Söpörhet a Boston, lezárhatja a Philly

A Dallas-Utah viszont döntetlenről folytatódik hajnalban - mutatjuk a mérkőzések beharangozóit. 

Brooklyn Nets . Boston Celtics 01:00

A Boston legutóbb gyakorlatilag eldöntötte a szériát azzal, hogy Brooklynban is nyert, így a kérdés már csak az, hogy a lenullázott Nets szerez-e becsületgyőzelmet. Kevin Durant pocsék szériát fut, a teljes Brooklyn maga alatt teljesít, a Celtics védekezése ellenben nagyon pörög és igazából minden adott ahhoz, hogy Tatumék a negyedik győzelmüket is behúzzák. Új sérült egyik oldalon sincs, a Netsnél nem játszhat Ben Simmons sem, úgyhogy a keretekben nem lesz változás és ha csak nem találnak bele valamibe nagyon Irvingék, akkor véget is érhet a párharc - védekezésben eddig nem tudtak javulni, támadásban pedig egyre harmatosabb teljesítményt nyújtottak. Persze kérdés a mentális állapot is ilyenkor, a Boston már nyeregben érezheti magát, a Brooklynnál pedig jól tudják, hogy a szezonjuk végéről van szó - kérdés, hogy ki talál még valami extra motivácót vagy tüzet. 

A párharc állása: 3-0 a Celtics javára.

 

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 02:00

Itt a negyedik mérkőzésen elkerülte a söprést a Raptors, ráadásul Joel Embiid sérülése komoly, jelentősen zavarja a centert, aki ugyan játszani fog, de biztos, hogy nem jelentéktelen a problémáaj. Persze a Toronto problémája még jelentősebb, Fred VanVleet ugyanis megsérült és nem is lehet majd ott a parketten, nélküle pedig pláne nehéz dolga lesz a gárdának - legutóbb támadásban sikerült kicsit feljebb kapcsolniuk a kanadaiaknak, de nem biztos, hogy ez tartós lesz majd. A két hazai meccsükön mindenesetre egált tudtak hozni, a két idegenbelin korábban ugyanakkor nem volt esélyük, most VanVleet nélkül vendégként megint ők az esélytelenebbek - viszont tegyük hozzá, hogy ha ezt a meccset megnyerik, azzal komoly fordulatot hozhatnak a párharcban. A Philly annyit erősödik, hogy az előző két meccs kihagyása után Matisse Thybulle ismét rendelkezésre áll. 

A párharc állása: 3-1 a 76ers javára.

 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 03:30

Ez fordulatos párharc eddig, a Dallas visszavette a pályaelőnyt, de legutóbb annak ellenére válaszolt a Jazz, hogy Luka Doncic a széria során először rendelkezésre állt. Most is nagyo negálról folytatódik a küzdelem, de eddig azért inkább azt láttuk, hogy a Mavs támadójátéka képes szétszedni a Utah  védekezését és bár legutóbb pont ez nem működött, esély még mindig arra van nagyobb, hogy Doncicék megmozgatják Gobert-éket. A szlovén most is játszani fog, egyik oldalon sincs érdemi sérült és most már óriási jelentősége van minden hibának, így felértékelődik az is, hogy ki hogyan bírja a nyomást - aki itt kikap, az egy lépésre kerül a szakadéktól, a győztes viszont a továbbjutás kapujába lép, így rendkívül izgalmas küzdelemre van kilátás. Védekezni elvileg mindkét gárda tud jól, legutóbb ezt meg is mutatták a felek, de kíváncsian várjuk, hogy egy esetleges szoros végjátékban ki tud higgadtabb maradni ilyen helyzetben. 

A párharc állása: 2-2. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus