Söpörhet a Denver, az életéért játszik a Lakers

Miután a két hazai mérkőzése után legutóbb Los Angelesben is győzni tudott a Denver Nuggets, így a Los Angeles Lakers pillanatok alatt a kiesés szélére sodródott, ezt szeretnék most elkerülni az aranysárga-lilák. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a felek negyedik mérkőzése előtt.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 02:30 (ÉLŐ – Sport 1)


0-3-as hátrányban nem igazán tudjuk, hogy miben bízhat a Lakers, az enyhe kifejezés, hogy győzelmi kényszerben van a csapat, már az előző, első hazai meccsükön is kötelező lett volna nyerni, azonban hiába értek el ismét részsikereket, a szépítés akkor sem jött össze és a kisesés szélére sodródott a csapat. A felek előző mérkőzésén a hazaiak három negyedig kifejezetten jól védekeztek Nikola Jokicson, aki az utolsó negyed előtti szünetben 4/12-es mezőnymutatóval és 9 ponttal állt, az utolsó negyedben viszont abszolút feledtetni tudta ezt: csak a záró felvonásban 15 pontot pakolt a közösbe a szerb center, főszereplője volt a Nuggets 13-0-ás futásának, amivel végül végképp eldőlt a mérkőzés sorsa. Amíg azonban a Lakers a meccs nagy részében permanens megoldást talált az MVP limitálására (ismét a Hachimura-Davis kettős védőmunkája dicsérendő), addig a periméter védekezés teljesen szétesett, különösen az első félidőben. Ezt mi sem mutatja jobban, mint Jamal Murray 30 pontos első félideje, a Nuggets sztárja 13/20 kísérlete talált a gyűrűbe csak a mérkőzés ezen részében, sokszor túlságosan besegített Davis Jokicsra és a Vanderbilt-Schröder duó védekezése sem tudott mit kezdeni Murray ihletett dobóformájával. A játékos végül a második félidőben csak 7 pontot szerzett (mindet az utolsó negyedben), de a kulcsfontosságú harmadik negyedben – amikor egyrészt a Lakers átvette a vezetést, másrészt Jokics és Murray is gyengébben teljesített – olyan játékosok is elő tudtak lépni a Nuggetsnél, mint például az ex-Laker Caldwell-Pope, aki csak ekkor 3 triplát és 12 pontot jegyzett, de értékes teljesítményt kaptak a vendégek a padról 15 ponttal záró Bruce Brown-tól is, a Denver tehát több lábon állt a mérkőzés során, ez volt a döntő faktor.


A Lakersnél sürgősen megoldást kell találni arra, hogy mi legyen D’Angelo Russellel: az irányító zsinórban három értékelhetetlen mérkőzést játszott a sorozatban és eddig 7 pontos átlagot tudott összeszenvedni úgy, hogy mezőnyhatékonysága a 30%-ot, triplamutatója pedig a 15%-ot sem éri el – tényleg kaviccsal az óceánba sem tud betalálni, ráadásul az eladott labdák száma is a tőle megszokottnál nagyobb. Darvin Ham dilemmája az lehet, hogy Russellt kiveszi-e a kezdőből, eddig minden meccsen ott volt a feldobásnál a Lakers régi-új játékosa, mellette azonban hol Schröder, hol Vanderbilt kezdett – most akár azon is el lehetne gondolkozni, hogy Schröder és Hachimura lesz ott a James-Davis-Reaves trió mellett a feldobásnál. Játékstílust kell váltania LeBron Jamesnek is, akinek egyértelműen a faultgondokba hozható Nuggets-játékosokat lenne érdemes támadnia a festékben és ahogyan a korábbi párharcokban, itt a betöréseket erőltetnie a triplák helyett – a pontrekorder a sorozatban eddig bemutatott 3/19-es mutatóját nem teszi ki az ablakba, ráadásul mindhármat a harmadik találkozón jegyezte, láthatóan nem megy neki kintről, a csapatnak hasznosabb lenne, ha nem próbálkozna meccsenként több, mint hat hármassal.


A Lakers tehát ma vagy búcsút int a szezonnak vagy pedig életben marad, nincsenek könnyű helyzetben Davisék. A csapat edzői stábja és játékosai többször is kihangsúlyozták, hogy nem adták fel, hisznek abban, hogy együtt bármire képesek, mindig csak a soron következő meccsre koncentrálnak, nem gondolkoznak előre. Azonban nem igazán tudjuk elképzelni az utóbbi három meccs alapján, hogy a Nuggets innen ne jusson nagydöntőbe, hatalmas pálfordulásnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy itt akár 6-7 meccsig is elhúzódjon a párharc, meglátjuk, hogy képes lesz-e a padról felállni a hazai csapat.

A párharc állása: 3-0 a Nuggetsnek.


A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus