Summer League: Véget ért a torna Utah-ban és Sacramentóban

Trae Young ezúttal is borzalmas volt, a Warriors újonca megsérült, az ex-körmendi McKinney-Jones 17 percet játszott. 

 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 77-71

Már az első negyedben előnybe került és ezt végig is vitte a Warriors, amelynél a draftolatlan erőcsatár, Marcus Derrickson oktatott leginkább, 25 perce alatt 24 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát hozott, bevert 4/7 triplát és négy labdát is elcsent - mellette a 15 pontos Omari Johnson említhető még, Jordan Bell és Damian Jones ezúttal nem játszott, míg az idei első körös választott, Jacob Evans hat percet tölthetett a parketten, mert bordasérülést szenvedett. A Lakersnél megint az idei első körös Mo Wagnert kell kiemelni (13 pont, 13 lepattanó, 4 blokk), de Xavier Rathan-Mayes (14 pont, 8 gólpassz) is hozzátette a magáét, a második körben húzott Mykhailiuk most nem igazán tudott segíteni.

Sacramento Kings - Miami Heat 76-86

Az első félidőt 11 ponttal nyerő Heatnél megint Derrick Jones Jr. játszott legjobban, ezúttal 19 pontig jutott, de Bam Adebayo (14 pont, 9 lepattanó), Duncan Robinson (12 pont, 4/7 tripla), Derrick Walton Jr. (10 pont, 7 gólpassz) és Yante Maten (10 pont, 8 lepattanó) is jól játszott, a honosított magyar-amerikai Jarrod Jones nem lépett pályára. A Kingsnél megint nagyon kilógott felfelé a tavalyi 1/15-ös Justin Jackson, aki most 26 pontot szórt, de az ismertebbek közül Frank Mason III 3 pontot tett hozzá, Harry Giles pedig egy dupla-dupla mellett hét labdát is eladott - De'Aaron Fox ezúttal nem játszott, az idei 1/2-es Marvin Bagley pedig mezőnykosár nélkül, 1 ponttal és 3 lepattanóval zárta 29 percét. 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 94-87

Itt nagyrészt fölényben volt a Spurs, a Grizzlies az utolsó negyedben kapaszkodott közelebb, pedig Wayne Selden parádézott, 26 pontot és 6/7 triplát rámolt be, igaz, ezzel sem tudta ellensúlyozni az 1/4-es Jaren Jackson Jr. gyengébb (8 pont, 1/7 mezőnyből, 4 lepattanó, 3 blokk) napját és a gyenge periméter-védekezést. A második körben húzott Jevon Carter sem mozgott igazán jól, míg a túloldalon a tavalyi első körös Derrick White (26 pont, 5/8 tripla, 7 lepattanó, 6 gólpassz) messze túlnőtt a mezőnyön - az idei első körös Lonnie Walker is beszórt 14 pontot, míg az ex-körmendi Trey McKinney-Jones 17 percet játszott, ez alatt 4 pontot tett hozzá. 

Utah Jazz - Atlanta Hawks 92-87

A második negyedben vitte be a döntő ütést a Jazz, ott lépett meg, a záró etapban már magabiztosan őrizte az előnyét, méghozzá nagyrészt az 1/28-as Toney Bradley (15 pont, 12 lepattanó), Georges Niang (15 pont, 3/5 tripla), valamint Stanton Kidd (15 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) vezetésével - az 1/21-es Grayson Allen ezúttal nem feltétlenül csak a játékával (9 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 2/13 mezőnyből) hívta fel magával a figyelmet. A túloldalon Trae Young ezúttal is botrányosan (10 pont, 3/16 mezőnyből, 7 gólpassz, 6 eladott labda) játszott, az SL-csapat legjobbja, John Collins, valamint az idei 1/19-es Kevin Huerter nem lépett pályára, leginkább a 17 pontos Tyler Dorsey és a 3/3 triplát beverő Jaylen Morris dicsérhető. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus