Sixers-Knicks és Clippers-Bucks rangadókat is rendeznek hajnalban

Tizenegy mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk a menetrendet. 

 

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 01:00

Érdektelen alsóházi mérkőzés, igazából egyik fél számára sincs semmilyen tét a draftcetli megszerzésén túl, illetve a Pistonsnál legalább vannak olyan fiatalok, akiket érdemes fejleszteni, a Spursnél tulajdonképpen csak Keldon Johnson számait érdemes kiemelni. A texasiak egyébként egy tízmeccses vereségsorozatból érkeznek, de a Detroit sincs jó formában, tízből csak kettőt nyert, úgyhogy túl magas színvonalra ne számítsunk - egy hónapja San Antonióban a Spurs nyert, most otthon talán visszavághat a Pistons.

 

Indiana Pacers - Phoenix Suns 01:00

A Suns back-to-back érkezik, előző este Atlantában kapott ki, és nem is játszott túl jól, ráadásul egyelőre a kerete sem túl bő - Kevin Durantre még nem számíthat, bár most állítólag a b2b második felén újra rendelkezésre állhat majd Devin Booker. A Pacers nemrég törte meg a hosszú vereségsorozatát, azóta viszont kikapott a Cavstől és a Heattől is, meglátjuk, hogy mennyire tudja kamatoztatni a hazai pályával megtuningolt pihentségét - papíron a Haliburton-Hield-Turner trióval az alap adott a győzelemhez, és mivel már a playin-vonal alatt vannak, nagyon kellene is nekik ez a siker, de mivel az utóbbi meccseken sem voltak túl meggyőzőek, a nekik kedvező körülmények ellenére nem feltétlenül számítanak egyértelmű esélyesnek.

 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:30

Ez kiemelt rangadó lesz két jó keleti csapat között, ráadásul a Sixersnek most óriási szüksége lenne erre a győzelemre: a korábbi remeklés után zsinórban kettőt bukott a társaság, legutóbb Bostonban kapott ki, és most nagyon fontos lenne a javítás. A Knicks az előző két mérkőzését megnyerte, és ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy ebből az egyik a Philly ellen érkezett: a felek négy napja találkoztak New Yorkban, és akkor Randle-ék remek védekezéssel 108-97-es győzelmet arattak. A Sixers otthon nagyon erős, de a Knicks a szezon során egyszer már ebben az arénában is nyert, úgyhogy nagyon kiegyenlítettnek tűnnek az erőviszonyok, és az utóbbi meccseken látott rotáció mindkét oldalon rendelkezésre is áll, ezzel elvileg nem lesz probléma. Otthon most azért jobb esélyeik lehetnek Embiidéknek, de ehhez támadásban vissza kell találniuk a két meccsel ezelőtti formájukhoz, mert a Knicks és a Celtics ellen is 100 dobott pont alatt maradtak, ez most is kevés lesz, ha nem változik.

 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 01:30

A ligaelső legutóbb a Sixers ellen megnyert rangadóval bizonyított ismét, viszont azon a találkozón megsérült Jaylen Brown, és rá most nem számíthatnak, ahogy Marcus Smartra sem, úgyhogy fontos hiányzóik lesznek ezúttal. Ettől függetlenül a Charlotte elleni hazai meccset így is hozni kell, elég mély a keret és mivel a többi kulcsember játszhat, így szerkezetileg is adott minden adott, hogy ezt a Hornetset legyőzzék. A zsinórban ötöt bukó vendégeknek vannak extra napjaik, de védekezni még ilyenkor is maximum középszerűen tudnak, ebből kiindulva komoly meglepetés lenne, ha éppen a Bostont lepnék meg - ez csak akkor lehet reális, ha Tatumék fáradtak, tompák lesznek ezen a mérkőzésen.

 

Toronto Raptors - Utah Jazz 01:30

Ellentétes formában érkeznek a csapatok, a Raptors zsinórban hármat nyert, és elindult felfelé az utóbbi időszakban, míg a Jazz egyrészt meg is bontotta a keretét a deadline-nál, másrészt el is vesztette az előző három találkozóját. A hazai pálya is jelentős ebben az összevetésben, mert mindkét együttes igazából csak otthon számít veszélyesnek, így bár bő egy hete pontzáporos mérkőzésen a Jazz nyert ebben a párosításban, de a pályaválasztói jog megcserélése most inkább a Torontót hozza helyzetbe. A vendéglátónál elvileg már ott lehet a parketten Jakob Pöltl, a Jazznél viszont Russell Westbrook biztosan nem, és Jordan Clarkson játéka sem biztos. 

 

Miami Heat - Houston Rockets 02:00

Kötelező győzelem a Miami számára, a floridaiak négyből három vereség után legutóbb legyőzték a Pacerst, Bam Adebayo remek formát mutatott, de összességében nincs túl jó passzban a társaság, a siker viszont nagyon kéne, mert szoros a küzdelem a Knicksszel, és most talán a Nets is fogható kehet majd. A Rockets nemrég nyert pár meccset, de most megint zsinórban négyet bukott már, a cserehatáridő vége előtti üzletekben is benne volt, kicsit felforgatott lesz a kerete - ilyen helyzetben nem hibázhat a Heat, és bár Kyle Lowry nem játszik, de az ő hiánya nem biztos, hogy hátrány Butlerék számára...

 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 02:00

Ez jó meccs lehet, a Minnesota mérkőzések óta viszonylag jó passzban van, letisztultak a szerepek, egészen jól kiegészítik egymást a játékosok, a kérdés az, hogy a Russell-csere mit eredménye - az biztos, hogy Edwards kezén még több múlik majd, mint eddig. A Memphis papíron jobb, teljesebb csapat, és otthon 22-5-re áll, így alapvetően egyértelmű lehetne a helyzet, de Moranték mostanában többet foglalkoznak a pályán kívüli dolgokkal, mint a jó játékkal - bár több vereség után legutóbb legyűrték a Chicagót, de a játékuk ott is hagyott kívánnivalót maga után. Most Adamsen kívül nem lesz fontos hiányzójuk, a kulcsembereik bevethetőek, így hazai pályán elvileg minden adott a győzelmükhöz, meglátjuk, hogy a Wolves mennyire tudja ezt elrontani - idén már kétszer is legyőzte a Memphist a társaság, úgyhogy van mire építeni. 

 

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 04:00

Ez is jó meccs lehet, hiszen a Cavs kifejezetten jó formában van (zsinórban négyet nyert és nagyon könnyedén játszik), míg a Pelicans most éledezik, az előző három találkozóját megnyerte, ráadásul Brandon Ingram is végre újra önmagának tűnt az utóbbi meccseken. Így mindkét csapat lendületben van és magabiztosan léphet pályára, bár a New Orleansnál Zion Williamson még mindig nem játszhat, de így is összeszedte magát mostanában a társaság, úgyhogy nincs mitől tartania. Érdekes lesz látni, hogy Ingrammel mihez kezdenek Mobley-ék, hogy hogyan alakul a Valanciunas-Allen csata, illetve hogy a Garland-Mitchell párosra lesz-e megoldása McCollumnak - izgalmas csaták lehetnek egyénileg és csapatszinten. 

 

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 04:00

Közvetlen riválisokról beszélünk, jelenleg ugyanannyi vereséget számlálnak, és a Blazers csak egy győzelemmel áll jobban, így kiemelten fontos, hogy mire mennek most egymással - egyébként playin-helyért csatáznak, az eddigi két meccsüket pedig az OKC nyerte, ha most is megteszi, akkor az egymás ellenit biztosan elviszi. Igazi pontháborúra számíthatunk, ugyanis mindkét csapat legalább 120 pontot kapott az előző három találkozója mindegyikén, úgyhogy most is a dobópárbaj a realitás - hogy abban Lillard vagy Gilgeous-Alexander lesz-e jobb, az teljesen a napi formától függ, előre lehetetlen megjósolni. A Blazers kerete kicsit tartalékosabb (Nurkic pl. még mindig nincs), de a Thundernél sem bevethető mindenki, tényleg lehetetlen megmondani előre, hogy melyik gárda milyen napot fog ki. 

 

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 04:00

A Dallasnál legutóbb remek játékkal és győzelemmel mutatkozott be Kyrie Irving, de a lényeg akkor jön, ha Luka Doncic visszatér - a hírek szerint erre most van esély, ha így lesz, akkor végre megnézhetjük, hogy hogyan mutat együtt a két sztár. A Kings nincs túl jó formában, bár az előző két meccsét megnyerte, de összességében botladozik mostanában, és a játék legutóbb sem volt túl meggyőző, így Mike Brown vezetőedző sem elégedett. A felek között nincs nagy különbség a tabellán, fontos, hogy mire mennek egymással, de mindkét gárda messze van jelenleg a maximumától, bár a Sactónál elvileg minden rendben lehetne - nincs sérült, otthon játszhatnak Foxék, már csak a megfelelő védekezést kellene összerakni, hogy kiaknázzák a bennük rejlő potenciált. A Dallas idegenben amúgy sem túl jó, ha visszatér Doncic, akkor azért nyilván bármi elképzelhető náluk, de ha nem, akkor Irving ellenére nem ők lesznek az esélyesek. 

 

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 04:30

Kiemelt rangadó két jó csapat között: a Milwaukee zsinórban kilenc győzelemmel a liga legjobb formában lévő együttese, bár tegyük hozzá, hogy back-to-back érkezik, ugyan utaznia nem kell, de előző este még a Lakerst győzte le ugyanitt. A Clippers így pihentebb, a pályaelőny is segít, viszont a formája kérdéses: jól hozta le az idegenbeli túrát, de legutóbb sikerült kikapnia a tartalékos Dallastól otthon. Ahhoz képest persze most lehet sokkal energikusabb a gárda, hiszen ott meglehetősen fáradtnak tűnt a társaság, de most inkább a Bucksnál lehet ez faktor, meglátjuk, hogy az energiaszint hogyan alakul a felek között. Egyébként a csapatok a LAC túrája során, alig egy hete találkoztak, akkor kiélezett küzdelemben egyetlen ponttal nyert a Milwaukee, és most is hasonlóan szoros csatára van kilátás két jó csapat között - a b2b miatt erősen benne van, hogy a Bucks szériája itt véget ér, de amilyen formában van Giannis Antetokounmpo, nagyon tartaniuk azért semmitől sem kell, főleg hogy állítólag Kawhi Leonard pihenőt kap a Clippersnél.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus