Sixers-Heat, Nets-Jazz és Mavs-Wolves is lesz hajnalban

Összesen kilenc találkozót rendeznek.

Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 00:00

A Pelicans back-to-backet játszik az Atlantában aratott győzelem után úgy, hogy elvileg sem Ingram, sem Graham nem térhet még vissza a vendégeknél, kíváncsian várjuk, hogy most hogyan működik majd a magas szerkezet, különösen védekezésben. A Hornets pihentebb, otthon játszhat és jó formában van, a legutóbbi négy meccsét megnyerte, mindegyiken dobott legalább 116 pontot, legutóbb a Dallast is szétlőtte, úgyhogy remek állapotban léphet pályára. Ez mindenképpen Bridgesék mellett szól, Ingram nélkül azért nem biztos, hogy lesz elég tűzerő McCollumékban, főleg a b2b második felén - viszont mindkét csapatnak fontos lenne a siker, hiszen mindkettő a playin-helyekért vív. 

 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 00:00

A Cavs négyből hármat nyert, bár ebből kettőt hosszabbításban, egyet pedig csak négy ponttal, nincs kiemelkedő formában, de az eredmények azért jöttek mostanában, míg a Lakers a torontói bravúr után megint kikapott, ezúttal Washingtonban. Nem voltak egyébként rosszak Jamesék, de a small-ball és a védekezés továbbra sem áll össze, más megoldásuk pedig nincs, a kémia továbbra is iszonyatos, a hírek szerint kicsit sem tart össze a keret. A Cavs mindenképpen egységesebb és jobban védekezik, Allen nélkül is elég magas ahhoz, hogy komoly károkat okozzon a centerben nagyon vékony Los Angelesnek, meglátjuk, hogy ezt mondjuk James mennyire tudja ellensúlyozni. 

 

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 00:00

Érdektelen tankcsata, a Blazers ráadásul b2b érkezik, fáradt lesz, amúgy sem üti meg az NBA-szintet - a Detroit azért egy fokkal jobban néz ki, előrébb tart, a Cunningham-Bey-Grant sorban van akarat, van motiváció, ami otthon, pihentebben elég lehet a sikerhez. Tét egyáltalán nincs, az érdeke mindkét csapatnak a vereség lenne, de valakinek nyernie kell, erre pedig jelen helyzetben egyértelműen a Pistonsnak van több esélye. 

 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 00:30

Kiemelt keleti rangadó két olyan csapat között, amely a végső győzelemért szeretne harcolni, de a Sixers helyzetét eléggé megnehezíti az, hogy Joel Embiid nem lehet ott a parketten - a center eddig is hátfájdalmakkal bajlódott, most viszont biztosan pihenőt kap már. A Sixers egyébként sincs jó helyzetben, mert egy back-to-back második felén játszik úgy, hogy előző este utolsó pillanatos vereséget szenvedett otthon a Torontótól, így borzasztóan fáradt lehet, amúgy is eléggé akadozott mostanában a játéka, Embiid nélkül pedig a vezérét is elveszíti. Emiatt most még idegenben is a Miami a favorit, a vendégeknél a tervek szerint Butler és Martin is játszik, csak Oladipo fog hiányozni, két teljes napot pihenhettek, úgyhogy a pályaelőnyt leszámítva minden mellettük szól. A felek eddigi csatájában egyébként 2-1-re vezetnek is Herróék, akik ugyan szintén nincsenek igazán jó formában az utóbbi hetekben, régen játszottak már vendégként, de az említett körülmények miatt blama lenne, ha nem tudnának nyerni. 

 

Brooklyn Nets - Utah Jazz 00:30

A Jazz back-to-back lép pályára azok után, hogy előző este kiemelkedő védekezést bemutatva fontos győzelmet aratott a Knicks vendégeként, meglátjuk, hogy képes lesz-e hasonlóra most is Quin Snyder együttese. A Nets ellen mást kell védekezni, de a hazaiaknál Irving most sem játszhat, így tűzerőben magukhoz képest kicsit visszafogottabbak lesznek, bár Durant körül azért egy Curry-Mills-Dragic kisember-sor nem mutat rosszul, ha jó napot fognak ki. A Brooklyn pihentebb, utoljára péntek este játszott, úgyhogy volt ideje készülni, ötből négyet nyert és egyszer kikapott dudaszóra, úgyhogy jó formában is van, most is abszolút bizakodó lehet Steve Nash csapata. A Utah oldalán Bogdanovic és Conley kiülte az előző meccset, de utóbbi elvileg csak pihent, úgyhogy a tervek szerint már vissza is térhet. 

 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 01:00

Itt a Raptors a back-to-backes csapat, miután kiélezett meccset nyert Philadelphiában, így a kérdés a vendégek energiaszintje lesz, mert az biztosan sokat kivett a gárdából - viszont idén már többször is bizonyították Siakamék. hogy ilyen helyzetben is képesek megfeszíteni magukat és több remek teljesítménty hoztak hasonló körülmények között. A Bulls nincs jó formában, 0-3-mal zárta az idegenbeli túráját és nagyon régóta nem tud érdemi védekezést összerakni, ami legutóbb például a Suns ellen is tökéletesen megmutatkozott, viszont két napot pihenhetett, így jóval frissebb lesz most, mint a holtfáradt ellenfél. Az a kérdés, hogy ez és a hazai pálya elég lesz-e a gyengébb forma ellensúlyozására, mert a Raptors viszont jó passzban van és összességében jól szerepel a kiélezett végjátékokban is. DeRozan szerepe nyilván pikáns lesz, de érdekes lesz látni azt is, hogy Vucsevicsre mit lép a centerposzton vékonyabb Raps. 

 

Houston Rockets - Washington Wizards 01:00

A Rockets a Memphis elleni sima vereség másnapján lép pályára, míg a Wizards egy napot pihenhetett a Lakers legyőzése után és összességében esélyesebb is, mint ellenfele. A Houstonról nincs mit írni nyugati sereghajtóként, ha éppen olyan napja van, akkor tud egy látványos meccset játszani támadásban, de ez a maximum, a Washingtonban azért több a fantázia Porzingisszel, Kuzmával és Caldwell-Pope-pal, ráadásul a többiek botladozásai miatt még mindig teljesen reális esély van arra, hogy valahogy becsúszik a playinbe és megvicceli mondjuk az Atlantát. Emitt a vendégek számára tétje is van a derbinek és pihentebben még idegenben is feléjük billen a mérleg nyelve, bár Kuzma térde fáj, nem biztos, hogy vállalja a játékot. 

 

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 01:00

Kötelező meccs a Boston számára, a liga talán legjobb csapataként száguldó vendégek nincsenek egy súlycsoportban a tankoló Thunderrel. A hazaiak sorozatban kilenc vereséget szenvedtek, előző este 85 pontot dobtak Orlandóban, tele vannak hiányzóval, a világon semmilyen logikus indok nem szól amellett, hogy hogyan tudnának ők szoros meccset játszani ezzel a Bostonnal. A vendégeknél nincsenek hiányzók, mindenki bevethető, úgyhogy hacsak nem félálomban lépnek pályára, akkor jelen pillanatban nem lehet kérdéses a győzelmük. 

 

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 01:30

Itt két közvetlen rivális feszül egymásnak, a Dallas a nyugati ötödik, míg a Minnesota immár a hatodik, miután a Denver kikapott, de ha nem tud nyerni a Wolves, akkor vissza is adja a pozíciót, márpedig ezt nagyon nem szeretné. Townsék amúgy remek formában vannak, az utóbbi másfél hétben a Miamit és a Milwaukee-t is leverték, összességében tizenegyből tízet nyertek, valósággal szárnyalnak és ebből a tizenegy meccsből csak kétszer maradtak 120 pont alatt, ami félelmetes teljesítmény. A nagy kérdés az, hogy a ligaelit Mavs-védekezésnek lesz-e erre válasza, a texasiak két dudaszós győzelem után két vereséggel zárták a keleti túrájukat, most viszont hazatérhettek és talán lerázták magukról azt a fáradtságot, ami például a legutóbbi, charlotte-i meccsükön nagyon meglátszott. Ha sikerült felfrissülniük, hátul előkapják legjobb önmagukat, elöl pedig Doncicra építve jó dobóformát fognak ki, akkor természetesen minden további nélkül nyerhetnek, de ezt a Minnesotát most a riválisok is sokra tartják ligaszerte, úgyhogy ez a derbi abszolút rangadó lesz. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus