Summer League: Wiseman visszatért, Kuminga felpörgött

Mutatjuk, hogy mi történt a Las Vegas-i nyári liga legutóbbi játéknapján. 

Újabb nyolcmeccses játéknapot bonyolítottak le Las Vegasban, az idei nyári ligában és az előző, teljes egészében kihagyott szezon, valamint a márciusi, átmeneti G-League-es visszatérés után először léphetett pályára a Golden State Warriors korábbi 1/2-ese, James Wiseman. A center 19 percet játszott a San Antonio Spurs ellen, ez idő alatt pedig 5/7 jó dobással 11 pontot jegyzett, védekezésben két blokkot osztott ki, viszont csak két lepattanót szedett le és hét (!) faultot ütött be. A Warriorsnál a második szezonjára készülő Jonathan Kuminga "tombolt", ő 28 pontig, 7 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott, azt csinált, amit csak akart, de elég sokat hibázott: 7/18-cal büntetőzött (!) csak, finoman szólva is sok pont maradt a kezében. Rajtuk kívül még a G-League tavalyi Év Újonca, Max McClung (22 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) dicsérhető, míg a Spursnél az idei 1/25-ös Blake Wesley (22 pont, 4/7 tripla), a draftolatlan újonc Josh Carlton (10 pont, 11 lepattanó, ebből 7 támadó), valamint Darius Days (17 pont, 12 lepattanó) emelhető ki. A meccset egyébként 86-85-re nyerte a GSW úgy, hogy az utolsó szűk négy percben 74-79-ről fordított, Kuminga csak itt dobott nyolc pontot, ő egyenlített 44 másodpercnél, majd 8 másodperccel az órán kiharcolt két büntetőt - egyet bedobott, egyet kihagyott, de nem érkezett már válasz.

James Wiseman és Jonathan Kuminga meccse:

Blake Wesley teljesítménye:

Megtartotta jó formáját az 1/4-es Keegan Murray, aki 103-96-os győzelemre vezette a Sacramentót az Indianával szemben. Murray 23 pontig jutott, volt 3 gólpassza és 3 labdaszerzése is, bár a dobásai ezúttal akadoztak, de így is fontos láncszem volt a gépezetben. Mellette a tavalyi másodikkörös Neemias Queta (12 pont, 7 lepattanó, 5 blokk) is remekelt, de összesen hatan jutottak náluk tíz pont fölé, köztük a draftolatlan újonc Keon Ellis is, aki 15-öt szórt 6 gólpasszal kiegészítve. A Pacersnél az 1/6-os Bennedict Mathurin 15 pontig jutott 16 dobásból, jól mozgott még Terry Taylor és Andrew Nembardt is kétszámjegyű pontterméssel zárt, de amíg a kezdők voltak fent, addig nagy volt a különbség a Kings javára.

Keegan Murray és Bennedict Mathurin megmozdulásai:

Az első meccséhez hasonlóan most sem lehetett megfogni Cam Thomast, a Brooklyn dobógépe ezúttal 26 pontot termelt 7 gólpasszal és 15/15 büntetővel, ezzel pedig győzelemre vezette csapatát a Philadelphia 76ers ellen - 91-84 lett a vége. Thomas nagyszerű játéka mellett David Duke Jr. (21 pont, 9/10 büntető) is folyamatosan büntette a Phillyt, de Day'Ron Sharpe (13 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk) is kitett magáért, míg a túloldalon Cassius Winston (16-5-7) volt a legjobb - Isaiah Joe csak nyolc percet játszott.

Cam Thomas produkciója:

A New York játékosa, Quentin Grimes sem fogta vissza magát, ő most 24-et dobott a Chicagónak és a Knicks tükörsimán, 101-69-re győzött is. Grimes 7/14-et dobott mezőnyből, 4/9-et távolról, volt 4-4 lepattanója és gólpassza, abszolút ő mozgatta a csapatot, de mellette Jericho Sims (11 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz), Miles McBride (14-3-6) és DaQuan Jeffries is jól mozgott. A Chicagónál ezúttal szinte mindenki gyenge volt, a legutóbb szenzációsan játszó Marko Simonovic például 0/5-ös mezőnymutatóval szállt ki.

Quentin Grimes 24 pontos performansza:

A Washington is magabiztosan nyert, a fővárosiak a Sunsnak nem adtak sok esélyt és végül 97-72-es győzelmet zsebeltek be. Náluk Vernon Carney Jr. (15 pontt, 11 lepattanó, 2 blokk) volt a legjobb, az idei 1/10-es Johnny Davis 11 dobásból szedte össze 11 pontját, míg a Sunsnál senkit sem tudunk kiemelni, Tyson Carter 12 ponttal lett a csapat legjobb dobója.

A Denver 84-76-ra verte a Clevelandet az idei 1/30-as Peyton Watson vezetésével: a hátvéd 19 ponttal, 7 lepattanóval, 8/12 jó dobással és 2 labdaszerzéssel lett csapata és a találkozó legjobbja. A Nuggets az első negyed után a kezébe vette a dolgokat és a nagyszünetet követően már egyértelmű fórban volt, amire a Cavsnek nem is volt igazi válasza, hiszen igazából csak RJ Nembhard Jr. 19 pontját tudta felmutatni. 

Peyton Watson meccse:

A Memphis és a Minnesota "téglacsatát" vívott és a Grizzlies végül 70-63-as győzelmet aratott - 35-36%-kal céloztak a felek és összesen 37 labdát adtak el, de az együttesen bedobott 7/64 tripla írja le legjobban, hogy mit láthattunk. A Memphisnél Kenneth Lofton Jr. most haloványabb volt (4 pont, 10 lepattanó, abból 5 támadó), csillogott viszont Santi Aldama (22 pont, 8 lepattanó, 6 labdaszerzés) és 16 pontot szórt Tremont Waters, míg a Wolvesnál egyedül érte el a tízpontos határt - Josh Minott most 7 ponttal, 3 támadópattanóval, 2 labdaszerzéssel és 3 blokkal igyekezett aktív lenni.

Santi Aldama jelenetei:

A játéknapot pedig a Hornets és a Lakers csatája zárta, amely dupla hosszabbításban dőlt el: a Charlotte egy 6-0-val mentett túlórára a rendes játékidő végén, az első ráadás 5-5-tel zárult, majd a másodikban JT Thor lett a hős, ő verte be a meccsnyerő hármast a Hornets javára, így lett 89-86. Egyébként Ty-Shon Alexander volt a csapat és a meccs legjobbja (22 pont, 6 gólpassz, 4/9 tripla), de Nick Richards (14 pont, 9 lepattanó, 3 blokk) is igyekezett, míg a Los Angelesnél továbbra is remekel Cole Swider: a shooternek igazolt játékos most 5/8 hármast süllyesztett el és 21 pontig jutott. Scotty Pippen Jr. 10 ponttal, 7 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel, de csak 4/15-ös mezőnymutatóval zárt, Shareef O'Neal pedig hét lepattanóba kapaszkodott bele 15 perc alatt.

Ty-Shon Alexander mérkőzése:

Cole Swider teszi a dolgát:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus