Sixers-Celtics a Sport Tv-n, egyenlítene a Suns is

Egy keleti és egy nyugati párosítást rendeznek az NBA mai játéknapján, ahol győzelmi kényszerben kellene javítania a Philadelphiának és a Phoenixnek is, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló playoff-fordulóról.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 21:30 (ÉLŐ – Sport 1)


A Sixersnek egyre sürgősebb lenne újra győzelmet ünnepelnie a sorozatban, hiszen miután sokak meglepetésére Joel Embiid nélkül elvitték az első meccset és vele együtt a Boston pályaelőnyét, zsinórban kétszer kaptak ki Hardenék. Az egyik utolsó olyan esélye nyílik ma a hazaiaknak, ahol meg tudják őrizni az ellenféltől megszerzett hazai pályát, ha itt is kikap a Philly, akkor 3-1-es hátrányban már nem sok mozgástere maradna a csapatnak a továbbiakban. A csapatok harmadik mérkőzésén bár hiába csillogott régi fényében Joel Embiid, Harden és Maxey közösen összedobált 7/30-as mutatója egyáltalán nem fér bele, így a Celticsnek a második meccshez hasonlóan ismét egyéni extrák nélkül sikerült behúzni a találkozót. Tatum 27 és Brown 23 pontjára azért nagy szüksége volt a keltáknak, de a kiegészítő személyzet kiegyensúlyozott stabil játékával végig kontroll alatt tartotta a meccset a vendégcsapat. 


A Sixersnél elsősorban James Harden teljesítménye okozza most a legfőbb aggodalmat, az első mérkőzésen Embiid nélkül még 45 pontig jutó irányító a második meccsen 2/14-es, a harmadik összecsapáson pedig 3/14-es dobásmutatókat szenvedett össze, ráadásul ezeken a találkozókon a korábban elitnek számító triplázása is teljesen eltűnt. Ez természetesen legalább annyira a Boston védekezésének érdeme, mint Harden pocsék formájának, különösen nagy munkát végez rajta elsősorban Marcus Smart, de a Celtics csapatszinten képes az alacsony védőivel elvenni Harden középtávoli dobásait, amikkel az irányító már az első körben is szenvedett. A Celtics úgy nyerte meg az utóbbi két mérkőzését, hogy Tatum és Brown sem őrül meg különösebben a sorozatban, utóbbi viszont különösen hatékonyan játszik az egész rájátszásban eddig, Brown ebben a párharcban is 55/43/100-as százalékokkal átlagol 24 pontot.  A hazaiaknak Embiid klasszisa mellett fokozott szüksége lenne James Harden hatékony és kreatív támadójátékára, de Tyrese Maxey-nek is lehetne javítania az eddig mutatott 37%-os mezőny-, és 28%-os triplamutatóján. Persze egy ennyire harapós perimétervédekezés ellen, mint ami a Bostonnak van, nem lesz egyszerű a bedobók dobószázalékainak feltornázása, de muszáj lesz kitalálnia valamit Doc Riversnek, különben könnyen 3-1-es hátrányba és a kiesés szélére kerülhet a csapata…

A párharc állása: 2-1 a Celticsnek.

 

Phoenix Suns – Denver Nuggets 02:00


A Phoenix Suns talán váratlanul, Chris Paul sérülése ellenére is meg tudta nyerni a számára sorsdöntő harmadik mérkőzést a sorozatban, Booker és Durant közösen szerzett 86 pontjával 2-1-re tudott szépíteni a nehéz helyzetbe kerülő Suns. A két vezér elképesztően hatékony meccset játszott, Booker idén abszolút ’Legendary’ teljesítményt tesz le az asztalra meccsről-meccsre, ő 47 ponttal (20/25-ös mezőnyözéssel!), míg Kevin Durant egy 39-8-9-es statisztikai sorral rukkolt elő – a sztárduó csapatuk pontjainak 71%-át dobta, így belefért Deandre Ayton újabb betli mérkőzése is. A túloldalon Nikola Jokics történelmi estét hozott, 30 ponttal, 17 lepattanóval és 17 gólpasszal zárta a mérkőzést, ismét zsebre tette a Suns centerét és dominálta a festéket. Ezzel a szerb játékos lett az NBA történetének első olyan játékosa aki 30 pontja mellé legalább 15-15 gólpasszt és lepattanót tudott hozzátenni a rájátszásban, soha korábban ennyire domináns egyéni teljesítményre nem volt példa a playoffban.


A kétszeres MVP mellett azonban hiába jutott Jamal Murray is 30 egység fölé, a Booker és Durant vezette hazai támadásokat képtelen volt levédekezni a csapat, különösen a középtávoli területeken esett szét a védekezés, ami a Suns egyik legfőbb fegyvere Durant érkezése óta. A Phoenix továbbra is Chris Paul nélkül kell, hogy talpon maradjon, az irányítónak előreláthatólag a következő mérkőzéseket ki kell hagynia lágyéksérülése miatt. A legutóbbi alkalommal a Phoenix két zseniális egyéni teljesítménnyel maradt életben, most hasonlóan fontos mérkőzés előtt áll a csapat, hiszen 3-1-ről nagyon keveseknek sikerült eddig felállniuk. Kíváncsian várjuk, hogy Jokics dominanciáját mennyire lesz képes ellensúlyozni a Suns duója, a kulcs elsősorban Jamal Murray limitálása lesz, ha őt sikerül megfognia Monty Williams csapatának, akkor lehet esélyük az egyenlítésre hazai pályán.

A párharc állása: 2-1 a Nuggetsnek.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus