Térden a Heat, nyeregben a Lakers - jön a döntő második meccse

Két kulcsjátékosa nélkül kellene csodát tennie a Miaminak, óriási fölényben a Los Angeles - ha nem 2-0 lesz az állás hajnalban, az óriási meglepetés lesz.

Los Angeles Lakers - Miami Heat 03:00 (Sport 1)

Az első mérkőzés igazi hidegzuhany volt szinte mindenkinek, aki nem a Lakersnek szurkol, hiszen egyrészt óriási verést kapott a Miami, másrészt a három legjobb játékosa megsérült - közülük Jimmy Butler ezt kihordta lábon, Goran Dragic és Bam Adebayo viszont nem, úgy tűnik, hogy egyikük sem léphet pályára legalább ezen az összecsapáson. Dragic hiánya is óriási érvágás a Heatnek, de ott legalább Kendrick Nunn illik a posztra, vállalhatnak többet, vagy játszhatnak jobban a többiek, valamennyire lehet ellensúlyozni a hiányát, Adebayo viszont már mattot ad a csapatának ezzel a sérüléssel - ő lenne a gárda legfontosabb játékosa és hozzá hasonló ember egyáltalán nincs a keretben, nélküle iszonyatosan nagy lyuk lesz centerposzton a keleti bajnoknál. Egyébként Butler sem 100%-os, az ő bokája is rossz állapotban van, de vállalja a játékot, nincs más opció.

Ebből kiindulva gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával készülhet a Miami erre a meccsre - nyilván a játékuk is rossz volt elsőre, de az és a 0-1 még nem jelentene semmi komoly gondot, játszottak ők annál sokkal jobban, tudnak sokkal többet, a Lakers pedig szinte tökéletes meccset hozott, az is lehet még jobb a Miami számára. Ezek a sérülések viszont beteszik nekik a kaput - érdekes lesz látni, hogy Butlerék mennyire teszik oda magukat, mennyire lesznek kemények, mennyire fognak harcolni, illetve hogy a Los Angeles esetleg mennyire dől hátra abban a tudatban, hogy ekkora előnybe került.

Mindezek ismeretében nincs mit ragozni ezen a meccsen - nem számít, hogy vajon dob-e még egyszer így a Lakers, hogy Erik Spoelstrának van-e más terve Anthony Davis ellen, hogy egyénileg feljavul-e Tyler Herro, vagy Duncan Robinson, mert taktikailag és minőségben is olyan hátrányban lesznek, hogy még egy tökéletes meccs is csak minimális esélyt adna nekik. Persze az ilyen estéken éppen elő szokott fordulni az esélyes csapat bealvása, de LeBron Jameséken most ezt azért nem érezni...

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus