Summer League: Bemutatkozott az 1/1-es

Paul Banchero jó meccsel debütált a Magicben, az 1/3-as Jabari Smith Jr. is pályára lépett a Rocketsben, Isaiah Joe győztes triplát dobott az OKC-nek - véget ért a mini nyári liga és megkezdődött Las Vegasban az "igazi."

Lezárult a Salt Lake Cityben rendezett mini nyári liga, az utolsó játéknapon a Philadelphia 76ers egyetlen ponttal, 80-79-re legyőzte az Oklahoma City Thundert, míg a Memphis Grizzlies 95-84-re múlta felül a Utah Jazzt.

A Thundernél Chet Holmgren ezúttal nem játszott és Josh Giddey sem villogott, Alekszej Pokusevski (14 pont, 5 lepattanó, 2 blokk 22 perc alatt) volt a csapat legjobbja, míg a Phillynél Isaiah Joe (19 pont, 4/6 tripla, 4 labdaszerzés) lógott ki felfelé, bár Paul Reed is jól mozgott. A kiélezett végjáték egyébként többször is az OKC-nek állt, de 77-79-nél, 25 másodperccel az órán Joe beverte az utolsó tripláját, ezzel lett 80-79, az utolsó Thunder-támadásnál pedig kimaradt Tre Mann dobása.

A meccs végjátéka Isaiah Joe hatalmas győztes hármasával:

A másik meccsen három negyeden keresztül a Jazz vezetett, volt közte 13 is, aztán a harmadik játékrész végén elkezdett közelíteni a Grizzlies, a negyedikben pedig megsemmisítette ellenfelét, így végül kétszámjegyű különbséggel aratott győzelmet. Kenneth Lofton Jr. pihenőt kapott és nem lépett pályára, a 19 pontos Ziaire Williams volt a Memphis legjobb dobója, de hatan is elérték a tízpontos határt, Xavier Tillman pedig emellé 14 lepattanót (7 támadó) és 4 gólpasszt is összerakott. A tornán így a Jazz mindhárom meccsét elbukta, a többi csapat pedig egyaránt 2-1-es mérleggel zárt.

A meccs összefoglalója:

Közben viszont elkezdődött az igazi, nagy nyári liga is, ahol a nyitómeccsen az Orlando Magic 91-77-re győzte le a Houston Rockets csapatát. A találkozón a legtöbben Paul Bancherót figyelték, hiszen az volt az idei 1/1-es első hivatalos NBA-szereplése és Banchero nem is okozott csalódást: szinte azonnal elsüllyesztett egy triplát, végül 25 perc alatt 17 ponttal, 4 lepattanóval, 6 gólpasszal és 2/3 hármassal zárt, vele a parketten +20-ban volt a Magic, igaz, végül hat faultot is beütött. Volt visszalépős távolija, leütéses középtávolija, betörése, jó kiosztásai, jó védekezései, mindent megmutatott, úgyhogy bár csak 5/12-es mezőnyözéssel zárt, de így is egyértelműen jelezte a benne rejlő potenciált.

Mellette a második körben kihúzott kanadai Caleb Houstan (20 pont, 6 lepattanó, 5/9 tripla) is remekelt, RJ Hampton dupla-duplázott, Devin Cannady 15 pontot dobott, míg a Rocketsnél nem tett csodát az idei 1/3-as Jabari Smith Jr.: 31 perc alatt 10 ponttal, 7 lepattanóval és 4 gólpasszal azért nem hozott rossz meccset sem, de a két magas pick csatáját elsőre Banchero nyerte. Az 1/17-es Tari Eason 14 ponttal és 13 lepattanóval igyekezett bizonyítani, az 1/29-es TyTy Washington Jr. 7 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt tett hozzá, a legjobb dobó pedig 22 egységgel Josh Christopher lett.

Paolo Banchero teljesítménye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus