Sixers-Cavaliers és Nuggets-Mavs rangadók jönnek

Tíz mérkőzést rendeznek ma hajnalban az NBA-ben, melyben kiemelt fontosságú meccset játszik egymással a Philly és a Cavs, de komoly párharc lehet a Denver-Dallas és a Lakers-Pelicans mérkőzéseken is. Mutatjuk a soron következő játéknap programját. 

Indiana Pacers – Chicago Bulls 01:00

A két csapat a keleti tizenegyedik és tizenkettedik helyen áll, a Pacers nagyobb, a Bulls talán kisebb hullámvölgyben van, ennek köszönhetően szorultak ki a playin-helyekről. Az Indiana teljesen lépést tévesztett, az elmúlt tíz meccséből kilencszer is kikapott, most zsinórban öt vereséget számlál, így Haliburtonéknek már három meccs a hátrányuk a tizedik helytől. A Bulls sincs sokkal jobb passzban, igaz, hogy tízből négyet hoztak az utóbbi időben, de jelenleg négy mérkőzés óta nem tudtak nyerni, legutóbb a Magic elleni vereség kellemetlen volt, de még így is csak egyetlen mérkőzéssel vannak lemaradva a Wizardstól, talán nincs még veszve a szezonjuk. A hírek szerint viszont ma DeMar Derozan nem lesz bevethető, ez komolyan megnehezítheti a Bulls dolgát, a hazaiaknál pedig Theis mellett az előző találkozót is kihagyó Turner pályára lépése kérdéses. A felek idáig 1-1-e állnak egymás ellen a szezonban, most ismét fontos meccset vívnak, sőt, márciusban is találkoznak még egymással, ezek sokat számíthatnak a keleti tizedik helyért vívott harcban.

 

Charlotte Hornets – San Antonio Spurs 01:00

Két abszolút alsóházi csapat rangadója lesz ez, ezt mi sem mutatja jobban, hogy jelenleg a Hornets és a Spurs nevéhez fűződik a két legrosszabb forma, bár a hazaiaknak igaz, hogy legutóbb az Atlantát sikerült legyőzniük, de előtte egy hétmeccses nyeretlenségi sorozatot sikerült produkálniuk, a Spurs pedig szépen lassan összeszedte a leghosszabb zakósorozatot a szezonban, jelenleg tizenhárom egymást követő vereségnél jár Popovich legénysége. A Charlotte továbbra sem számíthat Martin és Oubre Jr. szolgálataira, a vendégeknél pedig annyi a sérült/kérdéses játékos, hogy érdemesebb lenne megemlíteni egyszerűen csak a bevethetők névsorát – többek között Birch, Langford, Vassel és Tre Jones is sérült a Spursnél. A Hornetsben talán egy hajszállal több van, de képesek Ballék is teljesen értelmezhetetlen meccseket játszani, ugyanakkor láttuk azt is, hogy a Hawks ellen is tudtak 140+ pontot szerezni az elmúlt alkalommal. Minden bizonnyal egy alacsonyabb színvonalú mérkőzést láthatunk két „kiesőjelölt” között, mindkét csapat a liga öt legrosszabb gárdája között van mind támadásban, mind védekezésben. Sőt, míg a Charlotte támadásban utolsó, addig a SAS védekezésben sereghajtó, ezek alapján arra következtetünk, hogy nem ez lesz a játéknap legnézettebb mérkőzése…

 

Atlanta Hawks – New York Knicks 01:30

Ez a találkozó még kiélezettebbé teheti a keleti playoffért zajló versenyfutást, a Hawks a nyolcadik, a Knicks pedig a hetedik helyen üldözi a vonal felett lévő Miamit. Az Atlanta egy jobb futása után csak két meccset nyert meg az utóbbi öt találkozójából, legutóbb hiába osztott szét 17 gólpasszt Trae Young a Hornets ellen, a védekezés nem létezett náluk, 144 pontot kapva szenvedtek vereséget a liga egyik leggyengébb csapatától. Ezzel szemben a New York kifejezetten jó formában van, ötből négy győzelemnél jár, ebben a periódusban a Utah mellett a Phillyt és legutóbb a Brooklynt is megverték, így már csak fél meccsre vannak attól, hogy a biztos rájátszást jelentő vonal felé kerüljenek. A hazaiaknál John Collins szereplése kérdéses egyelőre, míg a NYK továbbra is Mitchell Robinson nélkül kell, hogy játsszon. A Hawks számára talán egy fokkal fontosabb ez a találkozó, egy győzelemmel zárkóznának mai ellenfelükre és még inkább összerántanák a keleti középmezőnyt, míg a Knicks egy potenciális sikerrel akár a hatodik helyre is felérhet. A feleknek ez lesz a szezonbeli harmadik találkozója, 2-1-re vezet a Hawks, így ha ezt is behúzza az Atlanta, akkor az egymás ellenit ők viszik, ami a végén még sokat is számíthat, meglátjuk, hogy most melyikük tud a másik fölé kerekedni.

 

Boston Celtics – Detroit Pistons 01:30

A Boston a játéknap egyik legnagyobb kötelezője előtt áll, a keleti listavezető előnye már csak fél meccsre csökkent az üldöző Bucks ellen elszenvedett vereség után, ezúttal komoly javítási lehetőség előtt áll a társaság. A Boston összességében nincs rossz formában, a rangadó előtt hétből hat meccset húztak be Tatumék és ma is toronymagas favoritok. A Pistons tíz meccséből hétszer is kikapott, így áll a Keleti Konferencia utolsó helyén, a szintén hasonló szinten tankoló Spurs ellen is csak két hosszabbítás után tudtak nyerni Bogdanovicék néhány meccsel ezelőtt. A Celtics nagy eséllyel két sztárja nélkül kell, hogy nyerjen, Brown biztosan, Tatum pedig nagy eséllyel ezt a mérkőzést is kihagyja sérülés miatt, de Derrick White és Marcus Smart pályára lépése is bizonytalan egyelőre. A keretek minősége alapján talán a Brown-Tatum páros nélkül is nyernie kellene a hazaiaknak, legutóbb vezéreik nélkül szoros meccsen maradtak alul a Milwaukee ellen hosszabbításban. Egy győzelemmel Joe Mazzulla csapata biztosan maradna a konferencia élén, még a hazai sztárok sérülése ellenére is nagy bravúr lenne a vendégek győzelme.

 

Brooklyn Nets – Miami Heat 01:30

A Brooklyn Durant és Irving elcserélése után más útra tért, folyamatosan esik vissza a tabellán, most pedig éppen egy őt üldöző csapatot fogadnak. A Nets csak egy meccset tudott nyerni az utóbbi öt pályára lépéséből, a Chicagót tudták legyőzni Dinwiddie-ék, azóta viszont a Sixers és a Knicks ellen is alulmaradt a csapat. A Miami zsinórban három győzelem után kapott ki legutóbb a Denver ellen, Butlerék jelenleg másfél meccsre vannak az ötödik Brooklyntól, itt pedig esélyük lehet a távolság csökkentésére, ráadásul maguk mögé is tekintgetniük kell, hiszen a Knicks nem akar leszakadni róluk. A Heatnél mindig a sérültjelentés a legnagyobb kérdés, ezúttal sem rövid a lista: a kiegészítők mellett az aktív rotációból Herro, Lowry és Oladipo is biztosan hiányozni fog a vendégeknél, a hazai csapat ezzel szemben teljes kerettel várhatja ezt a meccset. A Miami védekezése ligaszinten kiemelkedő, a győzelemhez viszont szükség lesz némi támadójátékra is, Herroék nélkül ez nem lesz egyszerű feladat, Butlerre és Adebayora ezúttal is extra teher hárul majd. A Miami sérülései miatt az esélyek közel kiegyenlítettek, meglátjuk, hogy elég lesz-e a Dinwiddie által vezetett brooklyni támadójáték a Heat védekezése ellen.

 

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 01:30

A játéknap kiemelt rangadóját játssza ez a két csapat, a keleti negyedik-ötödik helyezett összecsapása mindig tartogat érdekességeket, különösen, ha mindössze csak egy meccs választja el őket egymástól. A Philly egy kisebb botlás után ismét visszatért a győztes útra, három győzelem után fogadja a Clevelandet, Embiidék a Boston elleni vereség után a Knickset, a Brooklynt és a Houstont is legyőzték. A Cleveland tízből nyolc győzelemnél jár, jelenleg pedig hét mérkőzés óta nem talált legyőzőre, igaz, a sorsolás is kedvezett Mitchelléknek, ma viszont egy keményebb dióval találkoznak. A hazaiaknál hivatalosan Joel Embiid játéka kérdéses, de mivel már meccsek óta bizonytalan státusza ellenére játszik, meglepődnénk ha éppen egy ilyen kulcsfontosságú mérkőzést ülne ki a sztár. A Cavs egy esetleges győzelemmel beérné a Sixerst a tabellán, ehhez nagy szükség lesz a Mitchell-Garland duó hatékony játékára, de Mobley-ra és Allenre is kiemelt figyelem fog hárulni a festékben Embiid megfékezésére. A Sixersnél James Harden is egyre jobb formába lendült, az ő szervezőjátékát és  persze Embiid szerepét kellene valahogyan limitálnia a Cavs ligaelső védekezésének. Minden bizonnyal megtapasztalhatunk némi rájátszáshangulatot, a Sixers is a legjobbak között van védekezésben, de támadásban is top 10-es Doc Rivers csapata – ahogyan a Cavsé is. Teljesen kiegyenlítettek az erőviszonyok, meglátjuk, hogy merre billen el a mérleg nyelve.

 

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 02:00

A Thunder továbbra is a nagy nyugati versenyfutás egyik résztvevője, az utóbbi napokban pedig sikerült is némi előnyt kialakítania az őt üldöző Lakers előtt, a társaság mindössze fél meccsre van a playin-vonaltól. A hazaiak ötből három meccset nyertek, az utóbbi három találkozójuk kifejezetten fontos volt a rájátszásért vívott küzdelemben, a Lakers-Blazers-Pelicans trió ellen összehozott 2-1-es mérleg kifejezetten jónak számít egy ilyen szoros mezőnyben. A Rockets még mindig a liga leggyengébb csapata, jelenleg egy hatmeccses nyeretlenségi sorozatot szeretnének megszakítani, erre viszont ez ellen az OKC ellen előzetesen nem sok esélyük van. A Thunder már tett le idén annyit az asztalra, hogy mondhassuk ezt egy kötelező győzelemnek számukra, és bár 2-1-re áll idén ebben a párharcban a Houston, nagy bravúr lenne, ha felborítaná a papírformát a Rockets.

 

Memphis Grizzlies – Utah Jazz 02:00

A Grizzlies próbál kilábalni abból a gödörből, amiben hetekkel ezelőtt került bele, az elmúlt napokban a Bulls és a Wolves elleni győzelmekkel jó irányba indult el, azóta viszont egy pocsék végjátékkal alulmaradt a Boston ellen, ma viszont ismét lehet esély a javításra. A Jazz a cserék lebonyolítása után süllyedésre lett predesztinálva, azonban egyelőre ha csak fél meccsel is, de továbbra is a playin-vonal fölött van a csapat, háromból ugyanis két meccsüket is megnyerték a vendégek. A Memphisnél még mindig Steven Adams felépülésére várnak, a Jazznél pedig Russell Westbrook az egyetlen, aki nem bevethető, egyelőre még nem lett kivásárolva az irányító, de nem valószínű, hogy látjuk valaha is Utah mezben. Az esélyek teljes keretekkel egyértelműen az otthon 23-5-ös mérleggel álló Grizzlies mellett szólnak, Morantéknak élniük kell ezzel a lehetőséggel, hogy csökkenteni tudják a Nuggetstől való hátárnyukat a nyugati élmezőnyben.

 

Denver Nuggets – Dallas Mavericks 03:00

A Nuggetsnek magabiztos előnye van a Memphis előtt a nyugati első helyen, az utóbbi öt meccséből hármat is behúzott, és bár becsúszott egy kellemetlen vereség a Magic ellen, de azt rögtön egy Hornets és egy Heat elleni sikerrel tudták korrigálni Jokicsék.  A Dallas lejátszotta az első meccseit az Irving-Doncic duóval, egyelőre jól működik a sztárpáros, bár zsinórban három győzelem után most két egymást követő zakó következett a Wolves és a Kings ellen, könnyű dolga pedig ma sem lesz Jason Kidd csapatának. Bullock, Hardaway és Wood játéka is kérdéses a vendég oldalán, a hazaiaknál pedig Jamal Murray és Aaron Godon játéka bizonytalan, lehetnek tehát fontos hiányzók a meccsen. A Dallas esélyei Irving és Doncic extra teljesítményében rejlenek, ha ők az elit denveri védekezés ellen képesek lesznek az átlagon felül teljesíteni, akkor a győzelmet is megszerezheti a Mavs, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e túlteljesíteni elő, hogy kompenzálni tudják a védekezésbeli hiányosságaikat.

 

Los Angeles Lakers – New Orleans Pelicans 04:00

Újabb fontos meccset játszik egymással a két csapat, nem rég már találkoztak egymással a felek, akkor a Pels tudott győzni egy remek negyedik negyeddel, azzal indultak meg fölfelé Ingramék a nagy hullámvölgyből azóta pedig négyből hármat nyert a csapat és a hetedik helyig zárkózott. A Lakers LeBron James kisebb sérülésének köszönhetően ezzel párhuzamosan kulcsfontosságú meccseket veszített, az OKC és legutóbb a Portland ellen sem tudták behúzni a rangadókat, így pedig már két és fél meccsesre nőtt a tizedik helytől való hátrányuk. A hírek szerint LeBron James ma már pályára léphet, ez nagyban növeli a hazaiak esélyeit, de szükség lenne egy aggresszív és hatékony Anthony Davisre is, akit James sérülése óta nem igazán láttuk valamilyen oknál fogva. A vendégeknél a hírek arról szólnak, hogy Zion Williamsonra még több hét felépülési idő vár, de az előző meccset kihagyó C.J. McCollum szereplése is bizonytalan eddig a pontig. Ha LeBron James valóban visszatér csapatának utolsó All-Star szünet előtti meccsén, akkor inkább a LAL felé billen el a mérleg, ellenkező esetben abszolút nem lesz esélytelen a Pelicans sem. Ha a Lakers ezen a meccsen is kikap, akkor komoly el kell gondolkodnia a csapatnak a folytatáson és az idei célokon, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e élni a sokadik lehetőségükkel a felzárkózásra.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus