Sixers-Nuggets és Jazz-Bucks rangadó hajnalban

Kilenc találkozót rendeznek, visszatérhet Draymond Green és Brook Lopez is, mutatjuk a programot. 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 00:00

A Clippers back-to-back érkezik a Detroiban aratott kemény győzelem után, amelyért nagyon meg kellett harcolnia a társaságnak, mert hamar hátrányba került - emiatt ez sokat ki is vett Morrisékból, meglátjuk, hogy mennyi energiájuk maradt. A Cavs pihentebb, otthon játszik, viszont nincs jó formában, az előző két meccsét elvesztette, bár jó csapatokkal találkozott idegenben, most pedig az említettek miatt lesz némi helyzeti előnye. A hazaiak Allenre és Rondóra még mindig nem számíthatnak, Markkanen és LeVert játéka pedig kérdéses, a Los Angelesnél viszont elvileg mindenki bevethető, aki fontos. 

 

Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 00:30

Itt a Hawks a back-to-backes csapat, miután előző este nagy nehezen, Trae Young 47 pontjával legyűrte az Indianát - sokáig jól játszott a gárda, a végére viszont leengedett, ami majdnem megbosszulta magát. A Portland értékelhetetlen teljesítményeket hozott meccsről meccsre az All-Star óta egészen a legutóbbi találkozójáig, amikor valahonnan előhúzott egy 44 pontos meccset Josh Hart és az egész Blazersben újra fellobbant a tűz - érdekes kérdés, hogy ez megmarad-e vagy egy ilyen este elég volt nekik. A Hawks fáradtabb, de nyilván teljesen más szintet képvisel és a legutóbbi események ellenére a Portland ellen természetesen kötelező nyernie, főleg otthon - fontos is lenne neki, hiszen a minél jobb helyezésekért hajt a playinben, feljebb kell kapaszkodnia. 

 

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 00:30

Ez kiemelt rangadó lesz, de a Sixers nincs jó állapotban: back-to-backet játszik úgy, hogy előző este ráadásul hosszabbítást vívott Orlandóban, alaposan leharcolódott a keret - ennek okán a hírek szerint legalább James Harden pihenőt is kaphat. A Denver frissebb, viszont két hazai vereségből érkezik, egyik során sem működött igazán jól a játék, főleg a védekezés, ezen muszáj lesz javítaniuk, ha akarnak valamit. A mérkőzés lényege persze a két fő MVP-jelölt, Joel Embiid és Nikola Jokics csatája lesz, ők ketten kiemelkednek az idei mezőnyből még úgy is, hogy Giannis Antetokounmpo teljesítménye előtt is fejet kell hajtani folyamatosan - a centerklasszisok párharca igazi csemegének ígérkezik, nem mellesleg pedig minden bizonnyal döntő jelentőségű lesz a mérkőzés kimenetele szempontjából is. Mindezt csak az írhatja felül, ha a hosszabbításos back-to-back miatt Embiid esetleg mégsem játszik vagy fáradtan, tompán fog mozogni - de induljunk ki abból, hogy az idei szezon egyénileg két legjobb játékosa feszül egymásnak. 

 

Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 01:00

Itt az OKC a back-to-backes csapat, előző este a Grizzliestől kapott ki, egyébként is sorozatban hat vereségnél tart, a Charlotte viszont két teljes napot pihenhetett az összecsapás előtt és legutóbb éppen 142 pontot dobott a New Orleansnak. Így a szituáció és egyébként a nyers tudás is a Hornets mellett szól, a 17-18-as idegenbeli mutató sem túl szörnyű és nincsenek kulcsfontosságú sérültjeik sem Bridgeséknek - a Thundert leírni nem lehet, de jelen pillanatban blama lenne, ha a playin-helyekért küzdő vendégek nem tudnák kihasználni ezt az esélyt. 

 

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 01:30

A Spursnél legutóbb fontos hiányzók voltak, most viszont a tervek szerint Murray, Pöltl és Johnson is ott lesz a pályán, így bár a teljes keret ezúttal sem fog rendelkezésre állni, de a legfontosabb játékosok visszatérhetnek. A Minnesota ugyanakkor remek formában van, az orlandói kisiklás másnapján Miamiban aratott bravúrgyőzelmet a társaság, amivel jelezte, hogy idegenben is bármire képes és a "feel good" San Antonio ellen most is esélyesebbnek számít. Nyilván érdekes lesz a Pöltl-Towns csata és hogy Murray ellen mire megy Russell, de annyira stabil most már hetek óta a Wolves, annyira jól tud támadni és jobb napjain annyira képes összekapni még a védekezését is, hogy az egyébként nem túl acélos Spurstől komoly teljesítmény lenne egy győzelem. Idei első meccsüket egyébként otthon 25 ponttal nyerte a Minny. 

 

Golden State Warriors - Washington Wizards 03:00

A Warriors összeszedte magát és a korábbi hullámvölgy után sorozatban hármat nyert, a Clippers és a Denver után legutóbb a Milwaukee-t is simán lenyomta úgy, hogy Steph Curry csak osztogatott - úgy tűnik, hogy a helyükre kerültek a dolgok Steve Kerr alakulatánál, visszatért az energia. Mindehhez további "vitamin" lehet az, hogy a várakozások szerint Draymond Green ezen az estén visszatér a csapatba. Január 5-e óta nem játszott és pont úgy jött ki a lépés, hogy pár másodpercet leszámítva Klay Thompsonnal nem tudott már együtt pályán lenni - vagyis a Nagy Hármas bő három év után egyesül először érdemben a parketten. Minden bizonnyal nagy pillanat lesz és abszolút esélyesek is a hazaiak, míg a Wizards 0-3-ra áll az idegenbeli túráján, mindhárom veresége során kapott legalább 115 pontot, nem túl friss, nem túl jó - bár mindenki (Kristaps Porzingis is) bevethető lesz a gárdánál, de így sem lesz könnyű dolguk. 

 

Sacramento Kings - Chicago Bulls 03:00

A Kings sorozatban négy vereség után próbálna tenni valamit és belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, már ami a playinbe jutást illeti, de a Bulls ellen megint nem Foxék lesznek az esélyesek. A Chicago a vereségsorozat után összekapta magát, kettőt nyert, legutóbb Alex Caruso is visszatért már, ami rögtön meglátszott a hetek óta szellős védekezésen, ha ezt tudják folytatni most is, akkor egyértelműen nekik áll a zászló. Carusónak most is fontos szerepe lesz, de a Sacto alapvetően nem jó védőcsapat, támadásban van tűzereje a társaságnak, de ezen a téren a Bullst sem kell félteni - Zach LaVine játéka ugyan kérdéses, de akár nélküle is "meglehetnek" DeRozanék, a keleti élmezőnyben pedig most minden győzelem számít, főleg egy olyan hullámvölgy után, amiből ők már kijöttek. 

 

Utah Jazz - Milwaukee Bucks 03:00

A Sixers-Nuggets mellett ez is kiemelt rangadó lesz, hiszen szintén két olyan csapat feszül majd egymásnak, amelyek a lehető legtovább szeretnének jutni a tavasz/nyár folyamán. A Bucks remek szériát futott, győzelmi sorozatban volt, de legutóbb viszont simán elvesztett egy rangadót a GSW vendégeként, most pedig egy hasonló szintű jó csapat otthonában kell helytállnia, meglátjuk, hogy visszatalálnak-e a megfelelő recepthez Giannisék. A Utah azért most nem olyan meggyőző, az előző négy meccséből kettőt elvesztett és csak a Portlandet, illetve legutóbb a Sacramentót verte meg és a keretben is vannak kérdőjelek: Rudy Gobert legutóbb sem játszott és most sem biztos a játéka, de Bojan Bogdanovic sem 100%-os, nem is tudott részt venni a mai dobóedzésen. Mindkettejükre nagy szükség lenne, mert a kulcsemberek a Bucksnál ott lesznek és a legutóbbi vereség ellenére mondhatjuk, hogy jó formában is vannak - ráadásul a szezonnyitó óta először bevethető állapotban van Brook Lopez, a várakozások szerint megtörténik a center nagy visszatérése is ezen a mérkőzésen. 

 

Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 03:30

A Lakers back-to-backet vív a Suns elleni szörnyűséges vereség után, amely során a ligaelső egy negyed alatt feltörölte a padlót Frank Vogel csapatával, most pedig emiatt fáradtan, lemorzsolódva léphet pályára a társaság. A Raptors ismét jó úton halad, sorozatban hármat nyert, mindhármat idegenben, ráadásul a Spurs után a Suns és a Nuggets pályáján győzött, ami megsüvegelendő teljesítmény, most pedig pihentebben léphet pályára egy gyengébb csapat otthonában. Ezek alapján az esélyes mindenképpen a Toronto, bár Fred VanVleet térde még mindig nem egészséges és lehet, hogy ezúttal sem tud játszani, de nélküle is tudtak már jól játszani - ha Trent Jr. elkapja a fonalat, a Lakers pedig nem javul, akkor nekik áll a zászló. Ami a Los Angelest illeti: az utóbbi kilenc meccsből csak azt a kettőt nem vesztette el, amelyen LeBron James 50+ pontot dobott, most a b2b második felén irreális lenne megint ezt várni a vezértől...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus