Sixers-Celtics rangadó, összeáll a Nets nagy hármasa

A Miamit fogadja a Raptors, pályán a GSW és a Clippers is - mutatjuk, hogy mi várható a hajnali NBA-mérkőzéseken.

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 01:00

Ez lesz AZ a mérkőzés, ahol a tervek szerint egyszerre szerepel majd Kevin Durant, James Harden és Kyrie Irving is a Netsnél, úgyhogy érdemes lesz figyelni az összecsapást, a Brooklyn pedig így természetesen idegenben is favoritnak számít. Harden érkezése óta két meccset nyertek, legutóbb a Milwaukee-t is lenyomták, míg a Cavs ugyan legutóbb a Knicks ellen győzni tudott, de továbbra is erősen tartalékos - Sexton és Garland játéka hivatalosan kérdéses, a nemrég megszerzett Prince és Allen pedig elvileg már edzett, úgy fest, hogy bevethetők lesznek. Ezzel együtt ez a derbi a Nets nagy hármasa miatt lesz érdekes...

Indiana Pacers - Dallas Mavericks 01:00

A Pacersnél Myles Turner is megsérült TJ Warren után, egyikükre sem számíthatnak és mivel Caris LeVert sem bevethető, így most már azért viszonylag tartalékosabbak lesznek a hazaiak - Brogdon és Sabonis kettősén nagyon sok múlhat, nekik kell megküzdeniük a Doncic-Porzingis párossal. A vendégek nincsenek túl jó passzban, náluk is elég sok a hiányzó, ez pedig most sem fog változni, úgyhogy meglátjuk, hogy mire lesznek képesek - sorozatban három vereség után kellene nekik a siker, de ahhoz a Pacersnek még tartalékosan is lesz egy-két szava a Clippers elleni vereséget követően.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:00

Ez papíron kiemelt rangadó, a Phillynél pedig végre összeállhat a keret, két meccs után Joel Embiid visszatérhet, sőt, elvileg Seth Curry is kijött a karanténból és újra a csapat rendelkezésére áll - Mike Scott nem játszhat, de az utóbbi találkozók után ezt túl fogják élni. A Bostonnál Jayson Tatum van még karanténban, ő most biztosan nem játszhat, rajta kívül viszont elvileg csak Carsen Edwards nem bevethető, a többiek igen, Kemba Walker is edzett, úgyhogy Tatumot leszámítva ők is egyben lesznek - persze a legjobb játékos hiánya azért elég jelentős probléma... Ezzel együtt jó lesz őket látni egymás ellen, a Boston ugyan legutóbb nagyon gyengén játszott és a Sixers is kikapott, de alapvetően mindketten jól állnak, úgyhogy izgalmas rangadó lehet ebből. 

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 01:30

A Hawks legutóbb legyűrte a Minnesotát, de most már hetek óta csak szenved, egy-egy győzelem összejött ugyan, de továbbra is tartalékos és nem működik a játéka, John Collins és Trae Young sem az igazi, meglátjuk, hogy mikor tudnak feljebb kapcsolni. A Pistons nem tartalékos, szimplán csak harmatos, Miamiban mondjuk aratott egy szép győzelmet, de utána megint kikapott, úgyhogy nehéz megjósolni, hogy melyik csapattól mit várhatunk - túl magas színvonalra előzetesen azért ne számítsunk.

Toronto Raptors - Miami Heat 01:30

Ez rangadó lenne, de a két csapat rajtját tekintve ez most nem feltétlenül igaz, bár hozzá kell tenni, hogy a Raptors már elindult felfelé - sorozatban három győzelemmel összeszedte magát, míg a Heat a koronavírus után még nem tart itt, igaz, legutóbb a Detroit ellen már tudott nyerni egy meccset. A vendégeknél Tyler Herro visszatérésére van valamennyi esély, de Butler, Bradley és Leonard el sem utazott, úgyhogy velük nem számolhat Erik Spoelstra, így továbbra sem az igazi a keret, nagy kérdés, hogy sikerül-e idegenbeli győzelmet aratniuk. A Torontónál nincsenek ilyen jellegű gondok, ezzel és a "hazai" pályával mindenképpen előrébb vannak Lowryék, a formájuk is jobb, úgyhogy jelenleg inkább ők az esélyesebbek. 

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 02:00

Két gyenge csapat találkozójáról van itt szó, a Minnesota legutóbb a Hawkstól is vereséget szenvedett, Karl-Anthony Townsra, Rubióra és Hernangomezre most sem számíthat, míg a Magic sorozatban hat vereségnél tart, legutóbb egészen pocsék támadójátékkal maradt alul New Yorkban. Ezek után itt sem számíthatunk óriási nagy meccsre, inkább a küzdelem dominálhat és az nyerhet, akinél lesz esetleg egy egyéni extra, főleg támadásban - a hazai pálya a Wolvest segíti, de ezen felül egyik együttes mellett sem nagyon tudunk érvelni. 

Houston Rockets - Phoenix Suns 03:30

A Rockets 1-2-re áll James Harden távozása óta, legutóbb Victor Oladipo nagyszerű játékkal debütált, de a győzelem nem jött össze a Bulls ellen, meglátjuk, hogy mennyire tudnak stabilak lenni a Sunsszal szemben. A Phoenix magához képest gyenge formában van, 1-3-ra áll az idegenbeli túráján, amiben persze volt egy egyhetes szünet a koronavírus miatt, de legutóbb Memphisben sem sikerült javítani - pedig a rajt után ennél többet várnánk tőlük, magasabbra tették maguknak a lécet. A hazaiaknál John Wall még mindig nem játszhat, a vendégeknél pedig Saric az, akire továbbra sem számíthatnak. 

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 04:00

A GSW a Lakers elleni bravúr után térhet haza, hogy megmérkőzzön a Spursszel és az eddigi teljesítménye alapján most is bőven lehet esélye a győzelemre. A hazaiaknál Draymond Green most már abszolút belendült, Kelly Oubre Jr.-nak is vannak jobb meccsei és ha Steph Curry elkapja a fonalat, akkor bárkire veszélyesek lehetnek - ez a San Antonio pedig egyelőre messze van a verhetetlentől, igaz, a 6-2-es idegenbeli mérleg mindenképpen tiszteletet parancsol. A texasiak legutóbb Portlandben nyertek 21 ponttal, hasonló játékkal most is hozhatják a győzelmet, itt most az a fő kérdés, hogy az elég kétarcú csapatok közül melyik fog ki jobb napot - sérültfronton annyi van, hogy a Warriors oldalán Andrew Wiggins játéka kérdéses. 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 04:00

Itt előzetesen egyértelműek az erőviszonyok, a Clippers nagy formában van és sorozatban négyet nyert, míg a Sacramento lefelé zuhan és a liga legrosszabb védekezését tudja felmutatni - ráadásul öt napja találkoztak már a felek és akkor 138-100-ra semmisítette meg ellenfelét Tyronn Lue csapata. A papírforma most is azt mondja, hogy magabiztos Los Angeles-győzelem születik, ennek elkerüléséhez vagy a semmiből kéne jó védekezést előkapnia a Kingsnek, vagy a Clipperstől kellene egy nagyon "lapos" nap elöl-hátul - Lou Williams játéka kérdéses, de a kisebb sérüléssel bajlódó Ibaka elvileg biztosan ott lesz a parketten, míg a Sacramentónál a megszokott keretekkel lehet számolni.

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 04:00

A Portland Nurkic után McCollumot is elvesztette, így nagyon rosszul nézett ki már legutóbb, míg a Memphis teljesen váratlanul a liga egyik legforróbb csapatává vált és sorozatban öt meccset nyert meg, elkapta a Brooklynt, a Sixerst és a Sunst is, úgyhogy most is abszolút jó esélyei lehetnek. Ha védekezésben megmarad az utóbbi meccseken látott szint, akkor csak Damian Lillard földöntúli meccsével okozhat nekik jelentősebb károkat a Blazers, de Nurkic nélkül védekezésben is voltak legutóbb gondjaik a portlandieknek, meglátjuk, hogy mennyire tudnak most alkalmazkodni a helyzethez - jelenleg kicsit sem lenne meglepő, ha győzni tudna a Grizzlies. Egy dolgot viszont említsünk meg: a vendégeknél sem lesz még a kezdő center, Jonas Valanciunas továbbra is az egészségügyi protokoll miatt hiányzik. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus