Suns-Celtics rangadó Phoenixben, de lesz Jazz-GSW és Bucks-Kings is

Tizenegy mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában.

 

Orlando Magic - Los Angeles Clippers 01:00

A Clippersnél legutóbb Leonard és George is visszatért, Leonard pedig rögtön egy győztes dobással jelezte, hogy lehet rá számítani, bár a csapat annyira nem játszott jól. A Magic ellen mindenesetre így is egyértelmű esélyesek a vendégek, az Orlando jelenleg a liga utolsó helyén áll 5-20-as mérleggel, és zsinórban kilenc vereségnél tart, bár az utóbbi időben főleg jó csapatokkal találkozott. De a Los Angeles is jó lehet, ha kicsit gördülékenyebb lesz a játék - papíron ideális meccs lehet ez George-éknak arra, hogy kicsit lendületbe jöjjenek még úgy is, hogy Norman Powellre továbbra sem számíthatnak.

 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 01:30

A Brooklyn elbukta a Boston elleni rangadót, de összességében nagy elégedetlenségre nincs oka, hetek óta stabilan halad előre, tízből hetet nyert, most is ott van a keleti top hatban, úgyhogy hazai pályán egyértelműen esélyesebb a Charlotte-nál. A vendégeknél egy-egy győzelem becsúszik, de az előző két mérkőzésüket megint elbukták, összességében csak 7-17-re állnak, és idegenben mindössze 3-9 a mérlegük. Ezek alapján a Nets egyértelmű favorit ezen az estén még Simmons és Watanabe nélkül is: a Durant-Irving párosnak elégnek kell lenni, ráadásul a Charlotte nem olyan erős a festékben és lepattanózásban sem, márpedig ez szokott lenni a Brooklyn Achilles-sarka. 

 

New York Knicks - Atlanta Hawks 01:30

Ez jó meccs lehet, nincs ledolgozhatatlan különbség a felek között, és bár a Hawks jobban áll, de csak két meccsel, a Knicks pedig éppen legutóbb győzte le a magasabban jegyzett Clevelandet - miközben az Atlanta otthon égett meg az OKC-vel szemben. Hunter és Collins még mindig nem bevethető a vendégeknél, a többiekkel viszont lehet számolni, a kérdés az, hogy hogyan dob majd a Young-Murray páros, illetve hogy védekezésben mennyire sikerül kijavítani a legutóbbi gondokat. A New Yorknál is hasonló problémák vannak, legutóbb a semmiből érkezett az, hogy 85 ponton tartották a Cavalierst, egyébként nem ez a jellemző még hazai pályán sem. Collinsék nélkül jó estéje lehet Julius Randle-nek, de azt is érdemes lesz figyelni, hogy Young és Murray mire megy majd a Brunson-Barrett duóval szemben - bármeerre elbillenhet a meccs attól függően, hogy aktuálisan ki lesz majd élesebb.

 

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 01:30

Úgy fest, hogy elengedte ezt a meccset a Lakers, ugyanis a tegnap lebetegedő Anthony Davis mellett LeBron Jame és valószínűleg Pat Beverley sem lesz majd ott a parketten, erősen tartalékosan áll majd ki Darvin Ham alakulata. A Raptorsnak ez így egy kötelező győzelem, főleg hogy a vendégek back-to-back érkeznek, míg a kanadaiak pihentebbek - bár tény, hogy nincsenek jó formában, négyből hármat buktak, legutóbb a Bostontól kaptak ki. Otthon viszont alapvetően jók, ugyan a Celtics itt tudott nyerni, de Siakamék így is 9-3-ra állnak otthon, egészségesek, minden alapemberük bevethető, pihentebbek, minden mellettük szól. 

 

Chicago Bulls - Washington Wizards 02:00

A Chicago nagyon rossz formában van, az idegenbeli túra is rosszul sikerült, de már hetek óta az az alapállapot, hogy vereséget szenvedtek DeRozanék, a Washington ennél azért biztatóbb, viszont legutóbb megsérült Bradley Beal - ő most sem játszhat, így elmarad a Beal-DeRozan párharc. Porzingis és Vucevic csatája azért érdekes lehet, illetve Kuzmára és LaVine-re is érdemes lesz figyelni, de alapvetően nehéz megjósolni, hogy mire mennek egymással a felek, mert mindketten komoly kilengésekre képesek - csak a Bulls most alacsonyabban ingázik. A hazai pálya viszont a Chicagót segíti, így valami hasonló lehet a realitás, mint a két csapat első meccse, amikor Washingtonban 102-100-ra nyert a Wizards - ha a Bulls hátul ki tudja használni Beal hiányát és fizikálisabb lesz védekezésben, akkor lesz esélye. 

 

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 02:00

A Memphis legutóbb Morant, Bane, Jackson Jr. és Konchar nélkül is legyőzte a Miamit, de a hiányzók közül most csak Bane marad a sérültlistán, a többiek elvileg visszatérhetnek, pihenteb, frissen léphetnek pályára. Az OKC is jó formában van, az előző három mérkőzését megnyerte, legutóbb Atlantában is nyert, Shai Gilgeous-Alexander és Josh Giddey vezetésével 119, 135 és 121 pontot dobtak ezen a három találkozón, így most sem lesznek esélytelenek. Morant és SGA csatája igazi show-nak ígérkezik, a két látványosan játszó, atletikus, a gyűrűt folyamatosan támadó irányítót egymás ellen érdemes lesz megnézni, de összességében azért természetesen a Grizzlies az esélyesebb, főleg otthon - Brooksék is jó formában vannak, ők is nyerték az előző három találkozójukat, otthon pedig 9-2-re állnak, a visszatérőikkel nincs mitől tartaniuk még a lendületben lévő Thunderrel szemben sem. 

 

Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 02:00

Ez rangadó lesz a csapatok tudása alapján, a Kings mérlege ugyan "csak" 13-9, de játékminőségben ennél többet tud, az előző három találkozóját be is húzta, és idegenben is veszélyes. A Bucksnál már visszatért Khris Middleton, a Lakers elleni hazai vereség után nyertek kettőt idegenben, de a játékuk annyira nem gördülékeny, legutóbb is Giannis Antetokounmpo 30+ pontos meccse kellett ahhoz, hogy hozzanak egy kötelezőt. Ezzel együtt otthon 11-3 a mérlegük és övék a liga második legjobb mutatója, bár nem brillíroznak mostanában, de így is bárki ellen esélyesként léphetnek pályára. Meglátjuk, hogy Holiday tudja-e lassítani Foxot és hogy Giannis ellen mennyire tud érvényesülni Sabonis, ezek lehetnek a kulcspárharcok - ezek függvényében szinte bármi elképzelhető.

 

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 02:00

A Pacers az idegenbeli túrája hetedik állomásához érkezett, a korábbi pocsék meccsek után legutóbb kissé érthetetlen győzelmet aratott a GSW vendégeként, ezzel valószínűleg kipipálta ezt a kirándulást - bár tény, hogy a Wolves sincs éppen jó passzban. A Townst nélkülöző hazaiak ötből négyet buktak, legutóbb 135 pontot kaptak otthon az OKC-től, botrányos védekezést mutatnak be, és bár napok óta pihennek/készülnek, de nem lehetnek nyugodtak. Az Indynél Haliburton és Turner sem játszott legutóbb, most mindkettejük, illetve Jalen Smith játéka is kérdéses, meglátjuk, hogy végül kit tud pályára küldeni Rick Carlisle. Andrew Nembhard remeklése nagyszerű, de egyelőre nehéz belőni, hogy ez mire lehet elég - ahogy persze azt is, hogy a Wolves képes-e kimászni abból a gödörből, amiből csak ideig-óriáig tudott kikászálódni eddig...

 

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 02:00

A Pistons Miamiban is megmutatta, hogy komolyan kell venni, a fáradt és rosszul játszó ellenfél ellen 20 pontos győzelmet aratott a gárda Cade Cunningham nélkül is - komoly bravúrt tett le az asztalra Dwane Casey alakulata. Most viszont a papírforma mást ígér: a floridai meccs miatt back-to-back érkeznek a vendégek, ráadásul a Pelicans nem a Miami, hiszen csak fél meccsre van a nyugati éllovas Sunstól, és ha most hozza a kötelezőt, a Phoenix pedig kikap, akkor át is veszi a vezetést a konferenciában. Zion Williamson remek formája mellett az egész csapat lendületben van, zsinórban négyet nyertek, otthon 9-3-ra állnak, és bár az Ingram-Jones páros most sem játszhat, de így is ők a toronymagas favoritok, teljesen más szinten vannak, mint a Detroit. 

 

Utah Jazz - Golden State Warriors 03:00

A GSW legutóbb nagyon csúnya vereséget szenvedett otthon a Pacerstől, a kínos betli után pedig idegenben kellene javítani, pedig vendégként még mindig bizonytalanabb a társaság, mint saját csarnokában. A Jazz két győzelem után legutóbb ismét kikapott a Portland ellen. méghozzá hazai pályán, azóta viszont három teljes napot pihenhetett, így bőven volt ideje felkészülni erre a találkozóra. A nagy kérdés a védekezés lesz, mindkét félnél ez okozza a fő problémát, a Utah nem is nagyon tud stabil lenni hátul, a Warriorsnál pedig sokszor az akarat, a fegyelem és a koncentráció hiányzik ehhez idegenben. Az utóbbi heteket elnézve most már azért a GSW a jobb csapat, de még mindig a Jazz áll jobban, pihent, otthon játszhat, a döntő faktor pedig a sérültlista lehet: a Warriorsnál Curry, Green és Wiggins sem játszik, így komoly bravúr lenne, ha nyerni tudnának Thompsonék. 

 

Phoenix Suns - Boston Celtics 04:00

Ez lesz a játéknap csúcsrangadója a két konferencia első helyezettje között, bár szigorúan vége a Suns mérlege "csak" a harmadik legjobb a ligában, egy mostani vereség esetén pedig könnyen elveszítheti a nyugati vezető pozícióját is. A mérkőzés érdekessége az lehet, hogy állítólag van esély Chris Paul visszatérésére: a Phoenix irányítója 14 kihagyott találkozó után "kérdéses" státuszba került, és az információk szerint az a terv, hogy ezen az összecsapáson újra ott lesz a parketten. Hogy ez megtörténik-e és ha igen, akkor milyen hatása lesz a játékra, azt most még nem tudhatjuk, mindenesetre nagyon kellene ő a Sunsnak, mert az utóbbi négy nap alatt kétszer is kikaptak, egyszer a Houstontól, legutóbb pedig tükörsimán a Dallastól. A Celtics viszont a Heat ellen hosszabbításos vereség óta megint remekel, nyert Brooklynban és Torontóban is, pedig voltak hiányzói, most viszont jó esély van rá, hogy mindenki ott lesz a parketten - bár Horford és Brogdon játéka hivatalosan most is kérdéses. Jelenleg ez a két csapat a liga két legjobbja támadásban (a Celtics az 1., a Suns a 2.), védekezésben viszont egyelőre hatékonyabb a Suns, de ha a csúcsteljesítményt nézzük, a Boston egyelőre mégis többet bizonyított hátul is - Devin Bookernek nehéz estéje lehet a Smart-Brown páros ellen, miközben Tatumot Bridges veheti kezelésbe, de négyes poszton nagyon üresnek tűnik még mindig a társaság. Magas színvonalú találkozóra van kilátás, érdemes lesz figyelni. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus