Sixers-Celtics és Nuggets-GSW rangadókat rendeznek hajnalban

14 meccses játéknap következik, mutatjuk, hogy mi vár ránk.

Charlotte Hornets - Washington Wizards 01:00

A Wizards egészen pocsék formában van, összességében 1-5-re, idegenben 0-4-re áll, és talán az egész liga legrosszabb védekezését mutatja be eddig, legutóbb a Sixers dobott neki közel 150 pontot, úgyhogy nagy csodákat nem várhatunk a társaságtól. Viszont sokkal a Hornets sem áll jobban, 2-4 a csapat mérlege és az utóbbi négy meccsén mindig kapott legalább 124 pontot - ebből az következik, hogy a találkozó nem a védekezésről fog szólni, és sok pontra számíthatunk. A Charlotte-nál Terry Rozier megsérült, ő nem játszhat, míg a Wizards legalább teljes kerettel állhat ki - mindkét együttes úgy készülhet, hogy "legalább ezt" a meccset meg kellene valahogy nyerni, a Washington mellett az egészség, a Hornets mellett pedig a hazai pálya szól.

 

Indiana Pacers - Utah Jazz 01:00

A Pacers elég hullámzó, a Bostontól kapott 155 pont után megverte a Clevelandet, kikapott az addig csak egy meccset nyerő Hornetstől, majd legutóbb 152 pontot dobott a Spursnek, és összességében azért 4-3-as mérleggel, 3-2-es hazai mutatóval, bizakodva fogadhatja a Jazzt. A vendégek az előző három meccsüket elbukták, és továbbra is az a helyzet, hogy a három magasemberből álló frontcourtra építenek, de nincs meg a szükséges kinti játék az egyensúlyhoz - pedig Tyrese Haliburtonék éppen elég jók a periméteren ahhoz, hogy ezt megbüntessék, szétfussák, szétdobják a magas szerkezetet. Annyi változás jöhet, hogy a vendégeknél Walker Kessler könyöke nem 100%-os, és jelen pillanatban kérdéses a játéka, ahogy az újonc hátvédnek, Keyonte George-nak is - míg az Indy oldalán mindenki egészséges.

 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:00

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, hiszen mindkét csapat a végső győzelemért, de minimum Kelet megnyeréséért küzd, évek óta nagyon komoly riválisai egymásnak és mindketten parádésan kezdték az évet: 5-1-es mérleggel, holtversenyben vezetik a konferenciát. A Celtics legutóbb Minnesotában elszenvedte az első vereségét egy hosszabbítás után, míg a Sixers az első meccs veresége óta zsinórban ötöt nyert és legutóbb 146 pontot dobott a Washingtonnak. Joel Embiid abszolút MVP-formába lendült, Tyrese Maxey egyre jobban a kezébe veszi a gyeplőt, Kelly Oubre Jr. nagy találat eddig, Tobias Harris is jó formát fut, és a Harden-cserében érkezők is bemutatkozhattak már - jelenleg minden jól működik a csapatnál, több lábon állnak, dinamikusabbak az utóbbi évekhez képest. A Boston az előző meccsig viszont egyértelműen a liga legjobban játszó csapata volt, támadásban mindenképpen, a szinte tökéletesen működő szerkezet ellentmondást nem tűrően hozta a sikereket, viszont Derrick White személyes okok miatt kihagyta a minnesotai fellépést, ami meg is borította az addigi idillt - ezúttal viszont már van esély a visszatérésére, hivatalosan "game time decision" szerepel a neve mellett. Ha ő játszik, akkor megint 100%-os lehet a Boston, és akkor idegenben is képes lehet bármire, de a Philly számára is ez lesz az első igazi vizsgafeladat Nick Nurse-szel - most már megvan a lendület és egy igazi topcsapat ellen mutathatják meg, hogy mennyire kell velük komolyan számolni. Nyilván érdekes lesz, hogy az Embiid-Porzingis csata hogyan alakul, és hogy a Sixers dinamikáját adó Maxey-t le tudja-e lassítani Holiday - ha igen, azzal azért nagyon jó helyzetbe navigálná a Celticset.

 

Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 01:30

A Clippersnél legutóbb már bemutatkozott James Harden, de kicsit még tesztjellegű volt az a rotáció, amivel végül 100 pont alatt maradtak és kikaptak a Knicks vendégeként - ezzel együtt azért lesz min csiszolni még, hogy mindenkinek meglegyenek a dobásai és mindenki tudja, hogy mikor mit kell vállalnia. A Nets a Bucks ellen bukott szoros rangadót és egyelőre otthon nyeretlen, bár a Milwaukee előtt például a Bostont fogadta, nincs könnyű sorsolása. Cam Thomas legutóbb 45 pontot szórt és ő kiemelkedő formában van, mellette Mikal Bridges is remekel, de főleg Spencer Dinwiddie tűnt el eddig ebben az idényben, ráadásul vannak sérültjeik: Nic Claxton nem játszhat, Cam Johnson és Lonnie Walker IV pályára lépése pedig jelenleg kérdéses. A Clippersnél semi mindenki bevethető (Plumlee nem játszhat, Mann kérdéses), és természetesen Leonardék kerete erősebb, és most már a győzelem is kellene nekik, mert 3-3-ra romlottak a 0-3-as idegenbeli mutatójukkal.

 

New York Knicks - San Antonio Spurs 01:30

A New York legutóbb a Clippers ellen szerezte meg az első hazai győzelmét, összességében 3-4-re áll és szeretne tovább javítani az idény eleji akadozás után - Brunson és Barrett is játszhat már, nincs sérültjük, otthon léphetnek pályára, "nincs okuk nem nyerni." A Spurs jobban kezdett, de az előző két meccsét elbukta és így már szintén 3-4-re áll, Indianában 152 pontot kaptak legutóbb a texasiak, és Devin Vassell kiesése azért kicsit meglátszik a játékon - most az ő és Keldon Johnson játéka is kérdéses, mindkettejükről majd csak a meccs előtt döntik el, hogy ott lehetnek-e a parketten. Nagy szükségük lenne rájuk, de a San Antonio oldalán természetesen Victor Wembanyama szereplése a lényeg, őt most Julius Randle és Mitchell Robinson ellen nézhetjük meg, nem lesz egyszerű feladata...

 

Chicago Bulls - Phoenix Suns 02:00

A Suns pocsék formában van a sérülései miatt, bár legutóbb Kevin Durant 40+ pontos estéjével kiharcolta a győzelmet Detroitban, de előtte zsinórban hármat bukott és egyértelműen akadozik Booker és Beal nélkül - a két sztár és Damion Lee azonban mos sem játszhat, illetve Beallel kapcsolatban még nem 100%, hogy ezt a meccset is kiüli, az ő debütálására van némi esély. A Bulls is gyengén kezdett (sőt, gyengébben), de legutóbb megverte a Jazzt, otthon azért 2-2-re áll eddig és egyértelműen jobban játszik saját közönsége előtt, és bár a Caruso-Williams páros játéka most is erősen kérdéses, de azért egy jó dobóformával, a DeRozan-LaVine duó jó teljesítményével lehet keresnivalójuk egy tartalékos Phoenixszel szemben.

 

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 02:00

A Lakersnek nagyon kellene ez a győzelem, eddig 0-2-re áll a csapat az idegenbeli túráján, legutóbb Miamiban egylabdás meccset bukott és már 50% alá csökkent a mérlege, ráadásul idegenben 0-4-et tud felmutatni, amin muszáj lenne javítani. A Rockets viszont kissé a semmiből elkapta a fonalat, egymás után kétszer megverte a Sacramentót, legutóbb kifejezetten meggyőző teljesítményt nyújtott, összességében zsinórban hármat nyert és a játéka is javult az első egy-két meccshez képest, úgyhogy most is lehet esélye. A texasiaknál Thompson nem játszhat és Eason pályára lépése is kérdéses, míg a Lakers oldalán legutóbb Anthony Davis szenvedett csípősérülést, de nem biztos, hogy nem piheni ki erre az estére: a hivatalos tájékoztatás szerint "game time decision" az állapota, ahogy Rui Hachimurának is, Vanderbilt és Vincent viszont elvileg ezt a meccset is kihagyja. A Los Angelesen most már van némi nyomás, míg a Rockets teher nélkül próbálkozhat otthon, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből.

 

Memphis Grizzlies - Miami Heat 02:00

A Heat elkezdte összekapni magát, az előző két meccsét "valahogy" megnyerte, Jimmy Butler is emlékeztetett már saját magára, a Herro-Adebayo páros pedig továbbra is remek formában van, és ha így folytatják, akkor Memphisben is esélyesek a floridaiak. A Grizzlies hat vereség után legutóbb győzni tudott Portlandben, ezzel meglett az idei első győzelme, de örömtüzeket azért még kár lenne gyújtani, a tartalékos felállás túl sok mindenre jelenleg nem elég - ezzel együtt ha JJJ megfogja Adebayót, Bane-ék pedig kifognak egy jó napot támadásban, akkor a még mindig erősen kérdőjeles Miami ellen nem lehet őket leírni. Morant, Adams és Clarke mellett Rose sem játszhat a hazaiaknál, playmakingben azért nincs túl sok opcójuk és ha a Heat hozza a megszokott védekezését, akkor azért egyértelműen neki áll a zászló, de támadásban Butlerék sem túl hatékonyak eddig..

 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 02:00

Kötelező meccs a Bucks számára, Giannis jó formában van, Middletont kímélik, Lillard ingadozó, de összességében 4-2-re állnak, az előző két mérkőzésüket megnyerték, és most otthon nem igazán hibázhatnak a 2-6-tal és zsinórban öt vereséggel érkező Detroit ellen. A vendégeknél ugyan Cade Cunningham jól kezdte a szezont, de az elmúlt meccseken eléggé elfogyott a tartásuk, a zsinórban öt vereségükből négyszer is legalább 120 pontot kaptak, ez Milwaukee-ban nem túl jó előjel, ráadásul tele vannak sérülttel, hiányzóval - Jalen Duran az egyetlen, akinek a játékára van esély. A Bucks kerete egyben van, annyi, hogy Middleton jó eséllyel pihenőt kap most és majd csak a back-to-back második felén vetik be, de ezt el kell bírnia Adrian Griffin alakulatának.

 

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 02:00

A Wolves a Denver után a Boston veretlenségét is elvette, úgyhogy abszolút magabiztosan léphet pályára, Rudy Gobert klasszisteljesítményt nyújt hátul, Anthony Edwards húzza a szekeret elöl és zsinórban három győzelem után, 4-0-s hazai mérleggel fogadhatják a New Orleanst. A Pels 4-1-gyel kezdett, de az előző két meccsét gyenge védekezéssel elvesztette, ráadásul CJ McCollum is kidőlt a sorból légmell miatt, rá és még pár rotációs játékosra most sem számíthatnak - miközben Herbert Jones sem 100%-os, az ő játéka is kérdéses. Ezek alapján a Minny tűnik esélyesebbnek, ha Gobert-ék lelassítják a Williamson-Ingram párost, akkor összességében elvégzik a győzelemhez szükséges munkát, onnantól "csak" támadásban nem szabad betlizni és meg is lehet a siker.

 

Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 02:00

Egyik fél sincs túl jó formában, ötből hármat bukott mindkét együttes, az OKC így 4-3-ra, a Cavs pedig 3-4-re áll jelenleg és az idény elején már egymással is találkoztak, akkor a Thunder nyert Clevelandben 108-105-re. Nehéz megjósolni az erőviszonyokat, az OKC oldalán Dort és Dieng játéka kérdéses, de SGA ott lehet a parketten és vele azért nagyjából bárki ellen lehet esélye a gárdának, míg a Cavs oldalán Okoro és Rubio nem bevethető jelenleg. Donovan Mitchell és a magaspáros persze bármire elég lehet, ha Max Strus jobb lábbal kel fel, akkor komoly segítséget jelenthet, igazából bármelyik irányba elbillenhet ez a derbi attól függően, hogy ki fog ki jobb napot - a hazai pálya nyilván a Thundert segíti, de a Cleveland egyébként 2-1-re áll eddig idegenben.

 

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 02:30

A Mavs kiemelkedő rajtot produkált és jelen pillanatban 6-1-gyel nyugati második, Luka Doncic parádéja mellett Kyrie Irving is felvette a szükséges szerepet, Grant Williams és Dereck Lively pedig telitalálat eddig, és mostanában úgy is nyeregettek már, hogy Doncic nem hozotz MVP-performanszt. A Raptors csak 3-4-re áll, de két veresége is a Sixers ellen született, egyébként az utóbbi egy hétben megverte a Milwaukee-t és a Spurst is, Scottie Barnes szenzációs formában van és amikor Dennis Schröder is villog, akkor azért képes remek teljesítményekre a kanadai alakulat. Papíron lehet is esélye, ha Siakam és Anunoby kisegíti Barnest, illetve nem lesz gondjuk a tripláikkal, akkor megnehezíthetik a Dallast dolgát - de ezzel együtt természetesen Doncicék a favoritok, nincs komoly sérültjük (Kleber játékára is van esély), és az eddigiek után kisebb meglepetés lenne, ha otthon (ahol 3-0-ra állnak) kikapnának az 50% alatti Raptorstól.

 

Denver Nuggets - Golden State Warriors 04:00

A Philly-Boston mellett ez lesz a játéknap másik kiemelt mérkőzése két nyugati sztárcsapat és egyben az előző két bajnokcsapat között. A Denver összességében jobban kezdett, 7-1-gyel vezeti Nyugatot és az egész ligát, viszont Jamal Murray kidőlt, és bár az előző mérkőzéseken nélküle is hozták a győzelmeket, azért egy ilyen kiemelt rangadón érződhet majd a kezdő irányító hiánya. A Golden State 6-2-vel harmadik, ráadásul 5-1-re áll idegenben, úgyhogy bár a denveri hazai pálya mindig nagyon erős, Steve Kerr csapata egyelőre szokatlanul jól teljesít vendégként, úgyhogy nem lehet leírni. Steph Curry kiváló formában van, de összességében egyénileg azért itt-ott lehet hiányérzetünk Wigginsékkel kapcsolatban, a címvédő otthonában pedig nem nagyon lehet gyenge teljesítményt nyújtva nyerni, úgyhogy most a legjobbjukat kell nyújtaniuk. Nagy kérdés, hogy a centerposzton homályos gárda mennyire tudja megfogni Jokicsot, Looney és Green tud-e tenni ellene bármit, hogy Curry és Thompson keze mennyire sül majd a túloldalon, és hogy a Nuggetsnél ki tud előlépni Murray helyére, ha szükség lesz rá - az újonc Strawther nagyot ment legutóbb, kíváncsian várjuk, hogy ilyen helyzetben is lehet-e rá számítani.

 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 04:00

A Kingsnek nagyon kellene valami pozitívum, mert sorozatban hármat bukott, kettőt a Houston ellen, De'Aaron Fox és Trey Lyles sem játszhat még, úgyhogy nagyon fontos lenne valami sikerélmény, mert eddig bőven csalódást keltő a teljesítményük. A Portland sorozatban hármat nyert, majd legutóbb kikapott az addig nyeretlen Memphistől, Robert Williams III sérüléssel kidőlt, de Henderson és Simons sem lehet majd ott a parketten, úgyhogy ők is messze vannak a 100%-os állapottól. Ők 3-4-re állnak ezzel, a Sacto 2-4-re, de a hazaiaknak jóval nagyobb céljaik lennének idén, úgyhogy nekik lenne fontosabb a győzelem, főleg otthon.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus