Summer League: Clevelandi játékosé a nap legjobb teljesítménye

Malik Newman 33 ponttal vezette hosszabbításos győzelemre a Cavst - nézzük, hogy hol tart most az idei nyári liga.

Az "alapszakasz" után már a tournamentnél tart az idei Summer League, a legutóbbi játéknapon az "alsóházi" (9-32. kiemeltek közötti) mérkőzéseket rendezték meg, következőleg viszont már jönnek az igazi (1-8. kiemeltek közötti) tétmeccsek is - nézzük, hogy mi történt hajnalban.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 102-108

Magabiztos volt a Philly, a meccs nagy részében vezetett, közel húsz pont is volt a két csapat közötti távolság és bár a hajrában már nem szakadt meg a Sixers, a győzelme így sem forgott veszélyben. A Raptorsnál a megszokott módon remekelt Chris Boucher (24 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 6/8 mezőnyből) és jól mozgott a másodikkörös újonc Dewan Hernandez (15 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz), ezúttal viszont a draftolatlan Lindell Wigginton (26 pont, 8/12 mezőnyből) is alaposan megszórta magát - a Phillynél az 1/20-as Matisse Thybulle (10 pont, 5 lepattanó) visszafogottabban, a 2/24-es Marial Shayok viszont szokás szerint nagyszerűen (14 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz) játszott.

A Raptors legjobb dobói: Wigginton 26/3, Boucher 24/6, Davis 17/3
A 76ers legjobb dobói: Dozier 22/12, Highsmith 16/6, Shayok 14/3

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 87-88

Igazi hullámvasút volt ez a mérkőzés, a Warriors már 25 ponttal is vezetett, de a Lakers nem adta fel, visszajött innen egy szenzációs harmadik negyeddel, a záró etapban pedig már előnybe került - a végjáték aztán szorosan alakult, a GSW elrontotta az utolsó dobását, így nyert a Los Angeles. A Warriorsnál egyébként most egyik idén draftolt játékos (Smailagic, Poole, Paschall) sem lépett pályára, a draftolatlan Kevin McClain villogott (24 pont, 4 labdaszerzés, 5/10 tripla), a szintén draftolatlan Ebuku Izundu igyekezett (14 pont, 11 lepattanó), illetve a 2014-es drafton el nem kelő Travis Wear szórt be 16 pontot. A Lakersnél nem játszott az idei másodikkörös Horton-Tucker és az eddig általában villogó Norvell Jr., illetve Cacok sem volt igazán jó, a draftolatlan Jordan Caroline dobott 20, míg a már rutinosnak számító Jaron Johnson 19 pontot, őket lehet kiemelni. 

A Warriors legjobb dobói: McClain 24/15, Wear 16/3, Izundu 14/3
A Lakers legjobb dobói: Caroline 20/9, Johnson 19/6, Mathias 10/6

Oklahoma City Thunder - Horvátország 69-68

Kevés pontot, de nagy csatát hozott ez a találkozó, oda-vissza változott a vezető kiléte, az utolsó percekben azonban már nem adta ki a kezéből a sikert az OKC - négy másodperccel a vége előtt a tavalyi másodikkörös Devon Hall dobott egy nehéz duplát, ez volt a győztes kosár, az utolsó horvát támadás pedig a 2015-ös draftolatlan Yannis Morin blokkjában halt el. Igazán kiemelendő játékos egyébként nem akadt, a Thundernél az egyetlen idei draftolt Darius Bazley 11 pontjával, 6 lepattanójával és 3/5 triplájával mondjuk a jobbak közé tartozott, de rajta kívül talán csak a tavalyi draftolatlan Khadeen Carrington 11 gólpasszára érdemes felhívni a figyelmet. 

A Thunder legjobb dobói: Cannady 12/12, Bazley 11/9, Morin 10
Horvátország legjobb dobói: Vrankovic 16, Maric 12, Marcinkovic 11/3, Rogic 11/3

Phoenix Suns - Kína 94-64

Az első negyedben még volt keresnivalója a kínai válogatottnak, utána viszont már nem voltak egy súlycsoportban a felek és borzalmasan nagy verést kaptak az ázsiaiak - volt már 43 pont is a különbség, a végén kialakuló közte harminc inkább rájuk nézve hízelgő. A Phoenixnél sem idei draftoltat, sem kiemelkedő teljesítményt nem találunk, a nagyoktól ismert Elie Okobo 3/4 triplája talán a legérdekesebb, amiről szót ejthetünk - annyira nem voltak hasonló szinten a csapatok, hogy Summer League ide vagy oda, "pihentetni" kellett és bőven pályán tartani azokat is, akik egyébként nem, vagy csak kevés lehetőséget kaptak volna. 

A Suns legjobb dobói: Spalding 11, Okobo 11/9, Obasohan 11
Kína legjobb dobói: Guo 15/6, Hu 11, Shen 10

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 96-98 - hosszabbítás után

Inkább a Kings meccse volt ez, de a Cavs a negyedik negyedben produkált egy rohamot és hosszabbításra mentett, igaz, a végén nyerhetett is volna, az utolsó pontokat a Kings szerezte a rendes játékidőben. A hosszabbításban aztán megint a Sacramento kapaszkodott, hogy megmeneküljön, volt is dobása az egyenlítéshez, de Pineiro tempója kimaradt, úgyhogy nagy csatában győzött a Cleveland. A mérkőzés legjobbja egyébként a tavalyi draftolatlan Malik Newman volt, aki 33 pontot bombázott be 11/17-es mezőnymutatóval, 4/6 triplával, de a szintén draftolatlan JaCorey Williams (18 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 3 blokk) és Phil Booth (18 pont, 6/9 mezőnyből) is remekelt a Garland-Porter-Windler-Long sort nélkülöző Cavsnél. A Sacramento oldalán szintén nem játszottak az idén draftoltak, sem Kyle Guy, sem Justin James, úgyhogy olyanokat említhetünk meg, mint BJ Johnson (20 pont, 3 labdaszerzés, 2 blokk), Brandon Ashley (18 pont, 12 lepattanó, 2-2 labdaszerzés és blokk), illetve az 5/6 jó dobással 15 pontig jutó Eric Mika. 

A Kings legjobb dobói: Johnson 20/6, Ashley 18/6, Mika 15
A Cavaliers legjobb dobói: Newman 33/12, Williams 18, Booth 18/3

Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 75-86

A Clippers az első negyedben vezetett utoljára, onnantól kézben tartotta a mérkőzést és nagyobb nehézség nélkül hozta is a győzelmet a Pacers, amelyben ismét a tavalyi másodikkörös Alize Johnson (25 pont, 13 lepattanó), valamint a korábbi draftolatlan DeVaughn Akoon-Purcell (24 pont, 10 lepattanó) vitte a prímet - Aaron Holiday nem játszott, mint ahogy az elsőkörös Goga Bitadze sem. Két idei draftoltját a Clippers is kiültette egyébként, sem Kabengele, sem Mann nem lépett pályára, ahogy az általában jól játszó Robinson és Coffey sem, ennek ellenére a 18 pontos Oshae Brisett (idei draftolatlan) vezetésével így sem játszott alárendelt szerepelt a társaság. 

A Clippers legjobb dobói: Brissett 18/3, Alexander 11, Gates 10/9
A Pacers legjobb dobói: Johnson 25/3, Akoon-Purcell 24/9, McIntosh 10/3

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 84-99

A harmadik negyed elején még a Bucks vezetett, onnantól viszont feljebb kapcsolt és elrohant a meccsel a Portland, az utolsó játékrészt már kilencpontos előnnyel kezdhette a társaság és ott csak még stabilabbá tette a győzelmét. Egyénileg mindenképpen a blazerses Gary Trent Jr.-t kell kiemelnünk, a tavalyi második körben húzott hátvéd 28 ponttal állt csapata élére, leszedett még 8 lepattanót is és abszolút ő vállalta fel a vezérszerepet. Mellette azért jutott labda a 2014-ben draftolt Jarnell Stokesnak (19 pont, 7/9 mezőnyből), de hasznos volt a 2016-os másodikkörös Demetrius Jackson (14 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) is, míg az idén húzott Nassir Little nem került pályára. A Bucks oldalán összesen két draftolt játékos van a keretben, DJ Wilson és Sterling Brown még 2017-ből, Brown most nem is játszott, ráadásul a Summer League-ben remeklő Jock Landale és Elijah Bryant is szabadnapot kapott, úgyhogy nem igazán találunk náluk komolyabb egyéni teljesítményt.

A Bucks legjobb dobói: Colson 14, Tucker 13/9, Munford 12/6, Magee 12/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Trent Jr. 28/12, Stokes 19/6, Jackson 14/3

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 72-80

Ezt a meccset a Hawks irányította, az első negyed közepétől végig vezetett a gárda, néha 20-22 ponttal is és bár a vége tisztességes lett a Spurs szempontjából, az atlantai győzelemre komoly fenyegetést nem jelentettek a texasiak. A Hawksnál sem De'Andre Hunter, sem Bruno Fernando nem játszott, azaz egyik idei draftolt sem lépett pályára, a draftolatlan Matt Mooney (17 pont, 3/5 tripla) és Nick Ward (16 pont, 13 lepattanó, 3 blokk) teljesítményét érdemes megemlíteni, míg a San Antoniónál szintén nem játszottak az idei választottak (Samanic, Weatherspoon és Johnson), úgyhogy igazából senki nem hozott kiemelendő produkciót. 

A Spurs legjobb dobói: Morris 12/6, Poirier 10/6, Robinson 10
A Hawks legjobb dobói: Mooney 17/9, Ward 16, Bare 12/3

Az 1-8. kiemeltek egymás elleni csatájának menetrendje a holnapi játéknapra:

Boston Celtics (1.) - Memphis Grizzlies (8.) 
Detroit Pistons (2.) - Brooklyn Nets (7.)
Minnesota Timberwolves (3.) - Dallas Mavericks (6.)
New Orleans Pelicans (4.) - Miami Heat (5.)

A Boston-Memphis győztese játszik a Pelicans-Heat győztesével, míg a Pistons-Nets győztese a Timberwolves-Mavs győztesével, így kialakulnak az elődöntők, a Pelicans/Heat-Pistons/Nets győztese lesz az egyik döntős, míg értelemszerűen a másik említett ág győztese a másik döntős. A döntőt majd magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra rendezik meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus