozzátenni, a kispadról pedig jól szállt be Iguodala, az újonc Kuminga, Bjelica és Gary Payton II is. A két középső negyedben szétszedték a Bulls támadásait, túloldalon is extrát nyújtottak - Otto Porter Jr. ugyan kénytelen volt bemenni az öltözőbe, de szerencsére vissza tudott térni. Sorozatban hét siker után most négymeccses keleti túrára indulnak, legközelebb Curry másik otthonában, Charlotte-ban lépnek fel.

A Warriors legjobb dobói: Curry 40/27, Wiggins 15, Poole 14/6.
A Bulls legjobb dobói: LaVine 23/6, DeRozan 18/3.

 

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 83-107

Westbrooknak nem sok oka volt ünnepelni. Az irányító 33. születésnapján alapos verésben részesítették a Lakerst, pedig az első félidőben még rendben volt a csapat játéka: alacsony szerkezetükkel meglepték a Wolvest, az első negyedben 19 ponton tartották ellenfelüket, akadt egy 22-4-es futásuk, a nagyszünetben is még 5 ponttal vezettek. Hogy aztán a harmadik negyedben totálisan szétessenek, nyolc percig ne szerezzenek mezőnykosarat, 40-12-re veszítsék el a játékrészt és vele a meccset is. Ilyen összeomlásra nem magyarázat a sok hiányzó, a 3-7-es mérleggel érkező Wolves ellen ilyen szinten nem csődölhetnek be, meg is kapták a jogos pfújolást. Egyénileg Anthony Davis és Westbrook sem zárt rossz estét, a magasember jól dobott, 3-3 labdaszerzése és blokkja is akadt, a hátvédnél egyedül az 5 eladott labda mutatott rosszul, ugyanakkor például Carmelo Anthony 1/12-es és Malik Monk 3/11-es mezőnymutatója nagyban hozzájárult a második félidei bedőléshez.

Towns fellépett. Az első félidőben a magasember és a Wolves is lassan alkalmazkodott a Lakers játékához, azonban a második negyedben már akadtak biztató jelek, itt már egy kisebb rohanást is le tudtak vezényelni, fordulás után pedig jött Towns: a harmadik negyedben 18 pontot szórt, közte négy triplát, mellette D’Angelo Russell és védekezésben Patrick Beverley is jeleskedett, illetve a padról Naz Reid is jól szállt be. Anthony Edwards legutóbbi 48 pontjából mostanra 9 maradt, kifejezetten gyengén játszott, az első számú csere, Malik Beasley is 2/10-zel célzott, de ezeket is simán menedzselte a Wolves. Zsinórban hat vereséget követően sikerült győzniük, “jutalmul” jöhet egy Clippers elleni back-to-back…

A Lakers legjobb dobói: Davis 22, Westbrook 20/6.
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 29/12, Russell 22/15, Reid 12.

 

A tabella itt megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus