Sixers-Lakers és Clippers-Nuggets rangadók a programban

Kötelező előtt áll a Pacers, visszavágna a Jazznek a Pelicans, egymás ellen a két legrosszabb keleti csapat.

Detroit Pistons - Washington Wizards 01:00

A két legrosszabb keleti csapat találkozik egymással, holtversenyben állnak a liga legvégén 2-14-es mérlegükkel. A Wizards 9, a Pistons 13 vereségnél jár zsinórban, vagyis az egyik rossz sorozat biztosan meg fog szakadni, és ugyan még csak a szezon elején járunk, a végelszámolásnál is lehet jelentősége az eredménynek, hogy melyik csapat várhatja jobb vagy rosszabb helyzetből a draft előtti lottery-t – persze könnyen lehet, hogy a Pistonsnak és a Wizardsnak is a maximális 14 százalék esélye lesz az 1/1-re. Ami a sérülteket illeti, a hazaiaknál Bojan Bogdanovic egyre közelebb van a visszatéréshez, szép lassan visszaszivárognak a Pistons maródi játékosai, és ez akár lendületet is adhat nekik. A Wizardsnál legutóbb Jordan Poole bokaproblémák miatt nem lépett pályára, és ezúttal is kérdéses a játéka, bár az eddigi szezonját elnézve nem biztos, hogy az ő jelenléte vagy hiánya komoly különbséget jelent csapata számára.

 

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 01:00

Azzal együtt is kötelező előtt áll a Pacers, hogy az elmúlt hat meccsükön csak 3-3-at hoztak, mert az a Trail Blazers látogat hozzájuk, amelyik back-to-back lép pályára, és úgy kapott ki az előző meccsén, hogy a harmadik negyed elején még 26 ponttal vezetett. A vendégek az elmúlt 10 meccsükből kilencet buktak el, és most az a Pacers lesz az ellenfelük, amelyik meccsenként 24,5 ponttal átlagol többet, mint ők. Különböző stílusok találkoznak egymással, Tyrese Haliburton vezetésével a Pacers messze a leggyorsabb kosárlabdát játssza a ligában, míg a Trail Blazers a lassabb csapatok közé tartozik, ebben is segítette őket az elmúlt meccseken Scoot Henderson visszatérése, de nem valószínű, hogy a vendégekben lesz annyi tűzerő, hogy felvegyék a versenyt. A vendégek egyedüli kapaszkodója az lehet, hogy ellenfelük holtversenyben a liga második legrosszabb védőcsapata, ugyanakkor ez sem biztos, hogy sokat számít, mert a Pacers eddig csak egyszer maradt 120 dobott pont alatt a szezonban, és mostanában inkább azt kell náluk kiemelni, ha nem érik el a 130 dobott pontot.

 

Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 01:00

A játéknap első rangadója előtt inkább a vendégeknél van több kérdés, LeBron James (vádli) és Anthony Davis (csípő) neve is szerepel a Lakers sérültlistáján, mindkettejük játszatásáról a kezdés előtt fognak dönteni – ugyanez igaz Cam Reddish (ágyék) esetében is. Az azért valamennyire meglepő lenne, ha nem lennének ott a pályán, mindkét sztár csak egyszer hiányzott a szezon során, és szükség is van rájuk, mert változatlanul sok a sérült Los Angelesben. A 76ers ezzel szemben jobb helyzetben van, Joel Embiid neve már egyáltalán nem szerepel a sérültjelentésükben, így potenciálisan minden adott lehet ahhoz, hogy egy izgalmas centerharc alakuljon ki közte és Davis között, bár utóbbinál azért be-becsúszott néhány gyengébb meccs is mostanában. Tyrese Maxey dobóformája is döntő lehet, aki a kiváló idénykezdet után az elmúlt hét meccsén csak 40 százalékkal dob mezőnyből, viszont ha elkapja a fonalat, akkor jelentheti ő is a különbséget. Szintén a 76ers mellett szól, hogy a Lakers egyelőre inkább otthon hozza a jó eredményeket, a saját pályájától távol csak 3-5-re állnak az aranysárga-lilák.

 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:00

Rövid időn belül másodszor találkozik a két csapat, az első felvonást a Jazz nyerte 105-100-ra, ugyanakkor ez egy nagyon másmilyen összecsapás lehet, mert visszatérhet az akkor back-to-back miatt pihenő Zion Williamson. A hazaiaknál is lehetnek fontos visszatérők, Lauri Markkanen (combhajlító) és Jordan Clarkson (betegség) bevetéséről is a meccs előtt dönthetnek. A két csapat első összecsapása előtt a Pelicans volt jobb formában, akik a legutóbbi öt olyan meccsüket megnyerték, amin Williamson pályára lépett, míg a Jazz egy négymeccses vereségsorozatot tudott megszakítani ellenük a hétvégén. A hazaiaknál Will Hardy részben kényszerből ugyan, de jelentősen megbolygatta a rotációját legutóbb, Kris Dunn, Simone Fontecchio és Ömer Yurtseven is úgy került a kezdőbe, hogy előtte sokszor pályát sem láttak, viszont most már nem játszik a meglepetés-faktor, és ha Markkanenék visszatérnek, akkor valószínűleg ismét bele kell nyúlni a csapat összeállításába, ami akár zavart is okozhat a Jazz játékában.

 

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:30

A Mavericks legutóbb megszakította a Clippers három győzelemből álló sorozatát, és azon a meccsen egyedül Paul George játszott elfogadhatóan a sztárjaik közül, viszont mostani ellenfelük nincs éppen jó helyzetben. A címvédő back-to-back lép pályára, és ugyan nyerni tudtak a Spurs ellen, de Nikola Jokicsnak a negyedik negyedben is pályán kellett lennie, úgyhogy sok múlhat azon, hogy mennyire lesz fáradt a kétszeres MVP. A Nuggetsnek idén az sem fekszik, ha a saját pályájától távol kell játszania, mert azt követően, hogy két idegenbeli győzelemmel kezdték a szezont, az elmúlt hét idegenbeli meccsükből hatot elbuktak, bár ebben nagy szerepet játszott Jamal Murray hiánya is. A hátvéd egyébként egyre közelebb van a visszatéréshez, és ha esetleg már most tudná vállalni a játékot, az csavarhatna egyet ezen a találkozón is, de az is fontos lesz, hogy az előző meccset saroksérülés miatt kihagyó Aaron Gordon képes lesz-e vállalni a játékot, mert neki nagy szerepe lenne védekezésben is George vagy Leonard ellen. Mindkét csapatnak lenne mit bizonyítania, úgyhogy könnyen kisülhet ebből egy feszült és izgalmas rangadó.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus