Spurs-Raptors a Sport Tv-n, a Cavs ellen folytatná menetelését a GSW

Öt mérkőzést rendeznek az NBA vasárnapi játéknapján, mutatjuk, hogy mi várható az előttünk álló meccseken.

Detroit Pistons – Phoenix Suns 21:00

Néhány héttel ezelőtt talán nem gondoltuk volna, hogy a Phoenix a Detroittal azonos mérleggel fog állni hat meccset követően, most azonban ez a helyzet. A Suns utoljára a Utah ellen tudott nyerni, azóta azonban zsinórban három vereséget szedett össze, köztük két hazait a tankoló Spurstől, nagy gödörben vannak tehát Duranték. A vendégek back-to-back érkeznek most Detroitba, tegnap este a Sixers ellen is kikaptak, nagyon ideje volna már újra rátalálniuk a győztes útra. A Pistons sincs jobb formában, bár ez talán kevesebb embert lep meg: a hazaiak szintén egymás után háromszor kaptak ki, legutóbb New Orleansban kapituláltak Cunninghamék. Devin Booker bár a San Antonio ellen visszatérhetett, de tegnap ismét kiülte a Sixers elleni derbit, játéka hivatalosan ma is kérdéses, Bradley Beal pályára lépésére pedig még mindig várni kell. A Detroitnak is vannak hiányzói: Monte Morris, Isaiah Liver és Bojan Bogdanovic továbbra sem bevethető, de Alec Burks játéka is kétséges. Hiába járunk még csak a szezon elején, a Phoenix számára kezd aggasztóvá válni a gyenge forma, amit részben rá lehet fogni a két kulcsember sérülésére, de a Spurs ellen így is kellemetlen vereségeket szenvedett el a csapat. Ha a vendégek vesszőfutása ma is folytatódik, akkor érdemes elgondolkodnia Frank Vogelnek, hogy min kellene változtatni, a Suns ugyanis Booker és Beal nélkül is jóval komolyabb erőt képvisel mai ellenfelénél, még a fáradtság ellenére is kötelező győzelem előtt áll Vogel csapata.

 

San Antonio Spurs – Toronto Raptors 21:30 (ÉLŐ – Sport 2)

A Spurs meglepő módon úgy áll 3-2-vel, hogy már kétszer is megmérkőzött a bajnokesélyesnek kikiáltott Phoenix Sunsszal – Popovich csapata egy hárommeccses idegenbeli túráról tér most haza, amelynek első állomásán ugyan a Clippers otthonában papírforma vereséget szenvedett, de ezt követően két bravúrgyőzelmet szerzett Phoenixben. A Raptors viszont nincs ilyen jó formában, utóbbi öt meccséből csak egyet húzott be Rajakovics gárdája – azt mondjuk éppen a Milwaukee ellen tette, ezután viszont Philadelphiában viszonylag sima vereséget szenvedett, most a tankoló Spurs ellen javíthatja mérlegét. A hazaiaknál Devin Vassell van sérültlistán, ő az ágyékát húzta meg az előző találkozón, a hírek szerint nem komoly a sérülése, de egy-két meccsbe beletelhet, míg teljesen rendbejön. A Raptorsnál Koloko mellett Achiuwa játékára sem mutatkozik sok esély, magas poszton tehát akár gondokba is ütközhet Wembanyama ellen a kanadai csapat. A francia újonc egyébként kifejezetten jól kezdte az idényt, dobott már 38 pontot is Duranték ellen, úgyhogy rá mindenképpen megoldást kell találnia a Raptors egyébként egészen jól működő védekezésének – más kérdés, hogy a túloldalon a támadójáték impotenciájával ezt teljesen lenullázzák Siakamék. Nehéz megjósolni, hogy mi várható ezen a meccsen, kérdés, hogy mennyire marad a győzelmi hullámon a hazai csapat, Vassell nélkül azért már nem elvárható tőlük egy újabb siker, a Raptorsnak pedig ezeket az alkalmakat meg kell ragadnia a javításra.

 

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 00:00

A Warriors a liga egyik legjobb formában lévő csapata, a szezonnyitón elszenvedett vereség óta veretlenek a vendégek, zsinórban öt győzelemnél jár a csapat, ilyen jó sorozata rajta kívül pedig egyedül a Bostonnak van a mezőnyben jelenleg. Ezek a győzelmek ráadásul nem könnyű meccseken jöttek, kétszer a közvetlen rivális Sacramentót, egyszer az egészségesen azért mindenki számára fejtörést okozó Pelicanst fektette két vállra a GSW, legutóbb pedig az SGA nélkül is tekintélyes meccset játszó OKC-t győzték le Steph Curry utolsó pillanatos kosarával. A Cavaliers beragadt a szezon elején, jelenleg is csak 2-4-re áll a csapat, csak a Bulls és a Washington áll nála rosszabbul a konferenciában, ennél jóval többet vártak a csapattól. Persze Mitchelléknek van idejük javítani, sőt, most úgy tűnik, hogy végre teljesen felépült a csapat: legutóbb már Darius Garland és Jarrett Allen is visszatérhetett, győzelmet azonban így sem sikerült szerezniük az Indiana otthonában. Két egészséges csapat mérkőzése akár egy izgalmas, látványos meccset is hozhat, a formák alapján viszont azért a Warriors győzelmére mutatkozik nagyobb esély, főleg ha azt nézzük, hogy a Cavs még otthon nyeretlen, a GSW pedig idegenben veretlen az eddigi meccseken – Donovan Mitchell egyéni extrájára valószínűleg ismét szüksége lesz a Clevelandnek, hogy meccsben tudjon maradni a végéig.

 

Dallas Mavericks – Charlotte Hornets 01:30

A Dallas talán mindenkit meglepett, hogy zsinórban négy győzelemmel indította a szezont, legutóbb azonban az első igazán nagy erőfelmérőjén nem tudott felülkerekedni a címvédő Denveren, annak ellenére is viszonylag sima vereséget szenvedtek Doncicék, hogy már Kyrie Irving játékára is számíthattak. A Hornets pihenőnap nélkül lép most pályára, az előző hajnalban három vereség után Indianában ünnepelhettek győzelmet LaMelo Ballék – még azt is elbírták, hogy Tyrese Haliburton 43 ponttal és 12 gólpasszal tartotta meccsben az övéit. A fáradtság most kijöhet a gárdán, ráadásul Rozier, Bouknight és Cody Martin játéka is kérdéses, a hazai pályán eddig veretlen dallasiak ellen nagy meglepetés lenne a vendégek győzelme. A Dallasnál Irving minden bizonnyal ma is ott lesz majd a pályán, de Maxi Kleberre lábujjsérülse miatt nem számíthat Jason Kidd, mint ahogyan Markieff Morris szereplése is kérdéses. Ennek ellenére az eddig látottak alapján kötelező győzelem előtt áll a Mavs, blama lenne, ha egy keleti alsóházi csapat ellen nem tudná javítani denveri vereségét a csapat.

 

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 03:00

A felek alig két napja találkoztak egymással, akkor egy szoros meccsen hosszabbítás döntött a Blazers javára, így a Memphis továbbra is vár első győzelmének megszerzésére. A Portland minden végletet megjárt már itt a szezon legelején is, zsinórban három vereséggel rajtolt, de ezt egymás után három győzelem követte – így állnak most a hazaiak 3-3-as mérleggel. A Grizzliesnél totális a kilátástalanság, hat vereséggel a mezőny egyetlen még nyeretlen csapata, nem igazán látjuk az eddigiek alapján, hogy kulcsemberei nélkül bárki ellen reálisan labdába tudnának rúgni Smarték. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs esélyük, alsóházi csapatok ellen azért összejöhet a várva várt első sikerük. Hiányzó bőven van mindkét oldalon, a Memphisnél Morant, Clarke, Adams, Rose és Konchar sem lehet ott a pályán, sőt, még Santi Aldama szereplése is kérdéses, míg a hazaiak oldalán Simons és Henderson nem lesz bevethető. Kíváncsian várjuk, hogy mennyit kell még várni a Memphis első győzelmére, ha képesek lesznek a vendégek elbírni magasembereik hiányát, akkor lehet erre esélyük, de a kilátásaik nem éppen a legjobbak, meglátjuk, hogy sikerül-e megtörnie a jeget Taylor Jenkins csapatának.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus