Summer League: Trae Young és két idei SL-sztár is megsérült

Mutatjuk, hogy mi történt a Las Vegasban zajló nyári liga hajnali játéknapján. 

 

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 92-103

A 13 ponttal megnyert utolsó negyedben vitte dűlőre ezt a meccset a Minnesota, amelyben az idei 2/18-as választott Keita Bates-Diop volt igazán elemében, 24 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplázott, bevert 3/6 triplát, kiosztott két blokkot, abszolút ő volt a csapat legjobbja. Pedig az 1/20-as Josh Okogie (16 pont, 4 lepattanó), a draftolatlan újonc Jonathan Stark (16 pont, 5 gólpassz) és Amile Jefferson (15 pont, 13 lepattanó) is jól játszott, míg a túloldalon Jordan Loyd (17 pont, 5/9 mezőnyből), a két éve 1/22-esként kiválasztott Malachi Richardson (15 pont, 4/5 tripla), illetve OG Anunoby (13 pont, 7 lepattanó) emelhető ki. 

San Antonio Spurs - Washington Wizards 95-90

Az első negyedet már tizenegy ponttal nyerte és innentől erre épített a végül győzelmet arató San Antonio, amelyben a tavalyi második körös Jaron Blossomgame (22 pont, 8/11 mezőnyből, 9 lepattanó) volt a legjobb, de az idei első körös Lonnie Walker (14 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) és a második körös Chimezie Metu (13 pont, 8 lepattanó) sem mozgott rosszul - az ex-körmendi Trey McKinney-Jones 26 percet (3. legtöbb) játszott és 6 pontot dobott, az eddig mindig remeklő Derrick White viszont hét perc után kidőlt hamstring-sérüléssel. A Washingtonnál több extra teljesítményt is láthattunk, Devin Robinson (24 pont, 3 labdaszerzés, 2 blokk) mellett az idei 1/15-ös Troy Brown Jr. (21 pont, 12 lepattanó), a draftolatlan újonc Chris Chiozza (10 pont, 11 gólpassz) és a tavalyi második körös Thomas Bryant (20 pont, 9/11 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz) is remekelt, a győzelemhez azonban ez sem volt elég. 

Miami Heat - Charlotte Hornets 90-94

A Charlotte-nál most is több "megszokott" játékos lépett pályára, ugyan Malik Monk ezúttal nem került parkettre, de ott volt Willy Hernangomez (22 pont, 10 lepattanó) és Dwayne Bacon (22 pont, 6 lepattanó), akik ki is emelkedtek felfelé, de az idei 1/12-es Miles Bridges (14 pont, 5 lepattanó), illetve a második körös Devonte Graham (12 pont, 7 gólpassz( is hasznosan kosarazott - a szintén idén draftolt Arnoldas Kulboka csak öt percet tölthetett parketten, ő nem tudott hozzátenni. A Heatnél a magyar-amerikai Jarrod Jones öt perc alatt négy pontot szerzett, a csapat eddigi sztárja, Derrick Jones Jr. viszont olyan bokasérülést szenvedett, amely az első hírek szerint az idei nyári liga végét jelenti számára - a gárda legjobb pontszerzője most Daryl Macon volt 17 egységgel, de Rashad Vaughn is beszórt 16-ot hét lepattanó, illetve öt gólpassz társaságában. 

Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 68-85

Egyértelmű Portland-fölényt hozott a meccs, az atlantai támadójáték finoman szólva sem működött jól (33,3% mezőnyből, 4/28 tripla), ebben pedig annak is nagyon komoly szerepe volt, hogy az 1/5-ös Trae Young kilenc percnyi játék (0 pont) után izomsérülést szenvedett és kidőlt, innentől nélküle kellett megoldaniuk a feladatot. Ez nem sikerült, ugyan a minden tekintetben kiemelkedő John Collins beszórt 18 pontot, a többiek nem jutottak el tízig, az idei 1/19-es Kevin Huerter nem is játszott, az 1/30-as Omari Spellman pedig ugyan nem játszott rosszul, de nem a támadások befejezésében jeleskedett - 8 ponttal, 7 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel és 2 blokkal zárt. A Blazersnél a 23 pontos Jake Layman lógott ki, az idén draftoltak közül Anfernee Simmons 12 egységet szórt, Gary Trent Jr. dobásai pedig ezúttal nem ültek (8 pont, 3/12 mezőnyből). 

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 78-81

A Bucksnál Donte DiVincenzo ezúttal sem tudott pályára lépni, így draftolt újonc nem volt az aktív keretben, Christian Wood (10 pont, 10 lepattanó, 3 blokk), Travis Trice (16 pont, 7/10 mezőnyből) és Jordan Barnett (13 pont, 3/5 tripla) produkált biztató dolgokat, de a hajrában nem tudták ledolgozni párpontos hátrányukat. A Mavs "ismertebb" csapattal állt fel, Dennis Smith Jr. dobásai mondjuk nem estek be (10 pont, 4/14 mezőnyből, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés), Johnatan Motley (20 pont, 8/10 mezőnyből) viszont annál hatékonyabban célzott és Dorian Finney-Smith is (14 pont, 6/9 mezőnyből) is megtette a magáét - az újoncok közül Luka Doncic és Kostas Antetokounmpo nem lépett pályára, a 2/26-os Raymond Spalding 8 pontot dobott, a 2/3-as Jalen Brunson pedig 6-ot. 

Houston Rockets - Golden State Warriors 87-81

Hiába tartotta sokáig kézben a meccset a GSW, az utolsó negyedet 35-14-re nyerte, így megfordította és behúzta a meccset a Rockets, melynek legeredményesebb játékosa a 2015-ben első körösként elkelő RJ Hunter volt 24 ponttal és 5/11 bedobott hármassal. A texasiaknál örömre adhat okot, hogy a második körben kihúzott újonc, De'Anthony Melton is bevágott 17 egységet öt lepattanó, illetve négy labdaszerzés mellett, a másik draftolt újonc, Vince Edwards 3 pontnál megállt, de tíz egység fölé jutott a tavalyi második körös Isaiah Hartenstein is. A Golden State-nél a draftolatlan újonc Marcus Derrickson (23 pont, 7 lepattanó) emekedett ki leginkább, Jordan Bell most háttérbe húzódott, az 1/28-as Jacob Evans is csak öt pontot dobott, Derrickson mellé pedig senki sem tudott felnőni, így végül vereséget szenvedtek. 

New York Knicks - Utah Jazz 85-90

Az utolsó negyed még egálról indult, sőt, még 23 másodperccel a vége előtt is csak két pont volt a Jazz előnye, de ahogy már több végjátékban is a Summer League során, Georges Niang a legjobbkor szólt hozzá és süllyesztett el két büntetőt, ezzel bebiztosította a Utah sikerét - a 2016-os második körös 20 ponttal és 8 lepattanóval egyébként is csapata legjobbja volt ezen a találkozón. Mellette Diamond Stone és a tavalyi 1/28-as Tony Bradley tett hozzá legtöbbet, az idei 1/21-es Grayson Allen most nem lépett pályára, a New Yorknál viszont éppen egy újonc volt a vezér: az 1/9-es Kevin Knox 19 pontot szórt, a tavaly húzott Frank Ntilikina 17-et, a draftolatlan újonc Allonzo Trier 15-öt, míg az idei második körben kiválasztott Mitchell Robinson 12 ponttal, 11 lepattanóval és 2 blokakl jelentkezett. 

Orlando Magic - Memphis Grizzlies 86-56

A Grizzliesnél most hiába szedett le tíz lepattanót az idei 1/4-es Jaren Jackson Jr., az 1/9-es mezőnymutatóval beszórt öt pontja nagyon vérszegényre sikerült ebben a működésképtelen memphisi támadójátékban - a második körben húzott Jevon Carter 11 egységig jutott, a legeredményesebbnek pedig 15 ponttal Kobi Simmons bizonyult a gárdánál, mivel az eddigi húzóember, Wayne Selden nem lépett pályára. A Magicnél a tavalyi 1/6-os Jonathan Isaac (12 pont, 7 lepattanó) és az idei 1/6-os Mo Bamba (11 pont, 5 lepattanó) is jól mozgott, a 2/5-ös Melvin Frazier Jr. nem sokat tett hozzá, míg a 2/13-as Justin Jackson nem is lépett pályára. 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 88-78

A Sacramento Justin Jacksonja viszont nagyon elemében volt és egy évnyi rutinját kamatoztatva oktatta a mezőnyt ezen a meccsen, 10/19-es mezőny- és 4/7-es triplamutatóval beszórt 28 pontot, de ez sem volt elég a sikerhez, mert rajta kívül csak Frank Mason érte el a tíz egységet - az 1/2-es Marvin Bagley III nem játszott, a többiek pedig nem nőttek fel igazán a feladathoz. A Clippersnél viszont ketten is remekeltek, Sindarius Thornwell (22 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és az idei 1/11-es Shai Gilgeous-Alexander (21 pont, 8 lepattanó) kiváló teljesítménye pedig elég is volt a győzelemhez, az is belefért, hogy az 1/13-as Jerome Robinson nem is lépett pályára. 

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 60-69

Nem az elsöprő támadójátékról szólt ez a mérkőzés egyik oldalon sem, de egy kicsivel végig jobb tudott lenni a Lakers, ebből pedig egy kilencpontos győzelem született a kaliforniaiak szempontjából. A 19 ponttal, 4/7 triplával jelentkező Josh Hart most is remekelt, az idei 1/25-ös Mo Wagner a dobással nagyon szenvedett, de ezzel együtt is hasznosan játszott (8 pont, 4/15 mezőnyből, 14 lepattanó, 3 labdaszerzés, 2 blokk), a 2/17-es Sviatoslav Mykhailiuk pedig 15 pontjával támadásban is az együttes egyik legjobbjának bizonyult - a 2/9-es Isaac Bonga eléggé légüres térben mozgott, ő nem sokat tett hozzá. A Chicagónál az idei 1/7-es Wendell Carter Jr. 9 ponttal és 7 lepattanóval zárt, az 1/22-es Chandler Hutchison sem tolta meg a támadójátékot, egyedül Matt Williams jutott tíz pont fölé, ő 12-vel zárt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus