Suns-Warriors rangadót rendeznek hajnalban

Lesz Pelicans-Mavs, de pályára lép a Clippers is a következő NBA-játéknapon.

 

Washington Wizards - Detroit Pistons 01:00

A Wizards 2-1-gyel, a Pistons pedig 1-2-vel áll, a fővárosiak legutóbb Clevelandben kaptak ki hosszabbításban, míg a Detroit még az első meccsén győzte le az Orlandót. A Washington természetesen előrébb jár és a Beal-Porzingis párosra építve más polcon is van, mint a mostani Detroit, de a vendégek fiataljai okozhatnak kellemetlenségeket, ha jó napot fognak ki. Amennyiben viszont koncentrált, motivált, energikus játékot mutat be a Wizards, akkor hazai pályán egyértelműen nyernie kell: fontos sérült egyik oldalon sincs (az eddigiekhez képest), egyik csapat sem b2b érkezik, sőt a Pistons két napot pihent, úgyhogy elvileg nincsenek "zavaró" tényezők, baki lenne Bealék részéről, ha kikapnának.

 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 01:30

Ez már rangadó lesz, de a New Orleansnál Brandon Ingram és Zion Williamson is megsérült legutóbb: előbbi az agyrázkódás-protokoll alá került és biztosan nem játszhat, utóbbi állapota hivatalosan kérdéses. Viszont mellette ugyanígy kérdéses, hogy Herbert Jones vállalja-e a játékot, neki a térde sérült meg, úgyhogy egyáltalán nincs jó helyzetben a szezont egyébként két szép győzelemmel kezdő Pelicans. A Dallas a Suns elleni vereség után átgázolt a Memphisen, jó passzban van, Luka Doncic hozza a megszokottat, legutóbb Christian Wood is úgy játszott már, ahogy azt várják tőle, ráadásul náluk nincs meghatározó sérült, egészségesebbek, mint ellenfelük. Ha Williamson és Jones sem játszhat, akkor nem lehet kérdés, egyértelmű favorit a Mavs, ha ők ott lesznek a parketten, akkor azért idegenben megizzadhatnak Doncicék, de mindenképpen inkább tőlük várhatjuk a győzelmet. még Bertans és Ntilikina nélkül is.

 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers legutóbb elvesztette a Suns elleni rangadót, méghozzá nagyon gyenge játékkal, kérdés, hogy ahhoz képest mennyire egyenesedik ki Doc Rivers legénysége egy pihenőnap után. A Thunder persze teljesen más szintű ellenfél, Dorték eddig minden meccsüket elvesztették, ráadásul most két legjobb játékosuk nélkül kell kiállniuk: Gilgeous-Alexander és Giddey sem lehet ott a parketten sérülés miatt. Így egyértelmű a helyzet, kötelező a győzelem a Los Angeles számára, bár Paul George és Marcus Morris a vendégeknél is kihagyja az összecsapást, de így is épp elég playmakerük maradt ezeken a posztokon is ahhoz, hogy a jelenlegi OKC ellen ne hibázzanak. 

 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 04:00

Ez lesz az igazi kiemelt rangadó, hiszen a tavalyi bajnok és a tavalyi alapszakasz győztese feszül egymásnak azok után, hogy az előző idényben egymás fő riválisai voltak, majd a playoffban elmaradt a csatájuk, mert a Suns hét meccsen kikapott a Dallastól. Eddig mindkét csapat egyszer kapott ki két győzelem mellett, de a GSW most játszik először idegenben, a Phoenix pedig éppen legutóbb játszott először igazán jól, amikor a Clippers ellen végre összeállt a gépezet és meggyőző teljesítménnyel, simán nyerte azt a rangadót. A pályaelőny miatt valamivel esélyesebbnek is tartják a Sunst, de azért az eddig 33 pont felett átlagoló Curry lelassításához komoly munkát kell beletennie Chris Paulnak, és a komplett Warriors is nagyon jól támad eddig idén - ahogy a túloldalon persze Devin Bookert kell valahogy megállítani, az sem lesz kisebb feladat. Fontos sérült egyik oldalon sincs, teljes keretekkel állhatnak ki a felek.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus