Summer League: Kevin Knox meghódítaná New Yorkot

Mutatjuk, hogy mi történt a Las Vegas-i nyári liga alapszakaszának hajnali játéknapján. 

 

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 95-89

Az utolsó negyedet már 13 pontos előnnyel kezdte a Blazers, ezt pedig nem rontotta el a társaság és a győzelem mellett annak is örülhetnek, hogy ismét villogott a második körben húzott Gary Trent Jr: az újonc 20 pontot szórt 4/8 triplával, ezzel csapata legjobbaj volt ezen a találkozón. Az 1/24-es Anfernee Simons nem igazán találta a ritmust most (8 pont, 4/13 mezőnyből), szép számokat viszont produkált Wade Baldwin IV (16 pont, 9 gólpassz, 5 labdaszerzés), Caleb Swanigan (12 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Jake Layman (15 pont, 8 lepattanó, 3/4 tripla) is, Zach Collins viszont ezúttal nem lépett pályára. A Spursnél igazi extrát nem láttunk, az 1/18-as Lonnie Walker 12 pontig jutott 13 dobásból, a tavalyi 1/29-es Derrick White és az idei második körös Chimezie Metu nem is játszott, az ex-körmendi Trey McKinney-Jones viszont remekül mozgott, 21 perce alatt 11 pontot, 5 lepattanót, 3 gólpasszt és 2 labdaszerzést tett a közösbe. 

Miami Heat - Utah Jazz 98-90

A Summer League másik magyar kötődésű játékosa, a honosított Jarrod Jones nem lépett pályára a Heatnél, a floridaiak azonban nélküle és eddigi legjobbjuk, a legutóbb megsérülő Derrick Jones Jr. nélkül is hozták a mérkőzést - főleg a sok kiharcolt büntetőnek és a Jazz pocsék triplázásának köszönhetően. A csapat legjobbja Bam Adebayo volt, aki pusztított a palánk alatt, 24 ponttal, 9 lepattanóval és 2-2 labdaszerzéssel, valamint blokkal zárt, ráadásul egymaga kiharcolt 16 büntetőt, míg a teljes Utah megállt 12-nél. Mellette Ike Nwamu (18 pont, 7 lepattanó), a draftolatlan újonc Yante Maten (14 pont, 7 lepattanó) és az eddigi teljesítménye miatt two-way szerződést kapó Duncan Robinson (12 pont, 3/7 tripla) jutott tíz egység fölé, míg a túloldalon az idei 1/21-es választott, Grayson Allen és Diamond Stone (17-17 pont) volt a legeredményesebb. Érdekesség, hogy a Jazznél összesen három olyan játékos lépett pályára, aki elkelt valamelyik évben a drafton. 

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 93-101

Hiába nyerte 15 ponttal az első negyedet a Bulls, onnantól átvette az irányítást a Hawks és uralta a további három játékrészt, így végül száz pont fölé jutva hozta a győzelmet. Kisebb sérülése után visszatért az idei 1/5-ös Trae Young és érdekes meccset játszott, mert most kiválóan dobott kintről (24 pont, 5 gólpassz, 7/13 tripla), de a 0/6 kétpontos kísérlete azért rontott az összképen, igaz, így is megmutatta, hogy milyen potenciál van benne. Mellette 23 pontot és 5/7 triplát szórt a padról beszálló draftolatlan újonc, Jaylen Adams, 17 egységet rámolt be Jaylen Morris, az idei 1/30-as Omari Spellman pedig dupla-duplával (10 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) jelentkezett - nem játszott viszont az 1/19-es Kevin Huerter, John Collins és Tyler Dorsey sem. Chicagói oldalon megint szenzációs volt az 1/7-es Wendell Carter Jr., az újonc 23 pontot szórt 9/13-as mezőnymutatóval, leszedett hat lepattanót és kiosztott két blokkot, hozzá csak Antonio Blakeney (23 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz) tudott felnőni ezen a mérkőzésen. Nem lehetett nagy panasz az 1/22-es Chandler Hutchisonra (8 pont, 8 gólpassz) és a draftolatlan újonc Kaiser Gatesre (14 pont, 4/6 tripla) sem.

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 80-94

A harmadik negyedben döntötte el a derbit a Sacramento, ott 15 pontot tett közé a gárda és innen már nem volt visszaút, így megszerezte első győzelmét a nyári ligában. Ehhez szükség volt egy 20 pontos meccsre a tavalyi első körös Justin Jacksontól, 15 pontra Matt Jonestól és egy 10 pontos, 13 gólpasszos dupla-duplára Frank Masontől, ezek a teljesítmények az idei 1/2-es Marvin Bagley III nélkül is elegendőnek bizonyultak a sikerhez. A Grizzliesnél sem játszott a legnagyobb reménység, az idei 1/4-es Jaren Jackson Jr., a dobás a második körben húzott Jevon Carternek sem ment (5 pont, 2/10 mezőnyből) és igazából csak Wayne Selden (17 pont, 4 gólpassz), Ivan Rabb (17 pont, 8 lepattanó) és Devonta Davis (17 pont, 6 lepattanó, 5/5 mezőnyből) hozott jó számoakt. 

New York Knicks - Los Angeles Lakers 92-109

Fordulatos meccs volt, de a negyedik negyedben szétszedte ellenfelét a Lakers - az arany-lilák 17 ponttal nyerték ezt a játékrészt és továbbra is veretlenek a nyári ligában. A legjobbjuk ezen a találkozón (is) Josh Hart volt, aki 27 pontig jutott 50%-os mezőnymutatóval, de a már 31 éves Jeff Ayres, vagy az idei draftolatlan Nick King is dicséretet érdemel. Aggodalomra ad viszont okot, hogy az 1/25-os Mo Wagner csak kilenc percet játszott (7 pontot dobott), mert a térde és a bokája is megsérült, a második körös újonc Sviatoslav Mykhailiuknak nem igazán ment a játék, míg a szintén az idei második körben húzott Isaac Bonga alig három pontot tett hozzá. A Knicksnél a vereség ellenére ezúttal is van minek örülni, mert az 1/9-es Kevin Knox továbbra is nagy formában van, ezúttal 29 ponttal, 5/7 triplával és 9 lepattanóval húzta övéit, de a draftolatlan újonc Allonzo Trier (21 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) is parádés teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Említsük meg még az idei második körös Mitchell Robinsont, aki 13 pontot, 8 lepattanót és 3 blokkot tett hozzá, ő sem először mutatta meg magát a nyári ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus