Summer League: Young, Sexton és Carter Jr. is nagyon érzi

Több elöl draftolt újonc is villogott a nyári liga hajnali játéknapján. 

 

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 74-89

Hamar dűlőre vitte a dolgot a Clippers, a kaliforniai gárda már az első negyedet 16 ponttal nyerte meg és onnantól nagyobb megingás nélkül hozta a győzelmet, méghozzá több kiváló egyéni teljesítménnyel. A pontokat tekintve a tavalyi draftolatlan Reggie Upshaw Jr. (24 pont, 9 lepattanó, 3/6 tripla) volt a gárda legjobbja, de kitett magáért az idei 1/11-es Shai Gilgeous-Alexander (17 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés), az idei 1/13-as Jerome Robinson (15 pont, 3/6 tripla) és a draftolatlan újonc Angel Delgado (14 pont, 10 lepattanó, 5 labdaszerzés) is - különösen a két draftoltnak tapsolhattak a csapatnál, elégedettek lehetnek. A Wizardsnál most kevésbé lehetett minek örülni, az 1/15-ös Troy Brown Jr. nem dobott jól (10 pont, 4/13 mezőnyből), a második körös Yusuf Sanon pontot sem szerzett, egyedül a tavalyi draftolatlan erőcsatár, Devin Robinson (26 pont, 9/13 mezőnyből, 11 lepattanó) villogott, őt lehetett dicsérni. 

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 96-84

Ugyan a Summer League-ből természetesen kár bármi komolyabbra következtetni, de az tény, hogy nem kelt rossz benyomást a Cavs idei 1/8-asa, Collin Sexton, aki ezúttal is a gárda vezére volt - 25 pontot szórt 9/15-ös mezőnymutatóval és 7 gólpasszt is kiosztott, győzelemre vezette övéit. Pedig a rutinosabbak közül Ante Zizic és Cedi Osman nem lépett pályára, de segítsége azért akadt, Jamel Artis (14 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz), Okaro White (13 pont, 7 lepattanó), az újonc Billy Preston (10 pont, 6 lepattanó) és Scoochie Smith (10 pont, 4/4 mezőnyből) is hozzá tudott tenni. A túloldalon nem játszott az idei 1/2-es Marvin Bagley III és nem játszott Frank Mason sem, de 20 ponttal jelentkezett a tavalyi 1/15-ös Justin Jackson, 19-cel a draftolatlan Zach Auguste és 15-tel Wenyen Gabriel - Harry Giles most nem találta a dobását (7 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 3/12 mezőnyből).

Charlotte Hornets - Golden State Warriors 87-69

Az első és az utolsó negyedben különösen jól játszott, közte pedig féken tartotta a Warriorst a Charlotte, így összességében magabiztos győzelmet aratott a sérülés miatt hiányzó Malik Monk nélkül is. Remekelt Willy Hernangomez (18 pont, 13 lepattanó, 2 blokk), jól játszott az idei 1/12-es választott Miles Bridges (17 pont, 8 lepattanó), de beszórt 19 pontot a tavalyi második körös Dwayne Bacon is - az idei második körben választottak közül Devonte' Graham nem játszott, Arnoldas Kulboka pedig nem szerzett pontot. A Golden State-nél jó páran hiányoztak, ha nyári ligás csapatnál van olyan, hogy tartalékos, akkor most ezt elmondhatjuk a gárdáról, a fontosabbak közül nem volt ott Jordan Bell, Damian Jones és az idei első körös Jacob Evans sem, így ismét a draftolatlan Marcus Derricksont lehet kiemelni (20 pont, 4/7 tripla), rajta kívül egyedül Rion Brown jutott tíz pont fölé, így kevés volt bennük a tűzerő a győzelemhez. 

Houston Rockets - Brooklyn Nets 109-102

Óriási iramot és pontzáport hozott a találkozó, melyből egy kevéssel a Houston jött ki jobban - mondjuk a sok kosár ellenére nem volt túl hatékony egyik fél sem, inkább csak lőttek, mint találtak. A Rocketsnél nem játszott az újonc Vince Edwards, újonctársa, De'Anthony Melton viszont hozta magát (17 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), de többeket is kiemelhetünk, a kilenc pályára lépőből heten elérték a tíz pontot és egy, az újonc Trevon Duval a kilencet - Zhou Qi (17 pont, 5/6 mezőnyből, 7 lepattanó, 3 blokk), Danuel House (18 pont), Isaiah Hartenstein, Markel Brown, a draftolatlan újonc Deng Adel, valamint RJ Hunter is szép számokkal zárt. A túloldalon Caris LeVert mellett hiányzott az első és második körben választott Dzanan Musa és Rodions Kurucs, 21 pontot szerzett viszont a tavalyi draftolatlan Milton Doyle, dupla-duplázott Jarett Allen (13 pont, 11 lepattanó), 15 pontig jutott Shawn Dawson és 4/6 triplát rámolt be a draftolatlan újonc Theo Prinson.

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 83-95

A Mavsnél ismét hiányzott a "krém", Luka Doncic, Dennis Smith Jr., Dorian Finney-Smith és Johnathan Motley sem játszott, így a csapat legeredményesebb játékosa a 14 pontos Kyle Collinsworth lett. A három második körös újonc közül Kostas Antetokounmpo négy egységig jutott, Jalen Brunson nyolc ponttal és hét gólpasszal jelentkezett, Raymond Spalding pedig egyetlen rontott dobással szórt be kilenc pontot, de mindez kevésnek bizonyult a több kiváló egyéni teljesítményt felvonultató Chicago ellen. A Bullsnál megint szenzációs volt az 1/7-es Wendell Carter Jr. (19 pont, 9/11 mezőnyből, 9 lepattanó), gyakorlatilag tarthatatlan volt Antonio Blakeney (28 pont, 4/8 tripla, 10/10 büntető), dupla-duplázott az 1/22-es Chandler Hutchison (16 pont, 11 lepattanó, 3-3 gólpassz és labdaszerzés), de a draftolatlan Donte Ingram (14 pont, 4 gólpassz, 3/6 tripla) is hozzátette a magáét. Az első negyed ugyan még a Dallasé volt, onnantól viszont a Chicago irányított, ledolgozta 10 pont feletti hátrányát és végül a záró etapban magabiztossá tete győzelmét. 

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 59-64

Finoman szólva sem volt szép meccs, sokat elárul például, hogy a Wolves a nagyszünetben 17 (!) dobott pontnál járt, végül 27 mezőnykosárral és 22 eladott labdával, 2/25 triplával és 3/10 büntetővel zárt. Így érthetően egyénileg sem nagyon tudunk kit kiemelni, de éppen az idei második körös Keita Bates-Diop volt a gárda legjobbja 16 ponttal és 9 lepattanóval, míg az 1/20-as Josh Okogie 7 ponttal és 5 blokkal fejezte be az összecsapást. Természetesen a Detroitnál is a két (második körös) újoncot érdemes figyelni leginkább, Khyri Thomas ezúttal nem volt jó (6 pont, 2/8 mezőnyből), Bruce Brown Jr. viszont parádézott és ő volt az együttes legjobbja - 15 pontja mellett leszedett 11 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt és ellopott 5 labdát is. Ez pedig ezen a mérkőzésen már elég is volt a győzelemhez...

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 101-107

Úgy fest, hogy a kezdeti bizonytalankodások után elkapta a fonalat a Hawks 1/5-öse, Trae Young, aki több borzalmas meccs után fokozatosan javult, előbb elfogadható szinten teljesített, mostanában voltak már kifejezetten jó időszakai is és ezúttal is remekelet: 23 pontot szórt 7/14-es mezőnymutatóval, ráadásul 8 gólpasszt is szétosztott, ő húzta a csapatát. Mellette extrát játszott még (24 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 6/10 tripla) Tyler Dorsey, így iszonyatosan mélyről (a nagyszünetben 20 pontos hátrányban voltak) felállva, a záró etapot 19 ponttal behúzva nyerték meg a mérkőzést, pedig John Collins és az idei 1/19-es Kevin Huerter nem is lépett pályára, igaz, az 1/30-as Omari Spellman 13 pontot és 9 lepattanót hozzá tudott tenni. A meccset nagyon sokáig uraló és csak a legvégén, már-már biztos helyzetből elvesztő Pacersnél Alex Poythress (21 pont, 7 lepattanó) volt a legeredményesebb, felemás teljesítményt nyújtott az idei 1/23-as Aaron Holiday (13 pont, 5/17 mezőnyből, 9 gólpassz), dupla-duplázott a második körös Alize Johnson (12 pont, 14 lepattanó), de Trevis Leslie és Edmond Sumner is tíz pont fölé jutott. 

Denver Nuggets - Toronto Raptors 77-85

A 14 ponttal megnyert második félidőnek köszönhetően hozta a győzelmet a Toronto, melyből ezúttal is OG Anunoby (22 pont, 9/17 mezőnyből) lógott ki felfelé, igaz, még hárman eljutottak legalább tíz pontig: a draftolatlan újonc Giddy Potts (14 pont, 4/7 tripla), a tavalyi draftolatlan Chris Boucher (12 pont, 6 lepattanó, 6 blokk), valamint a 2015-ös draftolatlan Alfonzo McKinnie (10 pont, 4 lepattanó, 2 blokk). A Nuggetsnél már nem először villogott a tavalyi második körös Monte Morris (21 pont, 7 gólpassz, 3/5 tripla), más viszont nem igazán tudott felnőni a feladathoz - a 2016-os 1/19-es Malik Beasley is túl sokat vállalt (9/23 mezőnyből, 19 pont), a többiek viszont tíz pont alatt maradtak, beleértve a tavalyi első körös Tyler Lydont, vagy az idei második körben húzott Thomas Welsht. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus