Summer League: Chet Holmgren bekezdett

Az 1/2-es elöl-hátul szenzációs volt, Keegan Murray ismét villogott a Kingsben, Nikola Jovics is remekelt a Heatnél, Paul Reed volt a Sixers legjobbja.

Lezárult a kaliforniai mini nyári liga, végül a Sacramento Kings maradt veretlen, miután 87-75-re legyőzte a Lakerst, míg a másik meccsen a Miami 94-70-re lenyomta a Golden State-et. A Sactónál Keegan Murray ismét alkotott, a csapat 1/4-es újonca 24 ponttal, 9/16 jó dobással, 7 lepattanóval és 3 labdaszerzéssel vezette győzelemre társait, kiemelkedett a mezőnyből, bár Neemias Queta (11 pont, 10 lepattanó, ebből 4 támadó) és a 6 gólpasszos Frankie Ferrari is jól mozgott. A Lakersnél Scottie Pippen Jr. ezúttal nem villogott (5 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz), Shareef O'Neal csak három percet játszott, a 15 pontos Javante McCoy lett a legjobb dobó.

Keegan Murray estéje:

A másik meccsen végre belendült a Heat 1/27-es újonca, Nikola Jovics, aki két harmatos teljesítmény után ezúttal 25 ponttal, 9 lepattanóval, 9/16-os mezőnymutatóval és 5/7 triplával mutatta meg a benne rejlő potenciált, ő volt a találkozó legjobbja és Keegan Murray mellett az este másik sztárja. Kyle Allman Jr. 10 gólpasszt osztott ki, Haywood Highsmith szokás szerint hasznosnak bizonyult (12 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz), de Jamaree Bouyea (13 pont, 6 gólpassz, 6/8 mezőnyből) is remekül mozgott. A Warriorsnál Moses Moody 5/15-öt dobott mezőnyből és 1/7-et távolról, talán Gui Santos 3/4 triplája és 5 gólpassza emelhető ki a csapatból.

Nikola Jovics megmozdulásai:

Közben viszont elkezdődött a másik mini nyári liga is Salt Lake Cityben, ahol az Oklahoma City Thunder 1/2-ese, Chet Holmgren tündökölt leginkább: az OKC szupersztár-jelöltje ugyanis oktatott a Utah Jazz ellen, 23 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett, 7/9-es mezőnymutatója, közte 4/6 triplája a gyűrűben landolt, de leszedett még hét lepattanót, kiosztott négy gólpasszt és hat blokkot (!) is, utóbbiból volt, amit Tacko Fall tehetett zsebre. Holmgren elöl-hátul bizonyította, hogy mi rejlik benne, mellette a már rutinosnak számító Josh Giddey (14 pont, 5 lepattanó, 11 gólpassz) és Jalen Williams (17 pont, 5 lepattanó) is remekelt, az OKC pedig egy 29-9-cel kezdett és simán szétszedte a Jazzt, amelynél igazából senkit sem tudunk egyénileg kiemelni.

Chet Holmgren remeklése:

A torna másik találkozója színvonalasabb küzdelmet hozott és a Grizzlies végül 103-99-re nyomta le a Sixerst, elsősorban a Ziaire Williams - Xavier Tillman párosnak köszönhetően: ketten együtt 31 pontot és 12 gólpasszt tettek a közösbe. A Sixersnél Paul Reed jelezte, hogy nem itt van a helye (20 pont, 15 lepattanó, ebből 7 támadó, 4 labdaszerzés, 8/15 mezőnyből), Isaiah Joe 19 pontot szórt, de Charlie Brown Jr. és Jaden Springer is eljutott 15-15-ig. A végén közel is tudott lenni a Philly, szorosan alakult a végjáték, de a clutch helyzeteket megoldották Tillmanék, így a Memphis örülhetett.

Paul Reed villanásai:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus