Sixers-Bulls és Mavs-Jazz rangadót is rendeznek hajnalban

A Warriors Denverbe látogat, kötelezőt kell megoldania a Miaminak - íme a játéknap felvezetője. 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 01:00

Mindkét csapat jó formában, négyből három győzelem után lép pályára, de az esélyek így is inkább a Hawks mellett szólnak - egyszerűen más szinten van a vendégek kerete, legyen bármennyire is jó az utóbbi időszakban a Detroit. A hazaiakat nem szabad leírni, meccsek óta bizonyítják, hogy a jelenlegi szintjük nem a liga alját jelenti, de ha akar valamit a szezontól a Hawks, akkor nem hibázhat - két nap pihenő után, gyakorlatilag teljes kerettel (Huerter játéka kérdéses csak) hoznia kell a találkozót. Könnyű dolga azért nem lesz, ha Cunningham jó napot fog ki, akkor vannak fegyvereik a hazaiaknak, de így is bravúr lenne, ha megint nyerne a Detroit. 

 

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 01:30

Kiemelt keleti rangadó, de jelen pillanatban jobb formában van a Sixers annak ellenére, hogy legutóbb kikapott Miamiban - James Harden akkor nem játszott, fáradtak is voltak, most viszont a hírek szerint Szakáll visszatérhet és egy napot pihenhettek is. A Bulls ellenben hetek óta pocsék védekezést mutat be, Caruso kidőlése óta nincs igazi tartásuk hátul és bár DeRozan elképesztően extra időszakával tartották magukat (sőt, győzelmi sorozatot építettek), de összességében mégis lefelé kezdtek el haladni - az előző négy meccsüket el is bukták és már csak negyedikek Keleten. Azt egyelőre nem látni, hogy ez a szinte bárkit 110 pont fölé engedő védekezés mihez kezd a Harden-Maxey-Embiid trióval, márpedig innentől kezdve maximum egy dobóversenyben bízhat a gárda, amit idegenben, a mostani Philly ellen nem lehet megvívni jó esélyekkel. Egyébként idén az egymás elleni csatájukat 3-0-ra vezeti a Sixers. 

 

Miami Heat - Houston Rockets 01:30

Kötelező meccs a Miami számára, a Rockets back-to-backet játszik úgy, hogy előző este komoly bravúrt bemutatva megverte a Memphist, így sorozatban 12 vereség után nyert újra - ez adhat némi lökést, de fáradtabbak lesznek Woodék és azért 24 óra alatt csak nem kapnak el két ligaszinten top4-es csapatot. A Heat legutóbb a Sixerst is megverte, jól jött ki a rangadókból és három meccsel vezeti Keletet, pihentebb, ráadásul nagy eseményre készül: megkezdi a szezont az egy éve sérült Victor Oladipo, ezen a találkozón már bevethető lesz ő is. Kyle Lowry ugyan még mindig nincs, de így is minden a floridaiak mellett szól, blama lenne, ha kikapnának a Rockets ellen. 

 

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 02:00

Itt a Minnesota az egyértelmű favorit, hiszen a Portland továbbra sem NBA-szint és az All-Star óta egyértelműen a liga leggyengébb csapata, bár két napja éppen a Wolves ellen mutatta meg, hogy támadni azért éppen tud, ha olyan napja van. Most viszont idegenben nem nagyon látni, hogy mit tudna tenni a nyugati hetedik helyen álló, sorozatban négyet nyerő Minnyvel szemben főleg úgy, hogy Simons és Winslow sem léphet pályára - nehogy véletlenül nyerjenek... Townsék számára könnyed kötelezőnek tűnik ez a mérkőzés és hacsak nem dőlnek teljeséggel hátra, akkor nem érheti őket meglepetés. 

 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 02:30

Ez izgalmas rangadó lesz két jó csapat között, amelyek ráadásul közvetlen riválisoknak számítanak, hiszen a Jazz csak másfél meccsel vezet a Dallas előtt, ha a Mavericks nyer, akkor a győzelmek számát illetően utoléri ellenfelét a nyugati negyedik helyen. Márpedig Doncicék remek formában vannak és négyet nyertek zsinórban, bár legutóbb a vártnál sokkal jobban megizzadtak a Kings ellen, de a korábban remeklő Utah belefutott egy kiütéses vereségbe, most pedig back-to-back érkezik: előző este a Thundert győzték le Gobert-ék úgy, hogy Bojan Bogdanovic 11 triplát süllyesztett el. Alapvetően több lábon áll és sokoldalúbb a Utah, védekezni mindkét társaság nagyon tud és ha Conley vagy O'Neale kicsit meg tudja dolgozni Doncicot, akkor jók lehetnek - idén eddig kétszer is megverték már a texasiakat, bár tény, hogy mindkétszer inkább a jó támadójátékuknak köszönhetően. A hazaiaknál egyébként lesz egy fontos hiányzó Brunson személyében, de Doncic és Kleber egyben van, ők játszani fognak. 

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:30

A Lakers legutóbb LeBron James 56 pontjával, nagy hátrányból felállva aratott lélekerősítő győzelmet a GSW ellen, de reálisan nézve nem nagyon történt semmi: Jamesből kijött az "állat", ami a gyengélkedő Warriors ellen elég volt egy heroikus győzelemre, de a csapatjáték igazából nem javult. Most meglátjuk, hogy van-e mégis bármilyen fény az alagút végén, a playin-helyét őrizné Frank Vogel csapata és erre az egyik leselkedő csapat éppen a Spurs, amely viszont sorozatban négy vereség után, gyenge formában lép pályára. A hazai közönség segíthet Murray-éken, de az előző kilenc meccsükön csak egyszer kaptak 114 pont alatt, ez a védekezés azért messze van az életbiztosítástól még a mostani Lakers ellen is. Túl magas színvonalat ne várjunk, nem jó csapatokról beszélünk, a Spurs több lábon áll és jobb napjain jóval folyékonyabb a játéka, egységesebb is, mint a Los Angeles, de a James-faktor bármikor keresztülhúzhatja mindezt. 

 

Denver Nuggets - Golden State Warriors 03:00

A Warriors borzalmas formában van és a Lakers elleni vereség újabb tőrdöfés volt a fizikálisan és mentálisan is padlón lévő társaság szívébe, meglátjuk, hogy egy jobb, de fáradtabb csapat ellen mire lesz képes Steve Kerr legénysége. A Denver back-to-backet játszik, ráadásul úgy, hogy hosszabbítást vívott előző este, utolsó vérig tartó csatában gyűrte le a New Orleanst, amely után meglehetősen leharcolt állapotban érkezhet meg erre a találkozóra. Will Barton a várakozások szerint kihagyja ezt az összecsapást, így fontos játékos fog hiányozni a hazaiaknál, a GSW viszont úgy fest, hogy elengedte az estét: Curry, Thompson, Wiggins és Payton II sem játszik a legfrissebb hírek szerint, vagyis Kerr inkább úgy döntött, hogy megpróbálja felfrissíteni csapatát és odaadja ezt a győzelmet a Nuggetsnek. A holtfáradt Denver játszik a Warriors B ellen...

 

Sacramento Kings - New York Knicks 04:30

Itt a New York vív back-to-backet, Randle-ék teljesen váratlanul arattak parádés győzelmet a jó formában lévő Clippers vendégeként, kíváncsian várjuk, hogy ebből át tudnak-e menteni bármit erre a derbire. A Kings alapvetően rosszabb csapat, de két egylabdás végjátékon van túl, pihentebb, otthon játszhat, látni némi rációt abban, hogy esetleg nyerni tud. Mindkét gárda a playin-helyekbe kapaszkodna, de mindkettő komolyabb hátrányban van és nehéz azt jósolni, hogy eléri a célját - most egymás ellen mutathatják meg, hogy melyiküket nem szabad még leírni.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus