Summer League: Felpörögtek a Rockets újoncai

Több kiváló egyéni teljesítményt is láthattunk hajnalban Las Vegasban, nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknapról. 

 

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 105-97

Az első három negyedben egyértelmű volt a Pistons fölénye, csak a záró etapban tette szorosabbá az eredményt a Pelicans, pedig utóbbinál a 25 pontos, 6 lepattanós Cheick Diallo volt a mezőny legjobbja. A gárdában leginkább a korábbi években a drafton el nem kelő játékosok léptek pályára, Cliff Alexander, Walt Lemon Jr., Shavon Shields és az idei draftolatlan Trevon Bluiett is tíz pont fölé jutott, a draftolt újonc Tony Carr (6 pont) nem váltotta meg a világot. A Detroitnál a két második körös, Khyri Thomas (12 pont, 4/5 mezőnyből) és Bruce Brown Jr. (12 pont, 4 lepattanó) is stabil teljesítményt nyújtott, a vezér pedig ezúttal is Henry Ellenson (13 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz) volt - ugyan nem volt náluk olyan kiemelkedő extra, mint a túloldalon Diallo, de így is borzasztó hatékony támadójátékot mutattak be. 

Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 92-82

Az első negyed után tíz, a harmadik után húsz pont volt az OKC előnye, itt is csak a végén tudott kozmetikázni a Raptors. A győztes csapatnál a második körös újoncok közül Kevin Hervey (12 pont, 3/4 tripla, 4 lepattanó, 3 gólpassz) játszott legjobban, Devon Hall és Hamidou Diallo alig tudott valamit hozzátenni, villogott viszont Rashawn Thomas (17 pont, 12 lepattanó) és PJ Dozier - mindkettejük tavalyi draftolatlan játékos. A Torontónál a tavalyi 1/23-as OG Anunoby szórt be 19 pontot és 4/10 triplát, de nagyon hasonló teljesítményt nyújtott (17 pont, 4/10 tripla) Malachi Richardson és Giddy Potts (15 pont, 4/8 tripla) is - érdekesség, hogy a kanadaiaknál draftolt újonc nem lépett pályára. 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 93-88

A Cavsnél két játékost kell kiemelnünk, egyrészt ismét felpörgött a "nem nyári ligába való" Cedi Osman és bevert 25 pontot 6-6 lepattanó és gólpassz mellett, másrészt pedig ezúttal villogott az 1/8-as Collin Sexton is - az újonc 21 ponttal (9/17 mezőnyből) és 4 gólpasszal jelentkezett, kiváló teljesítményt nyújtott. Ante Zizic most nem került pályára, de így is nyerni tudott a gárda, pedig a Pacersnél is remekelt TJ Leaf (20 pont, 9 lepattanó) és az 1/23-as Aaron Holiday (12 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) is nagyon aktívnak bizonyult - a második körben húzott Alize Johnson 16 pontját és 7 lepattanóját is érdemes megemlítenünk, de ez most kevés volt a sikerhez. 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 75-87

Leegyszerűsíthetjük odáig a dolgot, hogy a Wizardsnál sokkal jobb egyéni teljesítményeket láthattunk, ezért tudott nyerni, hiszen a Phillynél többen is csődöt mondtak: Furkan Korkmaz és az 1/16-os Zhaire Smith együtt 3 ponttal és 1/18-as mezőnymutatóval zárt, ezt pedig nem bírta el a társaság. Az 1/26-os Landry Shamet nem játszott, másoknak sem ment, egyedül Chris McCullough 20 pontja, 8 lepattanója és 3 blokkja dicsérhető igazán - ezzel szemben a túloldalon parádézott az 1/15-ös Troy Brown Jr. (23 pont, 8 lepattanó), a tavalyi második körös Thomas Bryant (16 pont, 12 lepattanó, 2 blokk), beszórt 22 pontot a draftolatlan Devin Robinson, illetve a szintén draftolatlan Chris Chiozza (7 pont, 11 gólpassz, 3 labdaszerzés) is megtette a magáét. 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 100-80

A végére fölényessé vált a már az első negyedben megalapozott Boston-siker, pedig az idei 1/27-es Robert Williams térdsérülés miatt nem is tudott pályára lépni. Persze gond egy szál se, többen is remekeltek a csapatban, Jabari Bird (16 pont, 5 gólpassz), Semi Ojeleye (13 pont, 7 lepattanó), Jarrod Uthoff (16 pont, 3/4 tripla), Guerschon Yabusele (14 pont, 8 lepattanó, 2 blokk), vagy éppen Trey Davis (11 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz) is elvégezte a feladatát, borzaszó hatékony és kiegyensúlyozott támadójátékkal nyertek, igaz, annyira a Hornets sem bánkódhat, mert villogott (20 pont, 7 lepattanó, 4/10 tripla) az 1/12-es Miles Bridges. Rajta kívül egyébként csak Willy Hernangomez (17 pont, 11 lepattanó, 3 blokk) emelhető ki a társaságból, a draftolt újoncok közül Arnoldas Kulboka nem játszott, Devonte' Graham viszont nem mozgott rosszul (8 pont, 6 gólpassz, 6 eladott labda). 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 91-71

Úgy nyert simán a Dallas, hogy a Summer League-keret legmeghatározóbb játékosai (Doncic, Smith, Finney-Smith, Motley) mind hiányoztak, a nagyobb lehetőséggel viszont többen is élni tudtak. A második körös újoncok közül mutatott biztató dolgokat Kostas Antetokounmpo (4 pont, 7 lepattanó, 2 labdaszerzés, 3 blokk), Raymond Spalding (8 pont, 9 lepattanó) illetve Jalen Brunson (9 pont, 8 gólpassz) is, a pontokat pedig hozzátette Phil Greene IV (16 pont, 4/8 tripla) és a többi, korábbi draftolatlan játékos. A Warriorsnál Jordan Bell és Damian Jones nem játszott, egyénileg pedig gyakorlatilag nem is lehet kiemelni senkit, tíz pont fölé senki sem jutott - az idei 1/28-as Jacob Evans is elveszett, megállt négy pontnál. 

Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 90-83

Jó meccset vívtak a felek, a sokkal hatékonyabb triplázásnak köszönhetően végül nyerni tudott a Denver, de mindkét oldalon láthattunk érdekességeket. A Nuggetsnél a 20 pontos, 6 lepattanós, 8 gólpasszos Monte Morris volt igazán elemében, de DeVaughn Akoon-Purcell (18 pont, 3/4 tripla) is kiválóan játszott - draftolt újonc nem lépett náluk pályára, Thomas Welsh ezúttal sem volt ott. A Bucksnál kiemelkedőt nyújtott Sterling Brown, aki egymaga próbálta húzni csapatát (27 pont, 11/18 mezőnyből), de a tavalyi 1/17-es DJ Wilson (18 pont, 6 lepattanó) és a korábbi draftolatlan Christian Wood (16 pont, 6 lepattanó) is említést érdemel - náluk sem játszott idei draftolt kosaras, Donte DiVincenzo továbbra sem segített be. 

Phoenix Suns - Orlando Magic 71-53

A Sunsnál továbbra is hozza magát és egyáltalán nem okoz csalódást az idei 1/1-es Deandre Ayton, a magasember ezúttal 17 ponttal és 13 lepattanóval zárta 25 percét, ezzel ismét csapata legjobbja volt, igaz, a tavalyi 1/4-es Josh Jackson (9 pont, 3/13 mezőnyből) kifejezetten gyenge meccset produkált. Mellette az idei 1/10-es Mikal Bridges is szenvedett (0 pont), a két évvel ezelőtti 1/4-es, Dragan Bender nem volt rossz (11 pont, 3/6 tripla, 8 lepattanó) nem volt rossz, az idei második körösök (George King és Elie Okobo) viszont nem nagyon tudott hozzátenni. A Magicnek esélye egyébként így is csak a harmadik negyedben volt, a 30,9%-os mezőnymutató és a 3/20 tripla nem volt jó többre - sem Jonathan Isaac, sem az idei 1/6-os Mo Bamba nem játszott jól, de a második körben kiválasztottak (Melvin Frazier Jr. 0 pontot dobott, Justin Jackson nem játszott) sem jelentettek segítséget. 

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 78-69

A második félidőben tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére a Minnesota, de egyik csapat sem a csillogó támadójátékot mutatta be ezen a találkozó, mindkét oldalon 35% körüli mezőnymutatót láthattunk. A Wolvesnál jól mozgott az idei 1/20-as Josh Okogie (11 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) és a második körben húzott Keita Bates-Diop (11 pont, 2/5 tripla, 6 lepattanó, 4 labdaszerzés) is, a legeredményesebbnek 13 ponttal pedig a draftolatlan újonc Jared Terrell bizonyult. A túloldalon Shawn Dawson és az idei draftolatlan Yuta Watanabe dobott 14-14 pontot, a többiek tíz alatt maradtak, de a meghatározóbb játékosok közül nem játszott Caris LeVert, az idei 1/29-es Dzanan Musa, illetve a második körös Rodions Kurucs sem. 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 104-90

Eddig sem lehetett nagy panasz a Rockets újoncaira, most pedig még rátettek egy lapáttal, a 2/16-os De'Anthony Melton (26 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 5/10 tripla) talán az egész játéknap legjobb egyéni teljesítményével rukkolt elő, jól dobott, figyelt az eladott labdákra, keveset rontott, de a 2/22-es Vince Edwards (20 pont, 8 lepattanó, 8/12 mezőnyből) is kiváló meccset hozott - kettejük vezetésével hozta a találkozót a Houston. A Clippersnél is volt két kiemelkedő egyéni teljesítmény, az egyik ráadásul szintén újonctól, az idei 1/11-es Shai Gilgeous-Alexander (25 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) parádézott, mellette pedig Vince Hunter dobott 20 pontot 8 lepattanóval megspékelve. Biztató volt az idei 1/13-as Jerome Robinson (14 pont, 5 lepattanó) játéka is, de a csapatszinten elkövetett 2/19 tripla miatt nem volt komoly esélyük a győzelemre. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus