Sixers-Heat, Cavs-Rockets, vagy Jazz-Clippers: 11 meccs jön hajnalban

Bő programot kínál az NBA alapszakaszának következő játéknapja, mutatjuk a felhozatalt és a tudnivalókat. 

 

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 01:00

Az aktuális formákat tekintve ez bizony rangadónak tűnik most, nem sokan számítottunk erre két, vagy akár egy hónappal ezelőtt. A Cavs tízből nyolc meccset nyert és a mutatott játéka egészen szenzációs, konkrétan Kelet legjobb netratingjét hozza a gárda, elképesztő formában van, míg a Rockets szintén tízből nyolc mérkőzést nyert, legutóbb Atlantában dobta túl a Hawkst és teljesen váratlanul indult meg felfelé. A Cleveland azért összességében még mindig meggyőzőbb és a hazai pálya is segíti, de rendkívül izgalmasnak ígérkezik ez a matchup két bravúrcsapat között - kíváncsian várjuk, hogy Wood mire megy Allenék ellen a palánk alatt, vagy hogy most éppen ki kapja el a fonalat a vendégek periméterén. Egy dolog boríthatja a szoros meccset, az pedig a Rockets egészségi állapota, Gordont pihentetés miatt nem küldik most pályára és elvileg az említett Wood játéka sem 100%-os...

 

Orlando Magic - Atlanta Hawks 01:00

Ezt most nyernie kellene a Hawksnak, Nate McMillan alakulata nagyon rossz formában van, hétből öt vereséggel ismét 50% alá süllyedt, idegenben pedig csak 5-8-ra áll, pocsékul védekezik és legutóbb is emiatt kapott ki, de a liga egyik leggyengébb csapatát így is le kéne győznie. A Magic sorozatban ötször kapott ki és az egész szezon során összesen öt meccset nyert meg, de akadtak egészen szoros, kiélezett csatái is, amikor Anthony, Ross, vagy Bamba éppen olyan napot fogott ki. Kérdés, hogy az említettek most melyik arcukat mutatják, de ha az Atlanta egy kicsit odafigyel a védekezésére, akkor nem hibázhat, sokkal nagyobb tűzerővel bírnak Youngék, mint ellenfelük - még akkor is, ha Hill, Bogdanovics és Hunter sem bevethető. 

 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 01:00

Két közvetlen rivális találkozik ezen a mérkőzésen és mindkettőnek lenne min javítania. A Sixersnek voltak mostanában bizató és nagyon csúnya meccsei, megverte a Warriorst, majd legutóbb Embiid és Curry nélkül 35 pontos verést kapott Memphisben, míg a Heat megnyert két hasonló meccset otthon tartalékosan is, de az előző találkozót gyenge játékkal elbukta Clevelandben. A Phillynél Embiid és Curry játéka most is erősen kérdéses, nincs róluk új információ, ha egyikük sem lép pályára, akkor sincsenek még egálban a Butler-Adebayo-Herro sort nélkülöző Miamival ezen a téren, de úgy egy szoros, védekezésről szóló meccset láthatunk, ha viszont legalább Embiid pályára lép, akkor otthon azért sokkal jobb esélyei lehetnek a Phillynek. Nagyon sok múlhat a Heat kiegészítőin, illetve Kyle Lowryn, de csak akkor, ha a Sixers két húzóembere nem játszik - ha a hazaiak kiegészülnek, akkor elég reménytelen helyzetben van a nagyon tartalékos floridai alakulat.

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 01:30

A Dallasnál Luka Doncic még most sem játszhat, de az utóbbi két meccsüket nélküle nyerték meg, legutóbb pedig váratlanul jól is támadott a gárda, igaz, az ellenfél a Charlotte volt, de akkor is sokkal könnyedebb, gördülékenyebb játékot mutattak Porzingisék. A Lakers is jó passzban érkezik, az utóbbi hét meccséből ötöt nyert a gárda, ha nem is brillírozik, de mostanában azért van tartása és a kiegyenlítettebb meccseket meg tudta nyerni, úgyhogy bizakodhat. Horton-Tucker, Monk és Howard révén fontos játékosaik dőltek ki, de Anthony Davis elvileg játszhat, LeBron James kiváló formában van és bár Russell Westbrook tempója visszaesett, de a három sztárnak azért érnie kellene valamit. Nehéz mit jósolni, mindkét csapat iszonyatosan ingadozó, de talán nehezebb elhinni azt, hogy ez a támadásban egész évben szenvedő Mavs Doncic nélkül még egyszer megvadul, mint azt, hogy James Davisszel kiegészülve valahogy lemenedzseli az ügyet még szegényes supporting casttal is.

 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 02:00

Nagyon nehéz helyzetbe került a Bucks, hiszen a címvédő a szezon eleji komoly sérüléshullám óta parádés formába lendült és már-már a keleti első helyért támadott, de most megint megtorpanhat, hiszen Giannis Antetokounmpo az egészségügyi protokoll alá került, Khris Middleton pedig térdsérülést szenvedett - ráadásul DeMarcus Cousins sem fog most játszani az eddigi sérültek (Lopez és DiVincenzo a lényeges) mellett. Middleton játékára egyébként elvileg lehet valamennyi esély, pont a hiányzók miatt erőltethetik őt, kérdés, hogy mennyire érdemes egy olyan Pacers ellen, amely alapvetően jó formában van: sorozatban hármat nyert, majd legutóbb az utolsó pillanatban rontotta el a GSW elleni bravúrt. A vendégek jóval egészségesebbek, egyben vannak, szerkezetileg is jók lehetnek ebben a felállásban a Sabonis-Turner párossal, Malcolm Brogdon is bizonyíthat volt csapata ellen, úgyhogy a vendégek előtt adott az esély - kérdés, hogy a 3-10-es idegenbeli mérlegükön így tudnak-e javítani. 

 

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 02:00

Különösebb tétje ennek a meccsnek nem lesz, két olyan csapat találkozik, amelyek egyaránt draftcetlikben bízhatnak, ez az eddigi eredményeiken is látszik, pont ugyanannyi meccset nyertek és Nyugat utolsó két helyét tudják elfoglalni. Aktuális formát illetően sincs nagy látnivaló, mindkettejüknek "kicsúszott" egy-két győzelem mostanában (a Pelsnek eggyel több, de ki számolja), legutóbb viszont mindketten pocsék játékkal szenvedtek vereséget. Nagy színvonalra és presztízsre most sem kell számítani, a hazaiaknál Dort révén ráadásul lesz fontos hiányzó is. 

 

San Antonio Spurs - Charlotte Hornets 02:30

A Hornetsnél Rozier legutóbb már visszatért, most McDaniels is megteheti ezt, de Ball és Plumlee még mindig hiányozni fog, meglátjuk, hogy mennyire lesz stabil a gárda. A nagy kérdés a védekezésük lesz, legutóbb is amiatt kaptak ki nagyon simán Dallasban, mert hátul semmilyen ellenállást nem fejtettek ki, márpedig az utóbbi hetekben látott Spurs ezt a szintet már megüti, jó labdajáratással, rengeteg betörés-kiosztással operálnak White-ék és több jó formában lévő fiataljuk is van. Emiatt otthon mindenképpen esélyesebbek is ezen a meccsen, de a kérdés náluk is szintén a védekezés: ezt nagyon ingadozóan csinálják, amikor nem figyelnek eléggé sem tranzícióban, sem félpályán, akkor ki is kapnak... 

 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 03:00

A Denver mostanában kicsit összeszedte magát, az utóbbi négy meccsből hármat megnyert, Nikola Jokics pedig estéről estére bámulatos teljesítményeket hoz, úgyhogy most is őt lesz leginkább érdemes figyelni. A Minnesota legutóbb nyert Portlandben, amely után elhangzott az a részükről, hogy most már újra jók, ezzel azért még kicsit óvatosabban kellene bánni - ott sem védekeztek jól, csak a harmatgyenge Blazerst végül túldobták, márpedig normális védekezés nélül "megint rosszak lesznek". Jokics és Towns csatája izgalmasnak ígérkezik, a hazaiak kerete viszont most vállalható lesz, még RIvers játéka is kérdésesre javult, Barton és Gordon pedig biztosan ott lesz a parketten. 

 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 04:00

A Jazz jelenleg az egész mezőny egyik legjobb formában lévő csapata és sorozatban hét meccset nyert, amellyel próbál kapaszkodni az élen viaskodók után, játékban is nagyon jól néz ki most már egy ideje, úgyhogy otthon abszolút magabiztosan léphet pályára. Viszont a Clippers is jó időszakát éli, a vendégcsapat zsinórban négyet nyert, legutóbb a Suns ellen tudott magabiztos győzelmet aratni, úgyhogy nagyon összekapta magát és hosszú idő után nézett ki ismét jól mostanában. Viszont Paul George-ra továbbra sem számíthat, Serge Ibaka karanténban van, Nic Batum is sérült és bár mostanában Jackson, Morris, vagy "a pad vége" mindig hozta a szükséges extrát, ezt azért mindig nem lehet elvárni, főleg nem a Jazz otthonában. George és Batum játéka egyébként most hivatalosan kérdéses, ha esetleg ők visszatérnének, az változtathat valamit a dolgokon, de egyébként a Jazz formáját és játékát elnézve egy esetleges LAC-siker most még nagyobb bravúr lenne, mint a legutóbbi Phoenix elleni.

 

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 04:00

A Portland back-to-backet játszik, ráadásul egy hosszabbításos vereség után, ez a csapat jelenleg sem fizikálisan, sem mentálisan nincs megfelelő állapotban, rengeteg a gond, a belső és a külső "zaj" is, védekezni egész szezonban nem tudnak/akarnak, CJ McCollum nincs, úgyhogy túl sokat most sem várhatunk Nurkicéktól. A Memphis ellenben 8-1-ben van Ja Morant sérülése óta, a társaság bemutatót tart abból, hogy hogyan kell megerősíteni az akaratot és pozitívumba fordítani egy óriási negatívumot. Az utóbbi három győzelmük után most is egyértelmű esélyesek Portlandben, bár idegenbe látogatnak, de frissebbek és minden téren sokkal inkább egyben vannak, mint ellenfelük - új sérültjük nincs, ahogy egyébként elvileg a Blazersnél sem kap senki pihenőt a b2b miatt. 

 

Sacramento Kings - Washington Wizards 04:00

Két gyenge formában lévő csapat találkozik, a Kings sorozatban hármat bukott, az előző kettőt ráadásul nagyon simán, nagyon gyenge játékkal, míg a Washington most már hetek óta süllyed, most éppen hatból öt vereségnél tart. Így nehéz jósolni, mindkét gárda lefelé halad, a játéka gyenge, fejben sem túl acélosak a keretek, de bármelyikben benne lehet egy-egy nagy este, amikor minden összejön. Otthon azért lehet, hogy a Kingsben van több, ha Foxék megfeszülnek és beesnek a dobásaik, akkor inkább feléjük billenhet a mérleg nyelve, a Wizards annyira szétesett mostanában, hogy Bealéknél talán nehezebb elképzelni egy feltámadást. A helyzetet bonyolítja, hogy Alvin Gentry, a hazaiak vezetőedzője pozitív koronavírus-tesztet produkált, így nem lehet majd ott az oldalvonalnál. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus