Summer League: Josh Giddey tripla-duplázott

Kenneth Lofton Jr. Chet Holmgrennel csatázott, az OKC magabiztosan nyert, míg a Philly a Jazzt győzte le a Salt Lake Cityben zajló torna második napján.

Lejátszották a Salt Lake Cityben zajló mini nyári liga második napját is, amely során az Oklahoma City Thunder 87-71-re legyőzte a Memphis Grizzliest. A vesztes csapat alig 30%-kal célzott mezőnyből és 21%-kal triplázott, 51-40-re elvesztette a lepattanózást, csak 13 gólpasszt osztott szét és a festékben is alulmaradt 14 ponttal. Pedig Kenneth Lofton Jr. kifejezetten jól játszott, többször is betolta az 1/2-es Chet Holmgrent és megmutatta, hogy hogyan érdemes ellene dolgozni, végül 19 ponttal, 6 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt. Holmgren azért most sem volt rossz, 11 ponttal, 12 lepattanóval, 3 gólpasszal és 2 blokkal fejezte be a meccset, de a találkozó legjobbja Josh Giddey volt, aki 14 ponttal, 10 lepattanóval és 10 gólpasszal tripla-duplát pakolt össze. A szintén most kihúzott újonc, Jalen Williams 16 pontig jutott a Thundernél, míg a túloldalon Shaq Buchanan hozott 16-7-2-t, Dakota Mathias pedig 11-8-2-t.

A másik mérkőzésen a Philadelphia 76ers 86-82-re verte a 22 labdát eladó Utah Jazzt úgy, hogy bő két perccel a vége előtt még a Jazz vezetett 80-78-ra - a hazaiak azonban innentől mindent elrontottak, a Philly dobott hat büntetőt és fél percnél Trevelin Queennek volt egy clutch alley-oopja, így végül ők tudtak nyerni. Queen 15 ponttal és 3 gólpasszal zárt, Charles Bassey 17 ponttal, 9 lepattanóval és 4 labdaszerzéssel fejezte be az estét, 4/5 kettest süllyesztett el Charlie Brown Jr., Myles Powell 13 pontot és 4 labdát szerzett, Cassius Winston pedig a 11 pontja mellett 6 gólpasszt osztott szét. A Jazznél James Palmer Jr. hozott 14-8-4-et, de eladott hat labdát és csak 5/16-ot dobott mezőnyből, Justin Robinson 17, Bruno Caboclo pedig 16 pontot szerzett, de utóbbi például hét faultot ütött be. 

Magyar idő szerint holnap virradóra jön az utolsó nap, közben pedig megkezdődik a "rendes", igazi nyári liga is Las Vegasban, ami másfél hétig tart majd.

Kenneth Lofton Jr. meccse:

Josh Giddey tripla-duplája:

Chet Holmgren villanásai:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus